10 TALVIVAATEKAAPIN KULMAKIVEÄ


10 vaatekaapin kulmakiveä, talven lempparivaatetta joita ilman en varmaan olisi tätä talvea pärjännyt. Jos mun pitäisi laatia capsulevaatekaappi talveksi ois nää just ne vaatteet mitkä siihen valitsisin, mun kymmenen eniten käytettyä vaatetta talvella. 

Nämä kaksi ensimmäistä on ehkä ne must-must-have kuteet mulle. Se hyvä pari farkkuja (eikä talvifarkkujen tarviste olla tummansiniset tai mustat!) ja se paras villapaita joka käy ihan kaiken kanssa ja johon on ihana pujottautua aamuisin kun paleltaa. Mun täydellien farkkupari on levikset, jotka ostin kesällä kirpparilta ja jotka oon saksinut lahkeista ja paikannut haaroista. Korkeavyötäröiset farkut on mulle ihan must nykyään, vaikka talvisin sitä korkeaa vyötäröä ei pitkien villapaitojen tms alta näykkään. Tuo se korkeavyötärö nyt ainakin lisälämpöä navalle jos ei muuta. Huomata saattaa että oon käyttänyt näitä farkkuja varmaan joka toisissa asukuvissa ja tämä villapaita on myös ollut vaikio-asiakas blogissa. Toimii tää kombo mitä parhaiten myös yhdessäkin. Sinisen ja valkoisen yhdistelmä ei suotta oo klassikko. 

Listaukseen mahtui kaksi talvitakkia, klassisempi villakangastakki ja myös tän talven ehdoton lemppari; musta shearling takki Zarasta. Mitä takkeja sitä edes käytettiin ennen villakangastakkeja? Must have on ehdottomasti laadukas villakangastakki, joka toimii niin arjessa kuin juhlassakin ulkonäkönsä ansioista. Parhaimmissa on tietenkin villaa (ja vuorikangas) ja ne yltää reippaasti polven yläpuolelle. Mun mielestä nilkkoihin yltävä villakangastakki on jumalallinen, en keksi paljon mitään parempaa päälle talvisin. Mun mielestä talvitakki on erittäin kiva värillsienä, mutta vannon myös mustan, tummansinisen tai harmaan nimen. Mitä enemmän on pakkasta sitä enemmän turvaudun pidempään takkiin ja sen vuoksi tämä shearlingtakki on jäänyt vähän vähemmälle käytölle, sen yltäessä vain vyötärölle. Huh muistaako joku ne takit mitä yläasteella käytettiin? Mahdollisimman lyhyitä että varmasti selkä vilkkuu (yhdistettynä niihin kamaliin matalavyötäröisiin farkkuihin ofc) jolloin varmasti saa jonkunsortin kuolemantaudin. Ainakin me 90s kids muistetaan :-----D

Tämä raidallinen ja pitkän mallinen kauluspaita ei nyt tuhottomasti oo blogissa näkynyt, mutta oon sitä varsinkin töissä käyttänyt paljon, Se on täydellinen vähän pitemmän mittansa ansiosta villapaitojen alle, jolloin se pilkottaa ihanasti helmastaan. Puuvillainen kauluspaita on myös paljon lämpimämpi kuin perinteinen teeppari villapaidan alla ja kerrospukeutuminen on aina vähän mielenkiintoisempaa. 
Tämän talven toinen asia mitä oon käyttänyt non-stoppina on nämä mokkanilkkurit. Rakastan näitä! Täydellinen terävä kärki ja tiukka varsi, juuri sopivalla arkikorolla.Vähän heikko valinta nää on liukkaalle tai lumiselle kelille, koska näissä on täysin sileät pohjat ja varpaatkin tuppaa nopsaa paleltumaan. Mutta tälle Oslon muka-talvelle nää on olleet just hyvät popot. 

Villapaitamekko on toinen mitä nerokkain vaatekappale. Se tuplaa mekkona ja housujen kanssa puettuna ja kuka nyt ei haluaisi hautautua ja uppoutua paksuun villapaitaan, ylisuureen sellaiseen?? En usko että tätä vaatetta tarvii tän enempää perustella, oon ihan rakastunut tähän villapaitaan.
Sikarihousut, herrainhousut, puvunhousut, en oikein tiedä miksi näitä pitäisi kutsua? No jokatapauksessa, mustat puvunhousut on farkkujen ohella mun lempparilemppari vaatekappale. Se kuinka paljon saan näistä käyttöä on ihan naurettavan paljon. Jos vertaa näitä esimerkiksi mustiin pillifarkkuihin, tuo ne heti asuun kuin asuun niin paljon enemmän sitä jotain. Ovat myös toimistokelpoiset ja toimivat läpi kesät ja talvet. Jos löydette sen täydellisen parin, ostakaa niitä nyt heti ainakin kaksi!  

 Koska mokkanilkkureilla nyt ei ihan koko talvea pärjää, on toinen kenkävalinta ehdottomasti kunnon Timeberlandit tai niiden tyyliset "vaelluskengät". Mulla on ruskeat Timbat mutta täski talveksi halusin niiden pariksi myös mustat ja päädyin Kappa-merkkisiin nahkapopoihin. Ei kai näitäkään voi sen enempää perustella, parhaat kengät niille liukkaille loskaisille keleille ja pitkiin päiviin. Näillä tarkenee myös paukkupakkasilla, ainakin jos sisälle ostaa erillisen lämpöpohjallisen. Olin pitkään vähän skeptinen että mikä tää trendi nyt on tälläisiä kenkiä käyttää, mutta pakko sanoa että kun tälle trendille lämpenin ei paluuta enää ollut. 
Oon hykerrellyt onnellisena tänä vuonna, koska pipot on taas trendikkäitä! Mitä isompi pipo, sen parempi. Virkkasin nämä kaksi kuvissa näkyvää itse, mutta kauppojenkin valikoima on ollut mitä parhain. Asukuvissa mulla harvemmin pipoja näkyy mutta kun 7 pintaan aamulla pimeyteen tarpoo työmatkalla, on pipo ehkä maailman ihanin asia laittaa päähän ja vetää oikein syvälle. 

Mun talven kymmenen lempparia, onko teillä samat vai ihan jotain muuta? ;---)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Hanna Voutilainen,
Sun tyyli on niin täydellinen! Toivon että joku päivä mun vaatekaappi näyttää samalta, sillä etenkin toi Zaran shearling -takin kotiuttaisin heti pois vaan omaan huomaan mikäli vaan voisin. Myös isot neuleet, mekot ja timberlandit on mun vakkareita!

hanna
www.hannamariav.com
www.blogger.com/profile/040352072537764371
Reetta Pellikka,
kääk kiitos!! Jonkin aikaa kyllä mennyt itselläkin että kaappi näyttää tältä haha.. Trial and error! Toi zaran takki on kyllä ollut yksi parhaista ostoista pitkään aikaan, onneksi raaskin sen ostaa :'---) Mä oon vähän heikko käyttämään mekkoja, muutenkuin kesäisin, mutta neuleita sit senkin edestä :---D
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli