12 KUVAA VUODELTA 2018


Halusin jakaa teille yhden kuvan jokaiselta kuukaudelta. Yhden kuvan ja muutaman lauseen mitä tänä vuonna on tapahtunut. Tää vuosi on mennyt älyttömän nopeasti ja niin paljon on ehtinyt muuttua. Muutosten vuosi.

Kirjoitin tammikuussa siitä mitä haaveilin tälle vuodelle tapahtuvaksi ja nyt kun palaan sitä vuoden jälkeen lukemaan on aika ihana huomata että niistä melkein kaikki on toteutunut. Sain vihdoin gradun kirjoitettua, valmistuin Kauppakorkeakoulusta ja musta tuli ekonomi. Löysin oikean työpaikan aika pian sen valmistumisen jälkeen ja kasvit on edelleen elossa ja hyvinvoivia (tosin just tänä aamuna tiputin yhden Peikonlehden lattialle). Kirjoitin tuohon postaukseen että haluaisin oppia ostamaan vähemmän ja paremmin ja tuomaan tätä aihetta esiin blogin puolella ja nyt joulukuussa tuntuu, että tääkin toive on toteutunut. Haaveilin reissuista jonnekkin kauas ja lähelle ja siitä että aloittaisin taas säännöllisen liikunnan. Spoiler alert, liikuntaa en ole aloittanut jos ei työmatka pyöräilyä lasketa ja yhteenkään kaukomaahan en matkustanut. Mutta se on ehkä ihan hyvä.

Viimeisenä vuoden alussa toivoin itseltäni armollisuutta ja en oo ihan varma oonko siinä onnistunut. Oon edelleen älyttömän kriittinen itseäni suhtaan, joten toivomme armollisuutta myös vuodelle 2019.


tammikuu

T

ammikuussa (kuten kaikkina näin alkuvuoden kuukausina) kirjoitin gradua enemmän tai vähemmän joka päivä. Ja kun en kirjoittanut gradua, neuloin. Tämä valkoinen Ganniesc villapaita on edelleen mun suosikki kaikista neulmistani villapaidoista ja monen muunkin. Leikkasin tammikuussa pitkäksi venähtäneen polkkani ja vahingossa siitä tuli aivan liian lyhyt. Gradun kirjoittamisen lisäksi mulla oli älyttömän paljon motivaatiota blogin kirjoittamiseen ja olin innoissani päätöksestä puhua enemmän slow fashionista ja eettisemmästä vaatekaapista.

Tää neulekuva muistuttaa mua siitä, että jos vain lähtee kokeilemaan sitä usein onnistuu. Tai epäonnistuu ensin ja sitten onnistuu seuraavalla kerralla. Koskaan ei oo liian vanha opettelemaan uutta taitoa.


helmikuu


Helmikuu ja toinen neulekuva. En halunnut tähän postaukseen sisällyttää kovinkaan montaa asukuvaa, koska ne ei oikeastaan kerro yhtään mitään kuukaudesta, mutta helmikuussa en tehnyt mitään muuta kuin gradua. Tahti alkoi kiristyä ja stressitasot kasvaa. Jaoin mun oman ohjeen helppoon villapaitaan ja se postaus on ollut varmaan koko blogihistorian suosituin! On aina yhtä ihanaa nähdä tai kuulla, että joku on sen luettuaan päättänyt lähteä kokeilemaan neulomista ja onnistunut! Helmikuu oli Oslossa aika kylmä ja luminen ja me hiihdettiin paljon. Blogin puolella kirjoitin mm. mistä löydän inspiraatitoa mun asuihin ja miten shoppailla eettisesti.


maaliskuu


Maaliskuussa pääsiäiseksi lähdettiin melkein viikoksi poikaystävän perheen mökille Norjan vuoristoon ja tää oli best times. Ja samaan aikaan the worst of times, koska gradu piti just samaan aikaan puristaa ulos ja heräsin sen vuoksi aina kuudelta aamulla sitä kirjoittamaan muiden nukkuessa. En ollut kovin seurallinen tän loman aikana, koska jos en hiihtänyt, neulonut tai nukkunut, istuin koneen edessä kuulokkeet korvilla. Mutta että se oli parasta aikaa! Kaipaan jo takaisin mökille. Sain gradun aika lähelle valmistumista maaliskuussa ja jotenkin mulla riitti aikaa myös bloggaamiseen. Kirjoitin esimerkiksi seitsemän vuoden koosteen mun tyylistä ja sen kehityksestä, siitä miten pukeudun kuin äitini hänen ollessa nuori ja siitä miten aloitin ostolakon.


huhtikuu


Huhtikuu ja mun 25-synttärit! Sain myös gradun valmiiksi ja palautettua ja olin pitkän pätkän Suomessa! Good times. Hektisimpänä gradu-aikana en osannut miettiä mitään muuta kuin sitä gradua ja minä joka en koskaan unohtele tai hukkaa mitään, aloin unohtamaan ja hukkaamaan asioita. Pää oli kirjaimellisesti ihan täynnä ja uskon että huhtikuussa se sitten tyhjeni kokonaan kun sain gradun viimein palautettua loppukuusta. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt ajallani ja en oikein osannut rauhoittua, koska en pitkään aikaan ollut ollut siinä tilanteessa, ettei mulla ollut mitään velvollisuuksia. Listasin blogiin mun kaikki itsetehdyt villapaidat , kirjoitin siitä miten ostolakko sujuu ja että miten musta vihdoin tuntuu että löysin sen oman paikkani blogimaailmassa.


toukokuu


Toukokuu oli vähän hassu kuukausi. En tiennyt yhtään mitä olisin tehnyt kaikella sillä vapaa-ajalla jota mulla oli. Kaiken lisäksi kaikeksi yllätykseksi inspiraatio blogin kirjoittamiseen katosi täysin. Mun pää löi pelkästään tyhjää ja tuntui ettei mulla ole mitään sanottavaa. Kerrankin kun mulla olisi ollut aikaa kuvata ja kirjoittaa niin paljon kuin sielu sietää. Gradustressin jälkeen alkoi sitten tietenkin työnhakustressi ja se vasta mukavaa onkin. En tiedä miksi musta tuntuu siltä, että kaikilla on heti joku unelmaduuni taskussa kun paperit saa kouraan. Miksi sitä aina kokee itsensä niin epäonnistuneeksi? Toukokuu oli muuten kyllä tosi kiva! Tehtiin Norjassa kesän eka pieni roadtrippi ja lähdin Suomeen hakemaan niitä maisterinpapereita. Paljastin blogissa mun 7 vaatesyntiä ja kerroin mun kuulumisia.

Olin vähän epävarma tästä kuvasta, koska jos oikein tarkkaan tiiraa niin herranjestas mun vatsamakkarat näkyy (ehkä). Tuntuu tyhmältä että mä nään vaan vatsamakkaroita, vaikka tää kuva on muuten ihan super kiva. Just sen vuoksi mun piti tää julkaista ja eihän kukaan mistään makkaroista sanonut mitään.


kesäkuu


Kesäkuu! Sain paperit ja juhlittiin mun KTM-juhlia! Leivoin 6 vegaanista täytekakkua ja kaikki meni juhlissa. Olivat erittäin hyviä! Oli kuuma ja kesäistä. Yritin parhaani mukaan lomailla, mutta stressasin vaan sitä työnhakua koko ajan. Olin alkukesää Suomessa, mutta sitten palasin takaisin Norjaan just sopivasti meidän perinteiselle Norja raodtripille! Suunnattiin autolla Bergeniin ja keirreltiin Hardanger-vuonon tienoita. Kuumin hetki oli 1000 metrissä kun lämmintä oli yli 30 astetta. Bergenissäkään ei satanut, vaikka siellä aina sataa, vaan aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta. Sain ehkä auringonpistoksen ja syötiin kaupungin parasta pizzaa puistossa. Päivittelin blogia tasaiseen tahtiin ja kerroin esimerkiksi tarinoita mun insta kuvien takaa, miten meni vaatepaaston kanssa ja mitä haluan saavuttaa blogillani.

Tuntui hassulta, että nyt se yliopisto on ohi. Oonko mä nyt aikuinen?


heinäkuu


Heinäkuun alussa oltiin vieläkin meidän roadtripillä ja tää kuva on yhden erittäin hikisen haikin päätteeksi. Mä vaan oon niin rakastunut Norjaan ja sen luontoon. En ole hetkeen oikein malttanut reissata mihinkään kauemmas (ehkä myös hyvä niin), koska täällä tuntuu olevan niin paljon nähtävää. Jos et oo vielä Norjassa käynyt, niin mitä odotat? Heinäkuussa olin myös paljon Suomessa ja sain onneksi kanssa poikaystävän sinne käymään. Raukka joutuu käyttämään kesälomaansa aina Suomi reissaamiseen, vaikka ehkä olisi olemassa mielenkiintoisempiakin kohteita. Vähän liikaa mä Suomea mollaan, mikään ei oikeastaan voita sitä fiilistä mikä Suomessa on. Muistan edelleen miten kuuma heinäkuu oli ja pakko sanoa, että mun makuun liian kuuma. Ainkain pukeutumisen suhteen! Kirjoitin blogiin mitä pukea päälle 30 asteen helteeseen ja miksi en kerro asupostauksissa vaatteiden alkuperää. Jaoin myös paljon sisältöä meidän roadtripiltä.


elokuu


Elokuussa kävin taas Suomessa (hyvin onnistuneesti sahasin Suomen ja Norjan väliä koko kesän). Elokuussa olin ensimmäisissä kaverini häissä ja se oli yksi ihanimmistä päivistä! Elokuussa lähdin myös ystävän kanssa autolla Lofooteille, jossa vietettiin viikko teltassa! Säät ei ehkä suosineet niin paljon, koska satoi melkein joka päivä kunnolla ja aurinkokaan ei näyttäytynyt kuin muutaman hassun kerran, mutta vitsit se oli huikea reissu! Myöhäisen ajankohdan ansiosta Lofooteilla ei ollut niin paljon turisteja, kuin siellä kesällä ilmeisesti on ja sää on vain pukeutumiskysymys. Tehtiin haikkeja siellä päivittän ja ajeltiin ympäri saaria etsiessä telttapaikkaa. Tehtiin kaikki ruuat retkikeittimellä ja elämä oli aika ihanan yksinkertaista. Tää reissu on yksi parhaista ikinä ja tiedän että tuonne pitää palata uudelleen joskus. Miinuksena ainoastaan se, että mun kameran muistikortti hajosi ja _melkein_ menetin kaikki reissukuvat. Ne saatiin onneksi pelastettua tietokoneliikkeessä, mutta voi luoja sitä stressin määrää. Elokuu oli mun viimeinen lomakuukausi, koska sain töitä Oslosta. Tuntui tyhmältä että suurimman osan mun lomasta olin viettänyt stressaten töitä, enkä nauttien, mutta minkäs teet. Jaoin blogiin paljon asuja ja videon meidän kesän roadtripiltä.


syyskuu


Syyskuu ja työt Oslossa. Ostin pyörän! Arki iski päälle aika nopeasti töihin menon myötä ja en oikein muuta tehnytkään kuin kävin töissä ja kirjoitin blogia. Syyskuu oli aika lempeä ja olin inspiroitunut syyspukeutumisesta. Mulla oli vihdoin se tunne, että oon ns. oikeassa paikassa oikeaan aikaan mun elämässä ja että mun kuuluu olla missä oon. Elämä on niin pitkään tuntunut niin väliaikaiselle ja siksi oli aika ihana huomata että täällä mä nyt oon ja suhteellisen pysyvästi. Vaikka yliopisto-opiskelun vapaus onkin huumaavaa, ei työrutiineissakaan ole mitään vikaa. Olin hyvin inspiroitunut blogin suhteen ja kirjoitin mm. miksei 2018 trendejä nähdä mun päällä, jaoin tarinoita IG kuvien takaa ja miten hyödyntää blogia työnhaussa.


lokakuu


Lokakuu oli kiireinen ja tuntui että se vain vilahti ohitse. Lokakuun alussa kävin Kööpengaminassa ihanien blogi-tyttöjen kanssa. Käveltiin ympäri kaupunkia, kuvailtiin ja fiilisteltiin elämää. Tulin Ruotsin kautta kotiin ja tunsin itsenin niin onnelliseksi että oon blogin kautta tutustunut niin upeisiin tyyppeihin! Käytiin Norjassa mökillä ja oltiin siellä pitkä viikonloppu, mikä tuli hyvin tarpeeseen. Totuus siitä että nyt ollaa töissä iski päälle ja olin aika väsynyt koko ajan. Sain muutaman rakkaan kylään Suomesta ja tuntui että koko lokakuu menikin joko että olin itse jossain tai että mulla oli kylässä joku! Lokakuu oli hyvä. Neuloin villapaitoja ja nautin pimeistä illoista kaiken sen kiireen ja menossa olemisen keskellä. Lokakuussa suurin puheenaihe oli ilmastonmuutos ja miten meistä jokainen voi tehdä jotain sen estämiseksi. Kirjoitinkin tästä aiheesta paljon blogiin ja mun tekstit otettiin niin hyvin vastaan. On ihana huomata miten hyviä tyyppejä mun lukijat onkaan. Kirjoitin blogiin tekstin siitä miten blogien kulutushysteria ahdistaa ja miten meidän teoilla on merkitystä. Jaoin myös mun uuden shoppailusäännön ja listan niistä vaatteistä mitä en saa enää ostaa.


marraskuu


Marraskuu oli henkisesti aika raskas mulle, vaikken siitä kirjoittanutkaan enempää blogin puolelle. Tuntui että oli vain pimeää ja mä olin vain töissä tai nukkumassa. Kävin kuitenkin myös Lyonissa, jossa tavattiin 2016 vaihdossa muodostunutta kaveriporukkaa jonka jäsenet on kotoisin ympäri eurooppaa. Lyon oli älyttömän ihana kaupunki ja ihastuin siihen ranskalaiseen fiilikseen mikä siellä vallitsi. PItkän pohdinnan jälkeen vähensin postauksien määrää blogissa per viikko ja se oli ehkä paras päätös hetkeen. Töiden ohella melkein täyspäiväinen bloggaaminen on lähes mahdotonta toteuttaa näin pimeinä kuukausina ja tuntui ettei musta vaan riittänyt siihen. Vähempi postausmäärä blogissa on mahdollistanut sen, että oon voinut keskittyä jokaiseen postaukseen kunnolla ja tuntuu että se on myös resonoinut lukijoiden kanssa. Marraskuussa oli perinteinen Black Friday ja seurasin onnellisena miten se on saanut vastustusta niin kuluttajien joukossa kuin myös yritysten puolelta. Kirjoitin mulle tärkeistä aiheista, muun muassa siitä että miten vähentää kuluttamista helposti, miksi kirjoitan ylipäätänsä slow fashionista ja oman tyylin löytämisestä .


joulukuu


Joulukuussa kävin Suomessa, palasin Norjaan ja lähdin jouluksi takaisin Suomeen. Omalla tapaa joulukuu oli erittäin seesteinen ja hiljainen, olin onnistunut hoitamaan joululahjat jo hyvissä ajoin etukäteen ja Norjassa sitä on tavallaan vähän erillään sitä perinteisestä jouluhässäkästä. Saatiin Osloon lunta ja jatkoin silti pyöräilyä töihin, poikaystävän pelottelusta huolimatta. Viikonloppuisin ja töiden jälkeen istuin kotona neulomassa. Mun villapaidat on vallanneet melkein kaikki hyllyt mun vaatekaapista ja muita vaatteita on vain enää alimmalla hyllyllä ja yhdellä hyllyn puolikkaalla. Mä en vain voi itselleni mitään! Vaikka tänä vuonna joululoma ei vielä valitettavasti ole palkallinen, on se kuitenkin hyvin tervetullut pitkältä tuntuneen syksyn jälkeen. Toisaalta tuntu, että syksy on vain kiitänyt ohitse, kun taas toisaalta tuntuu että kesä oli vuosia sitten. Joulu tuntui saapuvan ihan puskan takaa ja onneksi pääsin nauttimaan siitä perheen kanssa rauhallisissa merkeissä. Kirjoitin blogiin paljon slow fashionista, enkä oikein osannut mistään muusta puhuakkaan. Kerroin mun tarinan shoppailuriippuvuudesta, siitä miten oon ollut värjäämättä hiuksia nyt vuoden verran ja että miten oon onnistunut muodostamaan mun blogista ekologisen muotiblogin!


Kaiken kaikkiaan tää vuosi on ollut niin loistava mulle henkilökohtaisesti, valmistuin maisteriksi ja pääsin töihin, mutta siihen on mahtunut myös mukaan paljon surua ja murhetta. Oon stressannut ja itkenyt niin gradun kuin työnhaun puolesta ja toisaalta taas pomppinut onnesta. Mutta senlaisiahan ne vuodet taita olla, niihin mahtuu sitä hyvää ja myös huonoa. En oikein osaa sanoa, mitä mä odotan ensivuodelta. Olin valmis siihen, että tää vuosi 2018 on niin 'iso' itselle, minkä vuoksi nyt tuntuu vähän siltä, että takki on vähän tyhjä ja en oikein tiedä mitä mä toivon ensi vuodelta. Toisaalta on aika helpottavaa, että mitään suurta ei tarvitse tapahtua ja oon silti ihan onnellinen. Pääsen elämään ihan tavallista elämää, vaikkakin Oslossa asuminen on aina vähän erikoislaatuista. Vaikka siihen tottuu, että asuu ulkomailla se yllättää kuitenkin ihmeellisyydellään aina välillä. Oon niin onnekas, että voin asua Norjassa. Toinen asia mistä oon erittäin kiitollinen on tää blogi. Se että oon jaksanut sitä kirjoittaa ja miten paljon se on mulle näiden vuosien aikana antanut. Oon edelleen jokaisesta kommentista yhtä sykkyrällä kuin niistä ensimmäisistäkin ja on uskomatonta miten hyviä keskusteluja mun kirjotitamien aiheiden tiimoilta on saatu aikaan! Oon myös nyt tänä vuonna (+edelisen vuoden syksy) saanut blogin kautta niin upeita tyyppejä mun elämään että oksat pois. <3


Mä toivon, että teillä on ollut hyvä vuosi 2018 ja että vuosi 2019 tuo hyvää tullessaan. Kiitos siitä, että ootte pysyneet mukana tänkin vuoden ja että jaksatte lukea mun pohdintoja aiheesta kuin aiheesta. Jos haluatte, niin olisi ihana jos jakaisitte muutamalla sanalla minkälainen vuosi teillä on ollut ja mitä toivotte ensi vuodelta?


Armollista ja yllätyksellistä vuotta 2019!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jenni,
Sun postauksia on aina yhtä ihanaa ja inspiroivaa lukea, vaikka liian harvoin tulee kommentoitua 😟 Oot niin inspiroiva ja rohkea tyyppi, ja ihan todella saat pohtimaan sitä omaa kulutusta ja mahdollisuutta ekologisempiin valintoihin. Sun inspiroimana myös langat villapaitaan odottaa neulomistaan 😉 Superihanaa ja antoisaa uutta vuotta Reetta, oot huippu!
sadepisaroitaniitynkukkasilla.fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi kiitos niin ihana kuulla ❤️ ja parempi harvoin kuin ei koskaan kommenttien suhteen 😉 ja Jes aivan mahtavaa kuulla että langat odottaa sulla 🙈 on aina niin uskomatonta kuulla että oon saanut innostettua neulomaan! Ihanaa uutta vuotta myös sulle! ✨😘
nouw.com/reettapelli
kiiainnanmaa
kiiainnanmaa,
Niin ihania kuvia! Ihanaa uutta vuotta ❤️
nouw.com/kiiainnanmaa
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos ja ihanaa uutta vuotta myös sulle! <3
nouw.com/reettapelli
Emma
,
Hellurei! Ei nyt liity millään tavalla tähän postaukseen, mutta kysyttävä on silti 😊 Miksi päätit siirtyä bloggaamaan nouwiin ja mitä oot siitä tykännyt? Mitä kautta siirrät kuvasi postauksiin vai teetkö sen suoraan vaan koneelta nouwiin? Oon miettinyt blogialustan vaihtoa, mutta tuntuisi oudolta siirtyä tuikituntemattomaan, joten siksi vähän kyselen.. 😃
ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Halusin siirtyä bloggerista aikoinaan eteenpäin ja oon kyllä viihtynyt Nouwilla tosi hyvin mun blogin kanssa! Alusta on Wordpress perusteinen ja yksinkertaisen hyvä ja plussana myös hyvä mobiilisovellus :--) Kuvat siirrän postauksiin aina suoraan koneelta. Nouwissahan voi tehdä tilin ensin ja kokeilla alustaa, ennenkuin blogin kokonaisuudessaan siirtää tänne, joten mitään "menetettävää" ei siinä ole! Voin kyllä omasta puolesta suositella lämpimästi :--)
nouw.com/reettapelli
LaDolceMusica
LaDolceMusica,
Hyvää uutta vuotta! Aivan ihania kuvia sulla ^^
nouw.com/ladolcemusica
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos niin paljon!! ja ihanaa uutta vuotta myös sulle!<3
nouw.com/reettapelli
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kivoja kuvia! 😊
nouw.com/joannakallela
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! Ihana kuulla :---))
nouw.com/reettapelli
Iina / MouMou,
Sun neuleet on niin upeita! Osaisinpa itsekin tehdä. 😊
moumou.fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
ihana sinä, kiitos paljon! En mäkään tiennyt että osaan, ennenkuin ensimmäistä kertaa villapaidan neulomista kokeilin :--D
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli