1KK OSTOLAKKOA TAKANA JA HETI EPÄONNISTUIN


Tänään tuli täyteen 1kk ostolakkoa ja pakko heti myöntää, että pieleen meni. En kovinkaan ylpeästi tätä teille tietenkään kerro ja mulla on mukamas hyvä syy tälle lipsumiselle. On kuitenkin aika noloa sanoa, että joo en pystynyt olla yhtä kuukautta ostamatta mitään.


HUIVI SAATU: HERMINE HOLD


Ostin nimittäin mustat puvunhousut. Ja nyt tulee ne kuuluisat selittelyt: MÄ TARVIN NIITÄ FOR REAL. Jos kaipaa todistusaineistoa tästä tarpeesta voi vierailla viime syksyn ‘Vaatteita joita en saa enää ostaa’ postauksessa, jonka lopussa totean että ainut asia mitä tarvitsen on mustat hyvin istuvat puvunhousut. Eihän mun niitä tietenkään pitänyt tän ostolakon aikana ostaa ja on vähän kyseenalaista miksi päädyin ne edes löytämään, mutta koska tilaisuus tekee varkaan, niin ostin ne sitten kamalien tunnontuskien saattelemana.


Syy miksi päädyin ylipäätänsä vaatekauppaan kiertelemään oli se tyhmä perinteinen, oli ollut vähän raskas päivä ja olin vähän väsynyt ja bongasin sellaisen saatanasta olevan ison ale kyltin ja marssin sisään vaan ‘katselemaan’. Toisinaan vähän uhkarohkeasti käyn kiertelemässä kaupoissa, koska jotenkin kummasti ne inspiroi mua omasta vaatekaapista. Mutta tällöin pitää osata asennoitua oikein ja katsella oikeastaan vain niitä mannekiinejä ja stailauksia. Enkä mitään muuta kyllä halunnut edes ostaa tästä kaupasta, kun vaan ne puvunhousut. Koska ne oli alessa ja koska ne oli just sellaiset mitä oon etsinyt noin ikuisuuden verran ja koska ne oli hyvästä materiaalista ja koska ne oli istuvat. En ees aloita sitä saarnaa, että kuinka vaikea reidekkäänä, iso pyllyisenä ja kapean vyötärön omaavana on löytää hyvin istuvia housuja. (vinkkinä: oon todennut että Lindexiltä löytyy aika hyviä housuja mun vartalolle)Ääh onhan tää tyhmää ja mietin varmasti puoli tuntia, että voinko nämä ostaa. Melkein periaatteesta jätin ostamatta, mutta sitten tajusin, että en tiedä milloin löydän yhtä hyvät mustat puvunhousut uudestaan. Helppo jälkikäteen sanoa tietenkin, että olisit vaan pysynyt pois sieltä vaatekaupasta niin ei tätäkään ongelmaa olisi. Mutta tehty mikä tehty ja housut on ostettu ja tälläkin hetkellä jalassa.


Muuten ostolakko on mennyt ihan super hyvin! Mulla on ollut pari tälläistä riski hetkeä, jotka viisaana tyttönä tunnistin etukäteen. Yksi oli Marimekon asiakasilta, josta olisin hyvin voinut hairahtua kevään mallistoon, mutta pysyin kovana ja katselin vain. Toinen riski momentti on se, että sekä Monki ja Arket (2 lemppari vaatekauppaani) avasivat vihdoin nettikaupan Norjaan alekoodeineen kaikkineen. Vielä en oo hairahtanut ja tokkopa hairahdankaan. Oon tietenkin selaillut näiden liikkeiden nettikauppoja, mutta tosiaankin vaan selaillut enkä oo edes kahta kertaa miettinyt että ostaisin sieltä jotain. Toinen tilanne olisi varmaan ollut se, jos Monkilla olisi ollut mun lemppari farkuista (Taiki) jokin kiva väri mallistossa. Onneksi ei ollut.


Oon kyllä vähän manaillut, että miksi tää lakko piti aloittaa just kevään korvalla, kun kaikki tietää että koko vuoden kivoimmat vaatteet on just nyt kaupoissa. Toisaalta just hyvä niin, että se alkoi tällöin eikä toiseen aikaa, koska muuten olisin varmasti kevätpäissäni innostunut ostostelemaan enemmän. Aikalailla omalla painollaan tää lakko on kulunut, enkä oo hirveästi miettinyt ostamista tai ostamattomuutta ja edelleen paras taktiikka tässä onnistumiseen on yksinkertaisesti 100% välttely. Minkä tosiaankin tämä hairahdus osoittaa. En vieläkään tiedä kuinka pitkään haluan tätä jatkaa. Ja jatkaa tosiaan tietenkin aion! Tuntuisi turhalta lopettaa tää tähän ja onneksi saan itse määrittää säännöt.

Toisaalta tuntuu että vitsit tää on tylsää ja miksi just mun pitää tehdä näin haha. Mikä onkin ehkä just hyvä syy jatkaa tätä vielä reippaasti. 1kk on nyt takana ja ainakin varmaan muutama edessä. Oon taas innostunut ompelemisesta, joten jos kovin jokin vaate houkuttaa niin ainakin voin yrittää sitä sitten tehdä itse.Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli