2 DIY KORILAUKKU IDEAA

DIY

Kukaan ei oo voinut välttyä korilaukuilta jos on vähäänkään seurannut trendejä tai viettänyt aikaa instagramissa. Mä en oo valmis maksamaan omastani maltaita ja kauppojen versiot tuntuu olevan aika kalliita siihen nähden että kyse on vain korista. Tän vuoksi oon miettinyt keinoja miten korilaukun voisi helposti tehdä itse ja nyt mulla on esitellä teille kaksi! Kova korilaukku verkkokassin sisällä ja pyöreä juuttikassi olkahihnoilla ja sisävuorella.

the round bag

Mä halusin nimenomaan pyöreän kassin itselleni ja törmäsin YouTubessa pariin tutoriaaliin, joiden pohjalta toteutin tän mun oman kassin. Koska olin varma että lopputuloksesta ei tuu yhtään mitään niin en tajunnut kuvat tätä vaihe vaiheelta, mutta täältä löytyy hyvä tutoriaali vastaavaan laukkuun! Mä tein omani vähän eritavalla kuin tuossa mun linkkaamassa videossa, mutta perusidea on sama. Tähän tarvitset kaksi ruokailutablettia ja ne kannattaa valita vähän joustavassa materiaalissa, jotta laukun sisälle saa jotain muuta kuin litteää tavaraa. Ostin omani Clas Uhlsonilta ja yksi maksoi muistaakseen 3 euroa. Sen lisäksi tarvitaan vanha kangaskassi tai jotain muuta kangasta, joka toimii laukun sisälaukkuna ja joka ommellaan käsin kiinni näihin tabletteihin. Kangaskassi tai kangaspala kannattaa ommella etukäteen laukun kokoiseksi, koska elämä on silloin paljon helpompaa. Itsehän en tätä tehnyt, mutta lopputulos oli silti ihan ookoo pienen soveltamisen jälkeen.

Ensiksi asettelin kassin siten että rivat tulee nätisti samalle tasolle tabletin kanssa, eikä kangaskassia näy yläosassa ollenkaan. Tän jälkeen otin paksun neulan ja puuvillalankaa (kannattaa oikeasti ottaa paksua lankaa jotta laukku pysyy koossa) ja aloin ompelemaan käsin kangaskassia ja toista tablettia yhteen. Kynällä kannattaa piirtää tabletin muoto kangaskassiin, ettei se mene siinä tohinassa ihan vinkuraan! Mulla oli ideana että kangasta jää näkyviin tablettien väliin, jolloin laukku on tilavampi, joten ompelin tabletit siten kangaskassiin kiinni että niiden väliin jää kangasta. Koska mulla oli neliön muotoinen kassi jäi joihinkin kohtiin vähän extra kangasta jonka vain sitten ompelin piiloon laukun sisälle. Käsin kun ompelee niin sitä voi mennä vähän sillä asenteella että katsotaan mitä tästä tulee ja korjataan tarpeen mukaan. Tän vuoksi mä oon maailman huonoin antamaan mitään DIY ohjeita, koska mä teen kaikki mun projektit vähän improamalla ja lonkalta, enkä varmasti osaisi tehdä kahdesti samaa!

No anyways, kun toinen tabletti on kiinni laukussa toistetaan sama toiselle. Sanon jo etukäteen että tän toisen ompeleminen kiinni on sitten vähän hankalampaa kun laukku alkaa jo muodostua, joten tää vaatii vähän kärsivällisyyttä. Sen jälkeen kun toinenkin tabletti on kiinni, niin mä ompelin vielä sivuja vähän piiloon, mutta jos sulla oli jo alkaakseen pyöreä kangaspala, niin tää vaihe on paaaljon helpompi. Näistä kuvista näkyy se, että halusin jättää tota kassia näkyviin sivuilta ja pohjasta, jolloin se on vähän notkeampi ja tilavampi ja tykkään siitä miten toi kassi antaa vähän ilmettä laukulle. Kun käyttää vanhaa kangaskassia saa siitä helposti olkahihnat valmiina, mikä helpottaa prosessia. Mielessä mulla kävi ommellessa, että olisihan tän voinut kuumaliimallakin liimata yhteen, mutta en osaa sanoa kuinka kestävä laukusta olisi silloin tullut.

Vähän houkuttais tehdä toinen tälläinen, koska siitä tulisi varmasti parempi haha. Tää eka kun nyt on aina vähän testikappale. Mutta, tykkään tästä kuitenkin tosi paljon ja tää pääsee varmasti kesällä käyttöön. Tänne menee sisälle just ja just mun olympus pen e-pl7, mutta se tekee jo paksuudellaan tiukkaa. Täydellisesti tänne menee lompakko, puhelin, kirja ja muut suhteellisen littanat esineet! Tää ei tietenkään oo myöskään varkaan-varma, koska tässä ei tosiaan oo vetoketjua tms.


the basket bag

Tää toinen on ehkä vähän haastavampi toteuttaa, jos nurkissa ei satu pyörimään tälläistä kovaa koria oikeassa koossa. Toisaalta oon nähnyt myös paljon nyt verkkokasseja vastaavilla olkaimilla ja kangaspussilla sisällä, joten se vois olla korvaava vaihtoehto. Jos kuitenkin kotoa löytyy vanga kori tai miksei vaikka (teko)nahkainen ämpärilaukku!, niin tää tutoriaali on just sulle!

Ensiksi täytyy joko ostaa verkkokassi tai ottaa virkkuukoukku kauniiseen käteen ja virkata vastaavanlainen verkkokassi. Täällä on mm. ohje tälläiseen. Tän jälkeen tää onkin maailman helpoin diy, laitoin vain tän korin laukkuun sisälle ja ompelin sen muutamalla pistolla verkkokassiin kiinni pohjasta. Löysin kirpparilta susiruman laukun, jossa oli nää kivat kahvat ja näiden hinnaksi tais tulla vain euro! Vastaavia saa kyllä myös askartelu/hobby liikkeistä. Kiinnitin ne käsin ompelemalla tähän verkkokassiin siten, että ensin kiersin verkkokassin valmiit kahvat puun ympärille ja sitten ompelin langalle sen kiinni. Tääkin meni periaatteella katsotaan mitä tästä tulee ja oon tyytyväinen lopputulokseen! Jos haluan joskus muuttaa tän laukun ulkonäköä, niin ajattelin ottaa kovan korin täältä sisältä pois ja käyttää hienompana verkkokassina.


Mitä mieltä oot näistä mun vähän heikoista DIY ohjeista? :-----D Jos korilaukku kiinnostaa niin suosittelen kokeilemaan tota ykköstä! Vaikka sain sen varmaan kuullostamaan tosi monimutkaiselle, oli se loppujen lopuksi aika yksinkertainen ja nopea tehdä.

Likes

Comments

JokiJohanna
JokiJohanna,
Voi vitsi kuin kivat tutot! Voisin itekin väsäistä tuommoisen tableteista kootun laukun koska en todellakaan maksa 50e sellaisesta kaupasta xD kiitti kun jaoit nämä! Ite löysin kirppikseltä tuollaisen verkkotapaan tehdyn ihanan laukun päälle 2 eurolla <3nouw.com/jokijohanna
FashionStatement
FashionStatement,
eikä ihana kuulla, että näistä oli jotain iloa! Tajusin puolessa välissä että nää ei taida olla kovin informatiiviset :------D heh joo, mäkään en voisi millään ostaa 50 egellä laukkua!! nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229