2 KUUKAUTTA OSTOLAKOSSA - ALOIN OMPELEMAAN ITSE VAATTEITA

Nyt oon ollut aikalailla 2 kuukautta ostolakossa ja huhtikuu meni paljon kevyemmin kuin maaliskuu. Toisinaan oon jopa unohtanut että oon ostolakossa ja se johtuu varmasti siitä miten epäonnistuin jo maaliskuussa. Jotenkin alitajunnassa pieni ääni piipittää, että pieleen meni, eikö kannattaisi heittää jo hanskat tiskiin. Joudun toden teolla muistuttamaan itselle että hei tässä ollaan vielä lakossa ja eipäs ostella mitään vaatteita. Tosin yksi tietoinen lipsuminen tapahtui tänä aamuna, mutta siitä lisää sitten hetken päästä.

Syy miksi tää toinen kuukausi ostolakkoa on mennyt aika helposti on se, että mä aloin itse ompelemaan vaatteita. Viime vuonna kävi sama juttu, kun en saanut ostaa vaatteita keksin, että voisin alkaa niitä itse ompelemaan. En halua sanoa, että oon riippuvainen uusista vaatteista, mutta jotenkin oon vuosien varrella niin tottunut siihen että aina on jotain uutta kiikarissa tai henkarissa, että ajatukset väkisinkin hakeutuu siihen suuntaan.


En taida päästä siitä yli enkä ympäri, että mä yksinkertaisesti tykkään vaatteista ja paljon. En voi parhaalla tahdollakaan väittää että mulla olisi minimalistinen vaatekaappi millään muulla osa-alueella kuin värien puolesta. Vaatteet ei sentään tee mua onnelliseksi, mutta vitsit tykkään fiilistellä niitä. Niinkuin tämä Marimekon trenssi-mekko jonka ostin tammikuussa. Oon niin iloinen tästä ja kaikista niistä asuista joita voin sen kanssa pukea. Ja kun se on mun päällä, näytän just tältä kuin näissä kuvissa. Aika onnelliselta. Kun keksin uuden asukokonaisuuden, joka on just mua ja joka on kiva päällä, mulle tulee vähän unstoppable fiilis. Mun tyyli ja vaatteet on loppupeleissä aika iso osa mua ja mun identiteettiä. Täähän on se perimmäinen syy miksi aloitin kirjoittamaan blogia; koska mä tykkään vaatteista ja asukokonaisuuksista ja tarvitsin sen kanavan johon voisin näitä ajatuksiani jakaa.


Ompelun ja itse tekemisen kautta täyttyy se mun perimmäinen ilo ja innostus vaatteita kohtaan, mutta vielä isommalla skaalalla! Tästä oli merkkejä ehdottomasti jo ilmassa kun hurahdin neulomiseen, joten en tiedä miten en oo tätä ennemmin keksinyt. On huomattavan paljon inspiroivampaa tehdä joku kiva vaate itse, kuin ostaa se kaupasta rahalla. Kun teen itse saan toki paljon enemmän, pääsen itse suunnittelemaan minkälainen vaatteesta tulee, mistä kankaasta se on valmistettu ja miten se on tehty. Plussana vielä se, että omat taidot kehittyy silmissä ja tuun niin onnelliseksi, kun opin uuden tekniikan tai uuden mallin. En oo koskaan ollut arka kokeilemaan uusia asioita ja heittäydynkin mielellä haasteeseen. Tää on toinen syy, miksi oon niin koukussa ompeluun. Joka päivä saan tehdä jotain uutta ja itse miten juuri minä haluan. Oon aina ollut juurikin tekijä ja varsin omapäinen sellainen. Pidän siitä kun saan tehdä asiat kuten mä halua ja kun päätän jotain toteuttaa on mun keskittyminen siihen 110%. Töissä mun pää surraa vaan uusia malleja ja suunnitelmia mitä haluan kokeilla ja piirtelen jotain alkeellisia vaate-suunnitelmia vihkooni. Kotiin päästyäni mä istun ompelukoneen eteen ja nousen siitä vasta silloin kun selkää särkee liikaa.


Joten niin. Ostolakko on toisaalta voimassa, mutta mulla on jonkin verran uusia vaatteita ja lisää suunnitelmissa. Mutta jos itse ompeleminen tarkoittaa sitä, että en koe tarvetta ostaa kaupasta vaatteita, niin olkoon niin. Itse tehty on aina eettinen ja ekologinen vaihtoehto (kysymysmerkkinä tietenkin kankaan alkuperä ja valmistusolot) ja samalla erittäin hyvä harrastus. Oon aina sitä mieltä, että uusien taitojen opettelu on hyvästä ja käsillä tekeminen terapiaa. Joten lakko jatkuu edelleen ja pyrin että en ajattelisi sitä aktiivisesti :--D En osaa vieläkään sanoa milloin tää loppuu tai että onko tätä järkeä jatkaa, mutta menkööt.

Ja se lipsahdus, löysin täydellisen farkkumallin mun päärynävartalolle jossa on kapea vyötärö ja iso peppu/lantio/reisi alue. Täydellisiä farkkuja harvoin kun löytyy mun kropalle. Raportoin niistä myöhemmin, koska uskon että tää malli tulee olemaan myös teidän mieleen!


Asusta sen verrran, että jos tää trenssimekko on ihana mekkona, niin vitsit se on myös kiva trenssinä! Kokovalkoinen tuntuu tällä hetkellä olevan mun uniformu, joten aika simppelisti se valikoitui tän Marimekon trenssin kaveriksi. Toinen raportoitava seikka on myös se, että rakkokausi on täällä ja ekat rakot kantapäissä :--D


Mitä tykkäätte tästä asusta? Entä ajatuksia ompelusta ja vaatteiden tekemisestä itse?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ida Starck,
Mullakin alkaa nyt ainakin kuukauden kestävä vaatteiden ostolakko, nimittäin lähti vähän lapasesta toi kirppisshoppailu huhtikuussa Suomen päässä... PS. En malta oottaa että paljastat tän täydellisen farkkumallin! T. Toinen Päärynä
www.youtube.com/idachristines
ReettaPelli
ReettaPelli,
vitsi mä kyllä ihastelin kaikkia sun löytöjä!! mä odotan niin sitä että pääsen suomeen taas kirppistelemään :---D Ens viikolla varmasti saan jo paketin käsiini ja kuvattua niiden kanssa asun!! En malta itsekkään odottaa XD ps. päärynä muoto best
nouw.com/reettapelli
EmmaKoo
EmmaKoo,
tästä sun ompeluprojektista olisi kiva kuulla lisää! mistä esimerkiksi hankit kankaita, otatko kaavat sun olemassa olevista vaatteista vai ostatko kaavoja netistä, mitä kaikkia kikkoja/tekniikoita oot kokenut hyväksi yms. 😊 itse tykkään tuunailla vaatteita ja jo kauan oon miettinyt omien vaatteiden tekemisen kokeilemista, mutta aloittaminen tuntuu kauhean vaikealta 😃
nouw.com/emmakoo
ReettaPelli
ReettaPelli,
hei kiitos idasta! Mun pitää kyllä tehdä tälläinen start-guide miten mä oon aloittanut tän ompeluharrastuksen :--)) Mutta näin nopeesti voin sanoa, että otan just kaavat vanhoista vaatteista ja harjoittanut tekemällä-oppii-periaateetta :--D Aloittaminen tässä on just se vaikein, mutta sitten kun pääsee vauhtiin ompelussa niin se kyllä on tosi palkitsevaa!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli