2018 PARHAAT ASUT

Kyselin instan (@reettapelli) puolella, että kiinnostaako teitä jonkin sortin 2018 asukooste-postaus ja aika montaa kiinnosti! Joten mä oon viettänyt muutaman tovin käyden lävitse kaikki vuoden 2018 asut ja päätin valkata jokaiselta kuukaudelta mun neljä omaa lempparia. Joitain vuosia sitten jaoin KAIKKI asut uudelleen neljässä eri koontipostauksessa, mutta en oikein usko että sellaista kukaan jaksaa lukea. Saati minä koota haha. Antakkee armoa ja toivon että tää kolme asua per kuukausi kooste toimii hyvin! Linkkasin jokaiseen kuukauteen postauksen, missä on sen kuukauden kaikki asut, joten jos tuntuu että haluaa tsekata vielä tarkemmin asuja vaikka elokuulta niin se onnistuu kätevästi!


Mutta ne asut! Aika monen moista mutta aikalailla mun näköisiä kokonaisuuksia löytyy. Tää vuosi on ollut mun mielestä ihan super hyvä tyylillisesti ja tuntuu että tää on just se mun tyyli. Sellainen tavallinen, suoralinjainen, yksinkertainen ja skandinaavinen. Asukuvat edelleen jatkaa mun suosikki juttuna blogissa ja en oikein tiedä mitä tekisin ilman niiden kuvaamista. Pukeutuisin aikavarmasti vähän tylsemmin.

tammikuu

Tammikuun kaikki asut

Tammikuussa tukka leikattiin vähän liian lyhyeksi ja Oslossa oli kylmä. Käytin paljon farkkuja, nilkkureita ja villapaitoja, vaihtaen aina vaan takkia asun ilmeen muuttamiseksi. Tammikuun lemppareiksi valikoitui klassinen valkoinen neule ja farkut kokonaisuus, joka toimii vuodesta toiseen kamelinvärisen villakangastakin kanssa. Toinen lemppari on mun ihana syvän sininen second hand tekoturkis, jonka yhdistin kenkiä lukuunottamatta sinseen kokonaisuuteen. Mulla on tänä vuonna ollut aika iso juttu punaisen värin kanssa, mikä näkyy tästä kolmennesta tuplapunaisesta kokonaisuudesta ja neljännen asun punaisesta villapaidasta. Tää punanen puffeir oli aika riksi valinta alunperin mun mielestä värinsä takia, mutta oon ollut niin onnellinen siitä että otin punaisen enkä sitä perinteistä mustaa. Punainen villapaita oli myös eka villapaita minkä itselle tein, koska en löytänyt kaupasta mieluista!


helmikuu

Helmikuun kaikki asut

Helmikuussa talvi jatkui ja oli edelleen katkeran kylmä. Verhoiduin mun pitkiin villakangastakkeihin ja koska yksi punainen takki ei ole tarpeeksi ostin punaisen villakangastakinkin. Helmikuun lemppariasut on jälleen villapaita ja farkku-kokonaisuuksia, mutta mitä sitä hyvää kaavaa vaihtamaan. Ekan asun revontulivillapaita on ehkä yksi hienoimmista ja melkeinpä ihan vain sen vuoksi tää asu pääs tähän top kolmoiseen. Tukkakin alkoi vähän kasvaa ja alkoi olla jo kivan mittainen. En kovin usein pakkasella pidä lyhyitä takkeja, koska mun takapuoli jääty aina niin pahasti! Mutta tää kolmas kokonaisuus on pyllyn paleltumisen arvoinen. Innostuin kovasti kahden villapaidan, joissa on erilaiset kaulukset, yhdistämiseen. Tuplavillapaita-stailaus on myös neljännessä asussa ja pakko sanoa, että harmaan takin kanssa harmaa villapaita toimii super hyvin!


maaliskuu

Maaliskuun kaikki asut

Maaliskuu ja kevät ei tullutkaan. Mutta harmaa ja punainen villakangastakit pysyy! Tuhtien takkien alle sentään jo kehtasi pukea vähän kevyempää vaatetusta (ainakin kuvien perusteella) ja vaarantelin henkeäni näillä pikkukoroilla liukastellessa. Oslossa ei katuja oikein tavata hiekoittaa. Tykkään edelleen kovasti siitä, miltä bleiseri näyttää toisen takin alla luoden ns. tuplatakki fiiliksen ja housupuvut on edelleen the thing mun mielestä. On sinänsä onni etten oo vaihtanut niiden suhteen mielipidettä, koska niitä alkaa olla jo muutama kaapissa. Erityismainintana kauluspaidan ja poolopaidan yhdistäminen, jonka onneksi muistin taas nyt talvella. Nerokas kombo ja tuo kivaa syvyyttä ja extra lämpöä asukokonaisuuteen. Syy miksi mulla on aina jonkin sortin hattu päässä on se, että mun hiukset tuntuu aina kriittsellä hetkellä muuttuvan likaiseksi ja koska mun päätä paleltaa helposti haha. Punainen villakangastakki jatkaa edelleen suosiotaan ja voin kertoa, että se tulee olemaan myös 2019 vuoden THE-takki.


huhtikuu

Huhtikuun kaikki asut

Huhtikuu ja kevät tuli ihan puskista. Tää trenssi oli tän kevään parhaista kirppislöydöistä ja näidenkin kuvien perusteella pidin sitä ahkeraan! Villapaita ja kevyempi takki-kombo on yksi mun suosikeista ja onnekseni kaikki mun kevyemmät takit on niin reilun kokoisia että sinne alle sujahtaa helposti paksumpikin villapaita. Mun ei varmaan tarvitse sanoa mitään farkuista tässä yhteydessä, koska mulla selkeästi ei ole mitään muita alaosia haha. Kevät on niin armotonta aikaa pukeutumisen suhteen, koska kaikki raajat on niin kalmankalpeita. Vähän kun haluaisi nilkkaa alkaa vilauttamaan, niin siinä sokaistuu itsekkin siitä valkoisesta hohteesta. Keväällä innostuin ohuista paitapuseroista ja oon edelleen sitä mieltä, että ne on yksi parhaista komboista farkkujen kanssa.


toukokuu

Toukokuun kaikki asut

Toukouu oli Oslossa jo ihan kesäinen ja kelit oli toukokuun lopussa melkein päivittäin yli 20 asteen. Se olikin sitten kivaa alkusoittoa sille kesälle mikä saatiin. Näissä kuvissa oli vielä ihan kivan kepeät kelit! Ja siellä se trenssi taas vilahtaa, mutta tällä kertaa sentään hameeseen yhdistettynä. Kukallinen puku oli mun maisteriksi-valmistuminen-asu ja aika makea sellainen. Pitää pukea se äkkiä johonkin uudelleen päälle, ettei se kokonaan leimaannu vain maisteri-asuksi. Kolmannessa kokonaisuudessa on mun mielestä esitelty kevätpukeutumista parhaalla tavalla, koska ilmeisesti kesät on niin kuumia että takit saa unohtaa kokonaan. Bootsit, lyhyt hame ja takki kokonaisuus toimii aina. Neljäs kokonaisuus on mun vakkari-komboja kun haluan päälle jotain helppoa mutta näyttävää. Äidin vanha sininen-setti on täydellinen lämpimiin iltoihin! Toukokuun asut on ehkä sellainen setti mittkä suosittelen tsekkaaaan kokonaisuudessaan! Oli nimittäin aika vaikea valita vain neljä!


kesakuu

Kesäkuun kaikki asut

Kesäkuu ei näiden asujen perusteella ollut niin paahteinen kun se oikeasti oli. Niinä paahdepäivinä en nimittäin pahemmin asuja kuvaillut. Pilkullinen midihame ja teepaita on nerokkaan yksinertainen kokonaisuus ja sitä pitäisi pitää enemmän. Toinen vaate mitä mun pitäisi pitää enemmän on tää mun upea vitage nahkatakki, joka näyttää niin hyvälle. Mutta mulla ei oo ollut nahkatakki-fiilistä muutamaan vuoteen. En oikein tiedä mitä sille tapahtui, koska nahkatakki on vaatekaapin kalssikoista se klassikoin ja toimii kaiken kanssa. Mutta mä fiilistelen enemmän farkkutakkia ja trenssejä. Mähän olin suunnitellut, että tää kesä on nahkatakki + hame kesä, mutta kaikki tietää miten siinä kävi. Pellavahaalari asussa nro 3 oli tän kesän parhaimpia ostoksia ja toimii niin juhlassa kuin ihan arkenakin. Täydellinen kuumiin kesäpäiviin, koska pellava on viilentävää päällä ja pitkät lahkeet estää reisien yhteen hankaantumisen! Sanoin jo pari sanaa siitä miten ohuet paita puserot farkkujen kanssa on mun mielestä super hyvä asuyhdistelmä ja nelos asussa on siitä sitten kesäversio! Valkoinen lyhythihainen ja kauniilla yksityiskohdilla viimeistelty pusero on mitä parhain kaveri rentojen farkkujen kanssa.


heinakuu

Heinäkuun kaikki asut

Eka kuukausi ettei mukana oo yhtään farkkuasua! Ei edes farkkushortseja, joita kyllä käytin aika ahkeraan. Mun mielestä on vain muutama inspiroiva farkkushortsi-kokonaisuus ja loput menee sitten itsensä toistamiseksi. Punainen mekko oli tän vuoden yksi parhaista kirppislöydöistä ja päätyi päälle aika usein tän kesän aikana! Pilkullinen midihame ja kuviolinen teepaita on persuvarmaa mun tyyliä, jossa viihdyin hyvin tän kesän. Villinä korttina viimeisenä pilkullinen shortsipuku, jonka shortsi osaa käytin myös paljon erikseen (asu nro 4). Tää puku puettuna nätin braleten kanssa olisi mun mielestä täydellinen myös kesän juhliin! Löysin äidin vanha ja hieman rikkinäisen pitkähihaisen pellavaisen kauluspaidan kesän aikana, jolle annoin uuden elämän paikkaamalla reiät ja leikkaamalla hihat lyhyiksi! Tästä paidasta tulikin koko kesän käytetyin pusero, koska sen käyttömukavuus oli helteellä hyvää luokkaa ja koska se nyt vaan näyttää super kivalle kaiken kanssa!


elokuu

Elokuun kaikki asut

Elokuu ja oon back mun farkuissa. Elokuu oli myös lämmin, mutta mä olin jo valmis vähän mielenkiintoisempaan pukeutumiseen. Löysin mökiltä äidin vanhan täydellisen keltaisen villableiserin ja olin koukussa mun valkoisiin farkkuihin. Pidin paljon kolmannen asun valkoista lyhythihaista pellava kauluspaitaa ja se tuntui toimivan ihan joka tilanteessa. Neljäs asu on itseasiassa mitä mulla oli päällä työhaastattelussa nykyiseen työpaikkaani! Päivä oli tietenkin super kuuma, joten bleiserit tai pitkähihaiset ei oikein innostaneet haha... Tää saa olla todiste siitä, että tää valkoinen rento lyhythihainen kauluspaita toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Parhaita kelejä pukeutumisen suhteen on just nää, kun voi yhdistää vaikka topin ja farkut! Suomessa tuntuu olevan aina joko liian kuuma tai kylmä sellaiseen. Elokuu oli mun vika lomakuukausi ja fiilikset oli vähän sen mukaiset.


syyskuu

Syyskuun kaikki asut

Syyskuussa pukeuduin melkein kesäisemmin kuin elokuussa ja ihme kyllä tähän asu-nelikkoon valikoitui melkein pelkästään hame-asuja! En oo niin kova hameiden pitäjä, mutta pakko se on myöntää tän vuosikatsauksen perusteella, että ne tuo sitä jotain kokonaisuuteen. Syyskuun alku oli Oslossa tosi lämmin, mutta yhtäkkiä säät viileni ihan täysin. Aloitin työt myös syyskuussa ja elämä oli aika jännittävää. Tykkään erityisen paljon villapaita + hame kombinaatiosta ja siihen kulminoituukin loppukesä ja alkusyksy. Toinen alkusyksyn parhaista komboista on farkut + ohut neule nelos asusta ja tänä syksynä oonkin ollut vähän koukussa vaaleaan beigeen. Kaivoin jälleen nilkkurit ja baskerit esiin kaapista ja ne tuntuu kesän pikkukenkien jälkeen aika raikkaalta vaihtelulta.


lokakuu

Lokakuun kaikki asut

Lokakuu ja kävin Kööpenhaminassa. Melkein valitsin tähän top neloseen asut joissa kolmessa oli tuo sama valkoinen villapaita. Se on mun ehdoton lemppari mun koko vaatekaapissa!! Päätin kuitenkin että jotain vaihtelua on hyvä olla näissä asuissa ja ei nuo kaksi viimeistä kokonaisuutta mitenkään huonoja ole! Bleiserit kuuluu ehdottomasti mun mielestä syyspukeutumiseen! Tää oli viimeisiä kertoja kun pidin mun valkoisia farkkuja, koska haluan säästää niitä ensi kevääseen. Punainen mekko, joka on jo yhdessä asussa näkynyt tässä katsauksessa, toimii loistavasti myös ns hameena vyötärönauhansa ansiosta. Tää kombo on varmaan yksi tän vuoden suosikkeja mulle, koska se vaan on just niin munlainen asukokonaisuus! Puhuin alkuvuoden asuissa jo siitä, miten tykkään kerrostaa bleiserillä takkien alle ja voin tän asun perusteella sanoa myös että kyseinen yhdistelmä toimii myös trenssin kanssa. Ostin lokakuussa Dr. Martensit ja siitä lähtien ne on olleet melkein joka päivä jalassa.


marraskuu

Marraskuun kaikki asut

Marraskuussa kävin Lyonissa ja vietin viikon Suomessa. Ostin Marimekon Karlan ja vitsit oon rakastunut siihen. Siniset farkut on taas the thing asukuvissa, töissä kun yleensä istun puvunhousut jalassa. Teddytakki esiintyi melkein joka toisessa asussa tai useammin, se onneksi tuntuu toimivan ihan kaiken kanssa ja oon vakuuttunut siitä, että se oli loistava ostos! Tuntuu että mitä lähemmäs mennään vuoden vaihdeta sitä vähemmän mielikuvistusta mulla on asujen suhteen.

joulukuu

Joulukuussa ei kovin montaa asua ehtinyt olla ennen vuodenvaihdetta, mutta tässä niistä neljä! Voinee sanoa, että sinset farkut on tän vuoden käytetyin vaate ja missä viihdyn parhaiten. Joulukuussa otin käyttöön taas pitkät villakangastakit, vaikka valitettavasti ne ei arkena päädy päälle, pyöräilyn ollessa niiden kanssa hankalaa.. Rakastan mustia nilkkureita (ei mulla ole edes muun värisiä) ja uskokaa tai älkää että näiden kuvien kaikki kengät on erit! Jokaiselle on kuitenkin oma käyttötarpeensa ja tilaisuutensa. Siinä missä ennen hamstrasin kenkiä, nykyään pidän määrää aika maltillisena. Villapaita ja farkut on mun suosikki kombo siitä ei taida päästä yli eikä ympäri!


Löytyykö lempparikuukautta? Toivottavasti myös tykkäsitte tästä toteutusmuodosta :--)) Mitäs sanotte kaiken kaikkiaan mun tyylistä tän vuoden aikana?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Karita
,
Oi, oispa kiva nähä toi kukkakuvioinen puku maihareitten tai tennareitten kanssa! Marraskuu taitaa olla mun lempparikuu asujen kannalta, huomaa kyllä et oon syksyvaatetuksen ystävä..
ReettaPelli
ReettaPelli,
Vitsit tota asua pitää kyllä heti keväällä/tilaisuuden tullen kokeilla 🙈 kuulostaa niin hyvältä! Syys pukeutumuinen on kyllä best 👌🏻
nouw.com/reettapelli
A
,
Ihania asuja!! Tykkäsin tästä postauksesta, nää asukoosteet on aina niin hyödyllisiä!
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi ihana kuulla että tää kooste oli kivaa luettavaa! Mäkin tykkään näistä koosteista paljon ja harmittaa että ne on kadonneet blogeista aikalailla kokonaan 😛
nouw.com/reettapelli
VilmaKotro
VilmaKotro,
wautsi, miten ootkin keksinyt noin monta ja noin ihanaa asua! <3 Tulee niin tylsä olo kun katsoo omaa pukeutumista...
nouw.com/vilmakotro
ReettaPelli
ReettaPelli,
Ääk no kiitos ❤️ pitää muistaa kuitenki että tähän on koottu ne parhaat palat ja usein mulla on päällä vaan farkut ja villapaita 😂 en oo aina kovinkaan inspiroiva pukeutuja mutta blogi tsemppaa sen suhteen 🙌🏻
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli