2019 PARHAAT ASUT

Halusin tänäkin vuonna jakaa vuoden parhaat asukokonaisuudet näin koosteena vuoden vaihtuessa. Aika monta asukokonaisuutta on taas vuoden aikana tullut ikuistettua ja blogin puolelle julkaistua ja on aika mukava palata katsomaan vanhoja asukokonaisuuksia tältä vuodelta! Toinen juttu mikä oli kiva huomata, oli se että pukisin minkä tahansa tän vuoden asuista uudelleen vaikka heti päälle. Aina tosiaan ei mun kohdalla ole ollut näin, kun lähdin testaamaan milloin mitäkin trendiä ja uutta tyyliä haha... Nyt onneksi oma tyyli on löytynyt ja pukeutuminen selkeytynyt. Vaikka oma vaatekaappi on ehkä yksinkertainen ja minimalistinen sen suhteen, että vaatteet siellä on aika simppeleita perusvaatteita, on sieltä helppo luoda mielenkiintoisia ja näyttäviäkin asukokonaisuuksia. Mutta juuri mun näköisiä. Reettamaisia.


Näitä asuja selatessa huomasi hyvin sen, että miten oon tänä vuonna rakastunut Marimekkoon ihan uudella tasolla. Marimekko on lähes ainoita merkkejä joiden vaatteita ostan enää uutena ja oh my miten heikkona oonkaan heidän vaatteisiin. Niitä näkyy tässä koosteessa aika paljon, mikä on tietty hyvä että on todistusaineistoa siitä, että ne päätyy usein päälle!


Ootteko valmiita? Tässä 2019 parhaat asut kuukausittain:

tammikuu


Tammikuussa oli Oslossa lunta ja kylmä. Asukuvista ei aina ihan näe sitä todellista kokonaisuutta ja voin paljastaa että en tosiaankaan hiihtele menemään takki auki pakkasilla :--D Farkut ja kiva takki kombo on mun luotto asukokonaisuus talvisin, unohtamatta kivoja (mustia) kenkiä. Kerrospukeutuminen pitäisi muistaa ottaa käyttöön useammin, nimittäin bleiseri villakangastakin alla näyttää aina yhtä kivalta!


helmikuu


Helmikuussa oli ihmeellinen välikevät ja Oslossa oli vähän aikaa aika lämmintä, mikä näkyy myös näissä asuissa. Innostuin käyttämään hiuspantoja, jotka tuo kivaa vaihtelua lyhyeen tukkaan. Tää nelikko kuvaa hyvin mun talvipukeutumista: mulla on aina jalassa joko farkut tai puvunhousut ja yläosana ohuempi tai paksumpi neule hah.

Mun talven takkikokoelma on to die for, jos voin näin itse sanoa <3


maaliskuu


Maaliskuu tuntui jo melkein keväältä! Mekko ja farkut kombo on hyvä meille malttamattomille, jotka haluaa kesämekot pitää käytössä myös talvisin. Olin koukussa mun beigeen villakangastakkiin ja fiilistelin myös pukuja. Beigen ja ruskean sävyt kiinnosti tässä vaiheessa vuotta erittäin paljon kuten bleiseri-asusta voi huomata. Puin niitä mieluusti yhtä aikaa päälle.

Löysin mun Marimekon peruskassin ja käytin sitä melkein koko ajan tästä lähtien! Maailman kätevin kassi!


huhtikuu


Huhtikuu ja lyhyt kevättukka! Alkoi tarjeta taas paljain nilkoin ja täytyy sanoa, että tää on ehkä sitä kaikista ihaninta aikaa pukeutumisen suhteen! Rakastan trenssejä ja sitä ilmavaa fiilistä mitä ne asuille antaa. Innostuin myös ompelemaan pitkästä aikaa ja ompelin itselle Marimekon unikko kankaasta leihuvat housut <3


toukokuu


Ompeluinnostus lähti vähän käsistä, mikä ei mut tuntien ole mikään yllätys. Kun innostun jostain teen sitä 110% haha... Innostuksissani tein mm yläkulman beigen boilersuitin ja se onnistui todella hyvin ottaen huomioon että se oli ensimmäinen tän kaltainen vaate mitä tein itse.

Toinen yläkulman asu on taas niin mun näköinen kuin olla ja voi! Järkytin teitä toukokuussa mun innostuksella pyöräilyshortseihin ja pakko sanoa, että ne näyttää edelleen kivoilta! Kivalta näyttää myös tän pituinen tukka! Yksi mun lemppari asuista on ns. sweater weather kun voi pukea farkut ja villapaidan ja sillä ei ole liian kuuma tai kylmä ulkona.


kesäkuu


Kesäkuun voisi nimetä Unikko-kuukaudeksi :---D Ostin pitkään haaveilemani unikko-farkkutakin ja käytin sitä KOKO ajan. Kuten asuistakin näkee! Muuten ainakin näiden kuvien perusteella kesäkuu ei ollut kovin lämmin, mutta voi olla että nämä kuvat vähän valehtelee. Olin vielä töissä ja ravattiin Oslossa asuntonäytöissä. Viimeinen asu on itseasiassa otettu sen asuntonäytön jälkeen kun nähtiin meidän nyt oma kämppä ja oltiin päätetty että tämä me halutaan!


Unikko tupla-asu on ehkä mun lemppari tältä koko vuodelta <3


heinäkuu


Heinäkuussa pidin lomaa niin töistä kun blogista, koska reissattiin vähän Norjassa ja rempattiin meidän asuntoa kuumeisesti jotta se olisi valmis muuttoa varten. Sen vuoksi asuja kertyi minimaalinen määrä, mutta laatu korvaa määrän? Unikko-mekon ostin siskon rippijuhliin ja se on uskomaton. Rippijuhlat oli kesän kuumimpana päivänä ja oli kiva viilettää tässä ilmavassa mekossa :--D

Lenkkarit ja mekko oli kesän go - to asukokonaisuus, kun ei jaksanut miettiä mitään monimutkaisempaa päälle pantavaa.


elokuu


Elokuu on myös yksi mun lemppari pukeutumiskuukausista, nää asut tuntuu vain niin omilta! En oo kovin hyvä kesäpukeutuja ja tuntuu että aina kesähelteillä kadotan oman tyylini, mutta elokuussa se löytyy taas.

Ehkä siksi että voin taas kaivaa farkut ja bleiserit esiin ilman että niihin paahtuu :---D


syyskuu


Syyskuussa bonagsin kirpparilta tän ihanan hame-bleiseri puvun ja sitä pitäisi ehdottomasti pitää enemmän! Pukeuduin paljon syyskuussa second-hand vaatteisiin ja innostuin kirppistelystä ihan uudella tavalla, koska löysin meidän uuden asunnon läheltä ihan parhaan kirppiksen! Villatakit paitana on ehkä tän vuoden yksi kivoimmista stailauskikoista!

Halusin ottaa unikko-mekon myös arkikäyttöön ja talvella sen voisi pukea poolon ja farkkujen kanssa!


lokakuu


Löysin lokakuussa kirpparilta täydelliset saappaat ja innostuin sen myötä pitkä saapas - pitkä hame asukokonaisuudesta! Näiden asujen perusteella setti pukeutuminen tai samaan väriin pukeutuminen päästä varpaisiin oli myös mielen päällä. Oon edelleen sitä mieltä, että jos on vähän hukassa pukeutumisen suhteen niin tämä toimii aina. Housupuku ja tonal dressing on näyttävä mutta helppo asukokonaisuus koota ja se antaa vaikutelman että on panostanut asuun enemmän kuin todellisuudessa onkaan.


marraskuu + joulukuu

Marras-joulukuussa hidastin vähän tahtia blogin ja asukuvaamisen suhteen, koska päivätyö ja pimeä vuodenaika ei oikein mahdollista samaan tahtiin sisällön tuottamista. Tää muutos on itseasiassa inspiroinut mua yllättävän paljon ja tuntuu kivalta luoda sisältöä kun on siitä inspiroitunut eikä siksi, että on "pakko".


Koska asurintamalla on ollut vähän hiljaista, ei tähän kollaasiinkaan kovin montaa asua löytynyt. Enemmän olenkin keskittynyt jakamaan asuja Instagamin puolella josta mut löytää nimellä reettapelli!


Löytyykö suosikki asua tai kuukautta tästä listauksesta?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

emilia
,
Lempparit asuista on helmikuun ala vasen sekä lokakuun ala vasen! Lokakuusta ehkä tykkään eniten kaikista kuukausista (ja se on munkin lempipukeutumisaika!). Aivan ihana tyyli sulla, oon ihan kateellinen kun keksit aina niin erilaisia mut toimivia yhdistelmiä. Oliko sulla muuten vielä kapselivaatekaappi käytössä? 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos!<3 heh tässä postauksessa on esillä vaan parhaat kokonaisuudet, ihan joka päivä en keksi niin erilaisia kokonaisuuksia :---D Ja on käytössä kapselisysteemi, ainakin suurinpiirtein! Syys/talvikapseli sekoittui mulla toisiinsa aika vahvasti ja viime vuonna ehkä käytin enemmänkin vain kahta kapselia syys+talvi ja kevät+kesä, mutta uskon että otan taas tänä vuonna kunnolla käyttöön kapseleiden vaihdon! Se inspiroi kyllä uudestaan omista vaatteista, kun vähän vaihtuu kaapin sisältö!
nouw.com/reettapelli
Birgitta
,
Lempparit on kyllä helmi-, huhti- ja elokuun asut. Sulla on kyllä ihana ja inspiroiva tyyli! Toivottavasti saadaan nauttia sinun asuista jatkossakin 🥰
ReettaPelli
ReettaPelli,
noi kuukaudet on kyllä munkin suosikkeja! Tuntuu että varsinkin kevät ja alkusyksy on sellaista aikaa jolloin oma tyyli tulee parhaiten esiin :--)) Kiitos<3 ja eiköhän näitä myös tule jatkossakin blogin puolelta löytymään!
nouw.com/reettapelli
kotisatu
kotisatu,
Niin paljon ihania asuja, että minun on mahdoton valita!
nouw.com/kotisatu
ReettaPelli
ReettaPelli,
haha eikä! :--D Kiitos<3
nouw.com/reettapelli
Junkrella ,
Siis niin ihania kokonaisuuksia! 🤩 Voisin itsekin pukeutua noihin kaikkiin! Löysin sun blogin vasta syksyllä, mutta oon inspiroitunut sun tyylistä todella paljon😊 odotan innolla miltä 2020 tulee näyttämään🤩😍
www.instagram.com/junkrella/?hl=fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi eikä, kiitos paljon! <3 Ihana kuulla ja toivon myös että 2020 näyttää yhtä kivalta! :--D
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli