3 KÄYTÄNNÖNLÄHEISTÄ VINKKIÄ SIIHEN MITEN ARJESTA SAA KIVAA

SLOW FASHION, LIFE


Mulla ei oo oikein koskaan ollut sitä unelma-ammattia ja opiskeluaikoina olin pitkään sitä mieltä, että ei herranjestas en halua mennä vielä työelämään. Mun kuvitelma siitä millaista on olla töissä pohjautui niihin kesätöihin joissa olin käynyt, jotka oli kaikki ihan kivoja mutta ei mun juttuja 100%. Ajattelin, että sitä raadetaan viisi päivää viikossa ja viikonloputkin hujahtaa ohitse ilman että mitään ehtii tehdä. Kaikki on vähän epämotivoivaa ja aina on tietty myös pimeää. Oon nyt ollut töissä reilut kuusi kuukautta ja voin käsi sydämellä väittää että se ei mee niin! No ok, talvella oli aina pimeää mutta sekin on vain ohimenevää.

Mä en oo mikään mindfull joogi joka hehkuu positiivisuutta joka hengenvedolla, vaan oon ehkä enemmänkin sellainen aika tavis tyyppi joka juo kahvia ja töiden jälkeen peiton alla syö sipsiä. Tän vuoksi mua vähän huvittaa ja hienoisesti tylsistyttää ne perinteiset korkealentoiset vinkit, joilla arjesta saa tosi ihanaa ja kivaa ja niitä en oo teille tietenkään jakamassa. En oikeastaan koe, että oon siinä asemassa että voisin antaa paljoa vinkkejä arkeen, mutta oon huomannut että pari juttuu omassa elämässä toimii aika hyvin arjessa.


Isoin juttu on varmasti se, että mulla on älyttömän hyvä työpaikka. Saan tehdä just sitä mistä tykkään eniten ja koko ajan mulla on mahdollisuus oppia jotain uutta ja kokeilla uutta. On varmasti ankeaa, jos oma työ ei motivoi tai inspiroi ja oon kyllä älyttömän onnekkaassa asemassa, että löysin itselle työpaikan johon oikeesti meen aika innolla joka päivä. Tajusin jossain vaiheessa talvella, että maanantai aamuna kävelin hymyillen töihin päin koska olin fiiliksissä siitä, että olin löytänyt sen mun paikan ja oman jutun. En tietenkään joka päivä hyppele töihin naureskellen, vaan on tietty niitä hetkiä kun kiinnostaa enemmän sänky kuin töissä seisominen. Mutta suurimman osan ajasta oon inspiroitunut. Kunnes sitten joudun pahan huijarisyndrooman kouriin ja oon varma etten osaa mitään.


Toinen juttu on mun omat arjen rutiinit. Herään viikolla aina kello 6 ja nousen heti ylös keittämään kahvia ja tekemään aamupalaa. Lähden töihin noin seiskan pintaan joten mulla on tunti aikaa aamuisin ihan vain itselleni. Pitkään katsoin tv-sarjaa aamuisin kun syön aamupalaa, mutta nyt viime aikoina oon sen sijaan lukenut ja jotenkin se tekee vaan hyvää. On ihana avata kone ja kännykkä ekaa kertaa vasta töissä.

Ihan keskitalven kuljin bussilla töihin, mutta nyt oon taas aloittanut polkemisen. Mun ei tosiaan tarvitsisi lähteä töihin seiskalta, mutta jokin siinä viehättää. Tässä vaiheessa kevättä on jo valoisaa, mutta niin aikaisin Oslo on ihan tyhjä. Tuntuu melkein kuin olisi toisessa todellisuudessa kun viilettää kylmän aamun lävitse tyhjiä katuja pitkin töihin. Parasta tietenkin on se, että voin lähteä jo kolmen jälkeen kotiin! Sit oon pyrkinyt tekemään vain niitä kivoja juttuja loppupäivän. Mitä tahansa tekee mieli tehdä ja olla tuntematta siitä huonoa omaatuntoa. Oon vähän järjetön joskus ja koen työpäivän jälkeen etten oo saanut tehtyä tarpeeksi vielä ja sitten levottomuuksissani vaeltelen pitkin asuntoa. Mutta kun annan itselleni luvan tehdä mitä haluan loppupäivän töiden jälkeen, olo helpottaa. Saatan neuloa kuin tuulispää kunnes meen nukkumaan tai sormet on verillä (ei oikeasti mutta melkein), saatan lukea kirjaa tai katsella kaikki rästiin jääneet temptation island jaksot. On todellista luksusta se, että töiden jälkeen mulla on noin 6 ja puol tuntia aikaa tehdä ihan mitä huvittaa ja varsinkin nyt kun alkaa olla jo pitkään iltaan valoisaa niin tän mahdollisuuksien maailman huomaa. Ja kaikki vaan sen vuoksi, että jaksan herätä aina kuudelta!

Huom. en tosiaankaan oo aamuihminen, vaan luontaisesti tosi iltavirkku. Mutta kun pidin tän rytmin yllä tarpeeksi pitkään, pysyn siinä aikalailla huomaamatta nykyään. En oo ihan varma itsekään miten sain itseni käännettyä totaalisesta yökukkujasta siihen, että nukahdan nykyään aina kympin jälkeen sohvalle. Varsinkin opiskeluaikoina valvoin tosi myöhään, koska ei ollut pakollisia kellonaikoja elämässä ja luulin, etten saa mitään aikaan ennen 12. Tajusin vasta noin vuosi sitten, että mulla menee noin 3h heräämisestä, että pääsen kiinni tekemisen makuun ja jos herään kuudelta niin sit jo 9 aikoihin oon skarppi, mutta jos herään vasta 9 niin ei ihme että oon tehokas vasta 12 jälkeen. En siis ehkä oikeasti olekaan tehokkaampi iltaisin, kuten ajattelin ennen, vaan pelkästään tietyn ajan kuluttua siitä kun herään. Ja paras vinkki siihen, että miten voi alkaa heräämään klo 6, on vaan että alkaa pakottamaan itseään siihen XD Ei oo mitään poppaskonsteja ja yrittiteetä joka auttaa tässä muutoksessa! Aluksi suosittelen että heräät aina silloin kuudelta riippumatta milloin meni nukkumaan, koska pakostakin sitten jossain vaiheessa alkaa olla niin väsynyt iltaisin että on helppo sammua ysin jälkeen. Ja päiväunet on ihan sallittuja, ainakin jos kokee ettei ne vie yöunesta pois (=minä).


Kolmas juttu on kivoihin asuihin pukeutuminen. Tää on ehkä vähän hassu vinkki, mutta kyllä mun päivä on yleisesti ottaen aina vähän parempi jos mulla on kivat vaatteet! Ja jos on vähän epämukava tai ei onnistunut kokonaisuus, niin kyllä mä huomaan että mulla on silloin vähän huono fiilis koko päivän. Pukeutuminen vaikuttaa ihan sikana mun mielialaan! Muistan englannissa koulussa ollessani, vihasin sitä meidän kouluuniformua. Se ei ollut mikään kiva elokuvista tuttu ruutuhame, vaan mustat housut ja college pikeepaidan kanssa ja heti ensitöikseni kun pääsin kotiin, niin riisuin sen ja tungin sängyn alle :---DD Anyways, kivasti pukeutuminen tekee arjesta vähän spesiaalimman ja tuleepahan ainakin käytettyä kaikkia vaatteitaan! Meillä ei töissä oo mitään pukukoodia ja usein oonkin ihan perus-kuteissa, mutta ne päivät jolloin inspiroidun aamulla pukemaan jotain “blogiasua” päälle, niin ne on vähän erilaisia. Pyöräily tosin vähän rajoittaa tätä fiilistelyä, koska mitään kovin pitkähelmaista ei voi päälle pistää, eikä myöskään mitään mikä ei kestä pesua. Kotimatka on pelkästään ylämäkeä, joten perillä on _pieni_ hiki aina päällä :---D Voitte siis päätellä että tää asu ei ollut mulla töissä päällä haha....Hame ja korolliset nilkkurit ei oo ehkä se best pyöräilyvarustus, villakangastakista puhumattakaan. Mun taktiikkana toimiikin nykyään se, että mulla on kivat vaatteet, mutta sitten kunnon ulkoilu-kuoritakki päällä, joka pitää tuulta mutta sitten hengittää kotimatkalla tarpeeksi. Ei ehkä se trendikkäin asukokonaisuus, mutta yllättäen joskus mäkin meen käytäntö edellä! Tästä asusta olisin mieluusti jättänyt noi sukkikset pois, mutta se ei oo ehkä vielä ihan näillä leveyspiireillä sallittua! Hetikun vähän lämpenee enemmän niin mä varmasti puen päälle midimekon ja villapaidan ja ehkä trenssin tai kevyen villakangastakin. Täytynee sitä kokeilla hameenkanssa pyöräilyä myös jossain vaiheessa.Jaahas, aikamoinen sepustus tästä muodostui, enkä oo ihan varma että oliko tässä punaista lankaa mukana. Eli summattuna; arki on kivaa silloin kun on a) kiva työ b) omat pikku rutiinit ja aikaa löysäillä ja c) pukeutuu kivasti. Kaikkien ei tarvi alkaa heräämään kuudelta, mutta uskallan väittää että ne omat pikku rutiinit tekee aamuista ja arjesta vähän kivemman. Mulla ne nyt sattuu olemaan klo 6 herätys aamupala ja kahvia kirjan kanssa ja sitten töihin polkeminen, kun taas sulla ne voi olla ihan jotain muuta! Tota vaatejuttua musta aika usein aliarvioidaan ja naureskellaan vaatteiden merkitykselle. Mutta onhan se nyt vaan niin, että vaatteilla on tosi iso merkitys meidän elämässä, vaikkei olis tälläinen munkaltainen fashion-bebe haha. Vakavasti puhuen, vaatteilla viestittää aina jotain ja ei oo mitenkään yhdentekevää itselle ja omalle fiilikselle mitä pukee päälle.


Ja hei hyvä kiertoon, mikä on sun paras arjesta-kivaa vinkki tai juttu joka toimii sulla?

Likes

Comments

rospii
rospii,
Ihana ja samaistuttava teksti taas! Itse menen myös töihin aina seiskalta, koska se on ihan parasta kun työpäivän jälkeen on aikaa tehdä vaikka mitä. Tykkään tosi paljon työmatkoista aikaisin aamulla, kun ihmisiä on vielä suht vähän liikkeellä ja julkisissa on niin rauhallista. Siinä on vaan jotain niin tunnelmallista, kun maailma alkaa vasta heräilemään uuteen päivään!🙌🏻 nouw.com/rospii
FashionStatement
FashionStatement,
jee ihana kuulla! No sepä! Töiden jälkeen ehtii vaikka mitä tällä tapaa :--D Ja samaa mieltä tosta tunnelmallisuudesta, nyt on ollut myös extraihanaa kun aurinko nousee samoihin aikoihin ja voi ihastella sitä myös matkalla <3nouw.com/fashionstatement
kotisatu
kotisatu,
Hyviä pointteja! Aamurutiinien osalta samaistun täysin, se omannäköinen hetki aamulla antaa niin paljon päivään 😊nouw.com/kotisatu
FashionStatement
FashionStatement,
Niin antaa! Huomaa heti kun saa rauhassa herätä uuteen päivään niin koko päivästä tulee parempi, verrattuna siihen mitä tein ennen kun yritin maksimoida nukkumisen määrää ja säntäilin aamulla hirveessä kiireessä :---Dnouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229