3 VINKKIÄ MITEN IHASTUA VAATEKAAPPIINSA UUDELLEEN

.... ilman että sinne ostaa mitään uutta! Me kaikki tiedetään se tunne, kun oma vaatekaappi tuntuu niin nähdylle, tylsälle ja mielikuvitusettomalle. Päälle eksyy aina ne samat vaatteet ja sitä melkein unohtaa pinojen alimmasiena olevat vaatteet. Tulee tunne että kaipaa jotain uutta ja ihanaa omaan kaappiinsa ja päätyy todennäköisesti nettishoppailemaan. Not cool!

Mä oon sitä mieltä että omasta olemassa olevasta vaatikaapistaan voi helposti inspiroitua uudelleen jos väähn näkee vaivaa! Tässä siis mun kolme vinkkiä, joita itse teen kun omat vaatteet ei tunnu inspiroivan enää ollenkaan ja luulen että kaikki asut on niistä jo keksitty. Mä onneksi voin näissä tilanteissa etsiä inspiraatiota myös mun omista asuista vuosien varrelta (tosin kyseenalaista on se, että kuinka hyviä kokonaisuuksia sitä on tullut luotua) ja siksi tässä postauksessa mun mielestä kivoimpia syys/alkutalvi asuja viime vuosilta!

1. Siivoa sun vaatekaappi! Mä oon ainakin sellainen henkilö, jolla vaatekaappi (tai oikein mikään kaappi) pysy pitkään siistinä. Mulla on myös the chair, johon kertyy viikon ajan vaatteita ja joita yritän sitten viikkailla kaappiin takaisin parhaani mukaan. Siitä huolimatta pinot alkaa kasvaa vähän vinoon ja vaatteet saatta myös päätyä vääriin pinoihin. Tän vuoksi yritän siivota mun vaatekaapin kutakuinkin säännöllisesti, mikä tarkoittaa sitä, että siistin pinot suoriksi ja viikkaan vaatteet kunnolla. Saatan myös vaihtaa pinojen järjestystä, siten että ne paidat mitkä oli alimmaisena päätyykin nyt pinon päällimmäiseksi. Tällöin sitä automaattisesti saa käyttöönsä ns. uusia vaatteita.

Siisti vaatekaappi inspiroi ihan eri tavalla kuin sotkuinen ja kun vaatteet on järjestyksessä ja tiedät mitä sä omistat on paljon helpompi koota asukokonaisuuksia kiireessäkin. Mä oon henkilö joka kyllästyy nopeasti asioihin ja sen vuoksi tykkään vaihdella vähän vaatteiden paikkoja hyllyillä, jotta mun mielenkiinto pysyy yllä. Vaatekaappia siivotessa sitä saattaa löytää uusia vaatteita niiden joukoista jotka aina luiskahtaa pinojen taakse ja kokonaiskuva omista vaatteista tarkentuu. Tällöin on helppo myös tarkistaa, jos jotain vaatetta on monta samanlaista tai jos jotain oleellista puuttuu itseltä.

2. Aloita kapselivaatekaapin pitäminen. Ja en nyt tarkoita sitä että karsisit sun vaatteet vain 32 kappaleeseen, vaan sitä, että vaihtelet esillä olevia vaatteita vuodenaikojen mukaan. Mulla mahtuisi varmasti kaikki vaatteet yhtä aikaa kaappiin, mutta oon nyt uutena asiana tänä syksynä aloittanut sen, että otin kirjaimellisesti kaapista pois kesävaatteet ja pakkasin ne laatikkoon odottamaan ensi kesää. Nyt marraskuussa otin pois kevyet syysvaatteet, eli ne kesäiset vaatteet jotka jätin vielä kaappiin syksyä varten. Pois pakkasin esimerkiksi revityt farkut, hameet joita tiedän etten käytä sukkisten kanssa ja kesäiset culottes-housut.

Tän jälkeen kaappi tuntuu paljon tilavammalle ja vaatteilla on tilaa hengittää! Uskon että nyt on paljon helpompi luoda asukokonaisuuksia, koska vaihtoehtoja on vähemmän. Vaikka en todennäköisesti pukisi revittyjä farkkuja päälle talvella, se että ne on periaatteessa yhtenä vaihtoehtona kaapissa tekee valinta tilanteesta stressaavamman. Mitä enemmän valinnanvaraa, sitä vaikeampi meidän on tehdä valinta. Tän vuoksi kapselivaatekaapit on varmaankin niin suosittuja! Uskon että keväällä on super inspiroivaa ottaa säilössä olevat vaatteet takaisin repertuaariin ja sitä tuntuu kun saisi uusia vaatteita.

Tässä samalla on helppo käydä myös lävitse ne vaatteet joista haluaa luopua. Vaatteita säilöön siirtäessä voi miettiä, että tuliko tätä vaatetta käytettyä koko sen esilläolo aikana ja haluaako sitä käyttää ensi vuonna? Samaten kun ottaa säilöstä vaatteet takaisin käyttöön voi miettiä, että onko ne kaikki vielä sellaisia joita tietää käyttävänsä. Mä oon huomannut sen, että mitä vähemmän mulla on vaatteita sitä inspiroituneempi mä niistä olen ja sitä enemmän keksin niille eri asuyhdistelmiä.

3. Haasta itsesi keksimään uusia asukokonaisuuksia. Yhtenä iltana tai päivänä kun sulla on vaikka tunti aikaa, mene vaatekaapillesi ja keksi uusia asukokonaisuuksia. Ota kaapista vaate(et), joita et käytä niin usein ja mieti niille 3 eri asukokonaisuutta jotka toimii. Kirjoita nämä vaikka puhelimeesi ylös ja sitten arkiaamuna kun inspiraatiota ei tunnu riittävän vaatteiden valitsemiseen, vilkaise tätä asukokonaisuus listaa. Jos jonkun vaatteen kohdalla iskee tenkkapoo, etsi Pinterestistä inspiraatiota miten kyseisen vaatteen voisi yhdistellä.

Voit myös kokeilla keksiä viisi täysin uutta asukokonaisuutta sun vaatekaapista, joita et ole koskaan ennen pukenut päälle. Kun testaat näitä rauhassa etukäteen, on ne paljon helpompi vetää kiireessä päälle. Mukavuudenhaluisena sitä tulee puettua päälle aina samat kokonaisuudet, mutta jos sulla on mielenpäällä (tai puhelimeen kirjattuna) viisi uutta asukokonaisuutta on en helppo toteuttaa. Ainakin siihen verrattuna että yrittää aikaisin aamulla keksiä jotain uutta päälle pantavaa!

Pidä itsellesi stailaus-haaste. Mä tallennan instagramiin ja pinterestiin asuja ja kun aivot todella lyö tyhjää yritän luoda omasta vaatekaapista tallentamani inspiroivan asukokonaisuuden uudelleen. Vaatteiden ei tarvitse olla täysin samat kuin inspiraatiokuvassa, tärkeintä on juurikin se inspiraation ottaminen. Oma kokonaisuus voi näyttää lopuksi täysin eriltä kuin alkuperäinen, mutta inspiraatiokuva sai sut ajattelemaan todennäköisesti vaatteitasi uudella tavalla! Etsi kolme lemppari inspiraatioasua ja toteuta ne oman vaatekaapin antimilla uudestaan. Ja tietenkin kirjaa hyväksi todetut asut ylös tai ota niistä kuva itsellesi.


Mitä sä teet kun oma vaatekaappi tuntuu tylsälle?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

sjomette
sjomette,
Sulla on kyllä aina niin hyviä postauksia! Nyt tiedänkin mitä teen huomenna 😉
nouw.com/sjomette
ReettaPelli
ReettaPelli,

Ää ihana kuulla 😘😘 vois mullekkin olla tämä paikallaan 😀
nouw.com/reettapelli
BYSLUMMI
BYSLUMMI,
Super kiva ja inspiroiva postaus! Vinkit heti käyttöön 😊
nouw.com/byslummi
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jaaaz kiitos! Munkin pitäis ottaa nää käyttöön 😅
nouw.com/reettapelli
aadavedenoja
aadavedenoja,
Super hyviä vinkkejä ! Pitää itsekkin kokeilla 😌 Ite kyllä teen välillä niin, että keksin uusia vaate kokonaisuuksia ja otan niistä kännykkään kuvan ! Sitten kun ei ole mitään ideaa mitä laittaa päälle niin katon kamerarullasta !☺️💕
nouw.com/aadavedenoja
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitti! 😘 Toi on just hyvä 🙏 se on kyl niin tärkeetä laittaa itselle ylös johonkin kun inspiraatio iskee, muuten sen unohtaa heti 😂
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli