5 + 1 FASHION AND LIFESTYLE BOOKS


Olen aina rakastanut lukemista. Oon ahminut niin dekkareita kuin fantasiakirjallisuutta sydämeni kyllyydestä, mutta nyt viimeaikoina olen kaivannut kevyempää lukemista. Sellaista minkä voi lukea joko kokonaan yhdellä istumalla tai sitten täysin summittaisissa pätkissä eri päivinä. Oon ehkä vähän turhankin innolla ostanut Lifestyle- ja fashionkirjallisuutta, mutta voin sanoa että olen ainakin nauttinut jokaisen kirjan jokaisesta sanasta sataprosenttisesti. 

 


Lifestylekirjallisuus on viimeaikoina kokenut mun mielestä aikamoisen nosteen ja bloggarit, vloggarit sun muut vaikuttajat ovat kasvattaneet jalansijaansa kirjamarkkinoilla kirjailijoina. Joskus se toimii joskus taas ei. Mikään näistä kirjoista ei nyt oo elämää mullistavaa "laatu"kirjallisuutta, mutta sitäkin viihdyttävämpää ja helpompaa luettavaa. Mutta sen kummemmitta puheitta, tässä mun viisi lemppari kirjaa tältä saralta!

Alexa Chung - It. On melkein klassikko asemaan noussut kirja omassa genressään ja hyvin suloinen luettava, jos näin voi todeta. Erittäin kevyt ja löyhästi yhteen nivottu elämänkerta, paljastaen vaihe vaiheelta Alexan ajatuksia ja muistoja nuoruudestaan. Kuvitettu hänen omilla kuvillaan. Täydellinen kirja esimerkiksi auringonottoon, tarpeeksi lyhyet että siihen koukuttuessaan ei kärähdä pahasti. Plussaa siitä että kirja näyttää hyvältä kuvissa!

Estée Lalonde - Bloom. Suositun vloggaajan/YouTubettajan kirjoittama kirja hänen taipaleestaan ihmisenä ja itsensä löytämisestä. Kaikistä näist viidestä syvällisin kirja, joka kertoo hyvinkin henkilökohtaisella ja läheisellä tasolla Estéen ongelmista, kokemuksista ja oivalluksista. Hänen YouTube-kanavaa seuranneena on ihana kurkistaa kulissien taakse ja nähdä backstory, mutta kirja toimii myös täysin irrallisena opuksena. Kirja saa ajattelemaan ja allekirjoittanut ainakin samastui moneen kohtaan. Plussaa kauniista kuvista ja harkitusta taitosta. Garance Doré - Love Style Life. Kaikista näistä kirjoista keppoisin ja harmittomin, eikä hurmaa sisällöllään samalla tavalla kuin muut. Nokkelaa vertailua New Yorkin ja Pariisin välillä ja inspiroiva elämäntarina, joka kertoo miten bloggaamisesta tuli näin vaikutusvaltainen ja dynaaminen ala. Kirjasta löytyy myös fashion-beuty vinkkejä, joista muutama päätyi omallekkin to do listalle. Plussaa helppo lukuisuudesta ja aivojen nollaus mahdollisuudesta.
Aimee Song - Capture Your Style. Viimeisin kirja jonka luin ja vitsit, inspiroiduin niin valtavasti! Tosin alkuvaiheessa tuntui että oma Instagram tili melkein hävettää ja ettei istestä koskaan kyllä tule IG-julkkista haha. Kirja käsittelee siis alusta alkaen sitä, miten otetaan hyviä instagram kuvia, miten kuvia kannattaa editoida ja miten valita julkaistavat kuvat ja tilin backstory. Suosittelen tätä lämpimästi, jos on yhtään koukuttunut instagramiin ja haluaan upgreidata omaa tiliään johonkin suuntaan. Vaikka aluksi tuntui että tämä kirja lähinnä saa mut kadehtimaan hänen kuviaan, lopuksi olin vakuuttunut että tästä kirjasta on jotain konkreettistä hyötyä mulle. En ole hänen oppejaan sanasta sanaan alkanut noudattaa, mutta kirja on täynnä konkreettisia vinkkejä asukuviin, asetelmiin, sommitelmiin, väreihin ja kuvakulmiin. Love love love! Plussaa juurikin näistä konkreettisista ohjeista ja mitä parhaimmista esimerkeistä.
 
Anne Berest - How to be Parision wherever you are. Mun ensimmäinen kosketus tähän genreen ja tämä kirja on myös yksi klassikoista. Eikä suotta! Ihana kirja ranskalaisuudesta, identiteetistä, Parisiilaisesta ajatusmaailmasta ja muodista. Tän täytyy olla mun yksi lemppareista, koska joka kerta kun tätä selaan tuntuu että pää on pullollaan inspiraatiota. En ole varmaan ensimmäinen eikä viimeinene, joka tän luettuaan haaveilee olevansa yksinkertaisesti Paris Chic. Kirja ihanasti kannustaa "so what" asenteeseen ja siihen, ettei todellakaan kannata murehtia liikaa siitä mitä muut ajattelee. Tietysti kirja on myös täynnä ihania kuvia ja illustraatioita! Plussaa koukuttavuudesta, independent women-asenteesta ja noh, Pariisilaisuudesta. 
 
+ Green Home Book. Inspiraatio kertaa 100000000. Rakastan tän kirjan kuvitusta, tyyliä, kirjoitustapaa, konkreettisia vinkkejä ja sanoinko jo kuvia? Suomalaisten naisten kirjoittama kasvikirja joka antaa konkreettisia vinkkejä siihen miten _et_ tapa kasvejasi ja toimii samalla mitä parhaimpana inspiraationlähteenä sisutamiseen, myös niillä kasveilla. Tämä kirja on jokaisen enemmän tai vähemmän #crazyplantlady must have, täydellinen lahjaidea tai ihan muuten vaan. Tää kirja sai mut ostamaan taas muutaman kasvin lisää, niiden edellisten delanneiden tilalle ja haaveilemaan totaalisesta kotiremontista ja uudelleensisustamiseta. Vaarallinen kirja siis. Plussaa noh, kaikesta. 


Tässä mun kirjavinkit, onko teillä antaa mulle lisää suosituksia tästä kategoriasta, tai ihan mistä tahansa muusta genrestä!?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
How to be Parisian wherever you are on varmaan maailman ihanin opus! Ilahduin oikein kun löysin sen sunkin lemppareista. 😊
Reetta Pellikka,
Se on kyllä! Ihanan voimaamittava ja sympaattinen! Pitääpä lukea se uudelleen nyt :---)
www.blogger.com/profile/128716114949887362
CARMEN HANSEN,
I've read Alexa's book, never read the others, even though I've thought about reading "How to be Parisian" for the longest time now. I haven't read it yet because I've heard mixed reviews about it, however, based on your review I might finally pick the book up and give it a go (that is if I understood what you wrote correctly, ha-ha, my Finnish isn't the strongest).

http://carmenhansen.com
www.blogger.com/profile/005923626903243342
Reetta Pellikka,
I really liked the How to be Parisian, such a feel good book which you can read over and over again :--) So i would recommend it, if you are into this kid of books!
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli