5 SUOSIKKI TAKKIA TALVEEN

Täällä blogissa on moneen otteeseen käynyt ilmi se, että mä rakastan takkeja! Mun takkikokoelma on kasvanut tässä pikkuhiljaa ja vähän huomaamattani aika kattavaksi ja monipuoliseksi. Kaukana on ne ajat, kun mulla oli vain yksi talvitakki jota käytin koko talven! Pohdin juuri, että meidän kulutustottumukset on muuttuneet aika paljon siitä ajasta kun mä olin esimerkiksi yläasteella ja lukiossa. Silloin mulla oli tosiaankin vain se yksi tai kaksi talvitakkia, joita käytin koko talven. Nyt taas tuntuu normaalille se, että takeissa on tosiaankin valinnanvaraa. Tähän kokoelman kasvamiseen tietenkin vaikuttaa se, että siinä missä ennen sitä yhtä takkia käytti koko talven, oli seuraavana talvena tarve uudelle takille, koska edellinen oli kulunut käytössä (tai olin kasvanut siitä ohitse). Nyt kun kaapissa on muutama rotsi, ei yksi takki kulu niin paljoa talven aikana että se pitäisi korvata uudella ja en myöskään kasva enää liian isoksi johonkin vaatteeseen!

Mä halusin esitellä teille mun lempparitakit tälle talvelle mitkä löytyy mun omasta kaapista ja liittää tähän yhteyteen stailaius-ehdotuksen!

Shearling takki

Ostin tämän shearling takin melkein kaksi ja puoli vuotta sitten ja edelleen rakastan tätä samaan tapaan kuin silloinkin. Tää on eittämättä mun kallein takki tai vaate ja vähän ihmettelen miten silloin maltoin sen itselleni ostaa! Tiesin ja tiedän edelleen, että tää tulee olemaan mun luottotakki vuodesta toiseen, enkä usko että koskaan tuun tästä luopumaan. Shearling takki 'tuli muotiin' kunnolla ehkä viime talvena ja tänä vuonna sitä on näkynyt ihan jokapuolella. Tää takki on klassikko joka tulee aina aika-ajoin palaamaan muotiin, mutta joka ei koskaan mene pois muodista. Tää takki näyttää hyvältä farkkujen ja valkoisen villapaidan kanssa, mutta toimii myös loistavasti all black asun kaverina!


Puffer takki

Kukaan ei varmasti ole tänä vuonna voinut välttyä puffertakeilta. Mä oon myös ihan koukussa tähän käytännölliseen takkiin ja tämä vaaleanpunainen versio on ostos viime talvelta. Hävettää ehkä vähän myöntää, mutta nyt tää ei tunnu tarpeeksi muhkealle enää ja oon miettinyt vakavasti isompaan takkiin sijoittamista. Puffertakki on täydellinen takki Skandi talveen ja toimii yllättäen minkä tahansa asun kanssa! Sporttiset vibat tekee klassisemmasta asusta mielenkiintoisemman ja tällä takilla on helppo tuoda väriä ja asennetta asukokonaisuuksiin. Mä tykkään pitää pufferia farkkujen kanssa, koska mulla nyt on melkein aina farkut jalassa, mutta uskoisin että muhkea puffer näyttää super hyvälle esimerkiksi mekkojen kanssa.


Tekoturkis

Pörrötakkeja on alkanut näkyä yhä enemmän katukuvassa viimevuosina ja en yhtään ihmettele. Kuvassa näkyvä sininen tekoturkis on mun uusin second hand löytö ja oon tästä takista älyttömän innoissani. Oon etsinyt tummansinistä turkkia jo vuosia ja vihdoinkin löysin täydellisen sellaisen, joka ei ole liian kropattu malliltaan ja joka on tarpeeksi muhkea. Asukuvassa näkyvä kirjavan tekoturkiksen myin syksyn aikana eteenpäin, mutta ylläolevaan tapaan tulen todennäköisesti tämän sinisenkin yhdistelemään. Tekoturkis on mun mielestä myös erittäin juhlava takki ja mun valinta pikkujouluihin!

Pitkä villakangastakki

Nyt päästiin mun lemppari kategoriaan, nimittäin villakangastakkeihin. Jos valitsisin vain yhden rotsin talveksi olisi se ehdottomasti pitkä villakangastakki. Tämä vaaleansininen on löytö noin parin vuoden takaa ja se on ihanan erilainen verrattuna klassisiin mustiin ja harmaisiin takkeihin. Tänä vuonna villakangastakki tarjonta on ollut uskomattoman hyvää kaupoissa ja oon hädin tuskin onnistunut olemaan ostamatta uutta pitkää takkia. Tykkään erityisesti saunatakkimaisista takeista, jotka on pituudeltaan juuri polven alle tai vähän pidempiä ja selkeästi oversized mitoitettuja. Ja ei oo asua, jonka kanssa tää takki ei toimisi! Vaaleansininen värinä ehkä asettaa haastetta, mutta jos vaatekaapin värikkäin osa on siniset farkut (kuin mulla) niin ongelmia tän värin kanssa ei tule olemaan.


Bleiserimäinen villakangastakki

En oo äkkiseltään varma onko tämä bleiserimäinen tyyli villakangastakissa uutta tänä vuonna, vai jo vanhempi juttu, mutta ainakin nyt niitä on näkynyt kaupoissa. Tämä takki on myös tämän syksyn hankintoja ja rakastan tätä ruutukuosia. Mitaltaan tää on mulle aika lyhyt, kun on tottunut pitkiin takkeihin, joten tää on mulle alkutalven ja kevään takkeja. Kylmällä säällä tuun ehdottomasti kietoutumaan pidempiin takkeihin. Ruudulliset takit on olleet se tän syksyn ja alkutalven juttu ja mä oon all in ruutujen suhteen. On ihana että takki rintamalla on jotain vähän uutta ja rohkeampaa.


Vaikka mun takki kokoelma onkin ehkä tavanomaista suurempi, on jokaiselle takille oma paikkansa ja käyttönsä. Mä mieluummin omistan minimalistisemman vaatekokoelman ja sijoitan sen sijaan takkeihin, koska mulle takki on usein se asukokonaisuuden keskipiste. Mikä on sun lemppari talvitakki-tyyli?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli