5 ASIAA MITÄ MATKUSTAMINEN ON MINULLE OPETTANUT


Itseluottamusta. Matkustaminen on aina vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle eksymistä, omista tutuista arki rutiineista pakenemista. Mikä opettaa sen, että kaikesta selviää. Yllättäen sitä huomaakin että sitä pärjää, vaikka missä tilanteessa ja kun palaa kotiin sitä kävelee vähän ryhdikkäämmin ja nauraa vähän lujempaa. Monesti sitä kokee ettei palattuaankaan olekkaan enää täysin sama ihminen. 
Hetkessä elämistä. Havahdun joskus siihen, kuinka täytän jokaisen hetken jollain näennäistoiminnalla. Somen selailua, kuvien ottamista tai johonkin muuhun keskittymistä kuin siihen itse hetkeen. Matkalla yritän muistaa unohtaa kaiken muun, kuin sen hetken missä olen. Okei myönnetään, että muutaman kuvan nappaan aina, mutta sen jälkeen laitan kameran sivuun ja hengitän syvään maisemaa. Vaikka koen painetta tallentaa muistoja reissuilta, loppujen lopuksi kuvat on vain yksi taso sitä momenttia, joka todellisuudessa on paljon moniulotteisempi. 
Hyvin vähällä pärjää. Kotona melkein hukun yltäkylläisyyteen materian ja valintojen suhteen, kun todellisuudessa paljon vähemmällä sitä ehkä olisi onnellisempi. Reissun päällä sitä ehkä ymmärtää paljon parmmin kuinka yksinkertainen elämä on ihanaa ja vapauttavaa. Samalla sitä oppii arvostamaan pieniä asioita; sitä täydellistä auringonlaskua, huoltoasemlta ostettua hyvää kahvia, hyviä kenkiä joista ei tule rakkoa, ihmisten ystävällisyyttä, toimivia suihkuja ja raikkaita aamuja.
Matkustaminen on todellakin avartanut mun maailmankuvaa. Paljastanut miten hyvin asiat onkaan kotona Suomessa ja miten onnekas minäkin olen. Matkustaminen laajentaa oma perspektiiviä, ongelmat jotka kotona tuntuu kamalan kokoisilta näyttääkin kauempaa katsoittuna vähän pienemmille. Kotiin palattua sitä arvostaa omaa elämäänsä paljon enemmän ja osaa olla enemmän kiitollinen siitä mitä on ja että pystyy matkustamaan. Sitä myös ymmärtää miten paljon elämällä on sinulle tarjota jos vain tarttuu tilaisuuteen. 
Matkustamiseen sijoitettu raha ei mene hukkaan. Mä oon juuri yksi niistä ihmisistä jotka on sitä mieltä, että rahan laittaminen matkustamiseen on yksi harvoista asioista joista saa enemmän kuin maksaa. Olen oppinut niin paljon, paljon enemmän kuin nämä viisi hassua kohtaa, matkustamisen kautta. Olen lukenut paljon uusien kohteiden maantiedosta, historiasta ja kulttuureista ennen matkaa ja matkalla kokenut sen kaiken uudelleen. Oon jäänyt koukkuun, enkä usko että pääsen tästä kaukokaipuusta koskaan eroon. Elämä on liian lyhyt koettavaksi vain yhdessä paikassa. 
Mikä susta on parasta matkustamisessa?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli