5 VINKKIÄ TALVIPUKEUTUMISEEN


Aina yhtä ihana talvipukeutuminen. Viimeistään näin helmikuussa se alkaa tulla jo silmistä ja korvista ulos, mutta koska Suomessa (tai minun kohdalla Norjassa) asuessa totuus on se, että helmikuu on ihan tavallinen talvikuukausi. Siinä missä joulukuu ja tammikuukin. Välillä tekee mieli heittää hanskat tiskiin talvipukeutumisen kanssa, varsinkin tyylikkään sellaisen, ja ostaa itselle toppahaalari.
Mutta. Hyvä talvipukeutuminen, kokonaisuudet joissa pysyy lämpimänä, ei onneksi tarkoita sitä toppahaalaria. Tässä minun viisi vinkkiä talvipukeutumiseen, joka on oikeasti tyylikästä eikä pelkästään topattua.


1.   Valitse takiksi nilkkoihin asti ylettyvä villakangastakki. Tällöin koko kroppa on takin peitossa ja sen alle pystyy helposti kerrostamaan niin ylipolvensaapasta kuin vaikka kevyt-toppatakkia. Mulla ainakin ensimmäisenä aina jäätyy reidet ja peppu, joten takki joka yltää vähintään polven alle on mulla aina se must-valinta pakkaspäiville. Pitkässä villakangastakissa viilettäminen luo myös tyylikkään Pariisitar vaikutelman. Oversized villakangastakin on onneksi pysytelleet muodissa nyt viimeiset talvet, mutta minä en tule tästä trendistä kyllä koskaan enää luopumaan. Parhaimmat takit sisältävät tietenkin aitoa villaa ja niitä kannattaa bongailla kirppareilta.
2.   Rakastan talvisin käyttää poolovillapaitoja, en tiedä oikein mitään parempaa, kuin suojautua talvea vastaan poolon alle. Miten selvisin ne talvet ennen kuin poolot tuli takaisin? Poolopaidan alle pystyy helposti kerrostamaan huomaamattomasti esimerkiksi urheiluun tarkoitettuja villakerrastoja, jotka pitävät lämpimänä mutta myös hengittävät. Tämä kikka toimii varsinkin niinä päivinä, kun joutuu olemaan pitkään ulkona, kuten esimerkiksi turistipäivinä talvikaupungeissa!
3.  Tämä kolmas vinkki on ehkä vähän no-brainer. Kaikilla meillä varmaan lapsina on ollut villapohjalliset kengissä. En tiedä mihin kohtaan niiden käyttö jäi mulla, mutta nyt olen ottanut ne takaisin aktiiviseen talvikäyttöön. Talvipohjallisella saa mitä helpoiten ja halvimmin lisälämpöä varpaille, jolloin koko kroppa pysyy paremmin lämpimänä. Varpaat nyt aina ovat ne mistä ensimmäisenä alkaa paleltaa ja sieltä se kipuaa kaikkialle muuallekin kehoon. Minä valitsin vielä sellaiset pohjalliset, joissa pohjassa on hopea alumiini(?) kerros, joka eristää paremmin kuin pelkkä villa.

4.   PIPO! Onneksi jälleen pipot ovat muodissa, koska päästä haihtuu kaikista eniten lämpöä, kun se on paljaana. Jos pelkää että hiukset menevät lättänäksi, kannattaa valita pipoksi löysemmän puoleinen oversized-versio. Tällöin hiukset eivät painaudu päätä vasten niin paljon, kuin kireämmän pipon kanssa. Jos pipossa on fleece-vuori, ei siitä samalla tavalla pääse tuuli lävitse, kuin pelkästä neuloksesta. Minä valitsen myös talvisin pakkasella aina nahkatumput, koska lapasista tuppaa tuulemaan lävitse myös. Minä en lähde minnekään ilman pipoa, se pelastaa pään jäätymisen lisäksi myös huonon hiuspäivän. Tänä talvena olen erityisesti rakastunut jumbokokoisiin pipoihin.
5.  Toisin kun luulisi, mitä löysemmät kerrokset, sitä lämpimämpänä sitä pysyy. Ilma joka jää kerrosten väliin, toimii eristäjänä, eikä kylmä ilma pääse yhtä helposti yllättämään. Siksi esimerkiksi oversize villapaidat on niin lämpimiä, kunhan muistaa sinne alle pukea jotain. Kireät pillifarkut eivät ole pakkasella se paras vaihtoehto, vaan minä pukisin jalkaan löysät herrainhousut, joiden alle mahtuu ilman lisäksi kalsarit. Mikään ei ole varmaan kamalampaa kuin kalsarit jotka tekevät housuista liian kireät ja olosta tukalan.

Näitä vinkkejä hyödyntäen pystyy sitä pakkasellakin pukeutumaan tyylikkäästi samoihin vaatteisiin kuin lämpimämmälläkin säällä. Tosin kun minun asukuvista voisi päätellä, minä en lähde kotoa ilman pipoa, tumppuja ja isoa kaulahuivia talvisin. Tänä vuonna olen jopa taipunut siihen, että olen ostanut nilkkasukkien sijaan pitkävartisia sukkia ja en ole enää tepsutellut nilkat paljaina (kovin usein). Asukuvista harvoin näkee sitä kokonaista totuutta talvisin, että miten sitä oikeasti tarkenee niillä vaatteilla. Kerroksilla saa huijattua paljon, kuin myös minun lemppari kikalla, pukeutua nilkkoihin asti yltävään takkiin.  

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sofia,
Reetta Pellikka,
essi,
Ostin syksyllä miun ekan oikeasti pitkän villakangastakin, se olis siis nilkkamittanen mutta tällaselle amatsoonille jää kyllä säären puoliväliin. Lämmin silti ja kun eka kertaa laitoin lyhyen villakangastakin päälle sen jälkeen kun olin käyttänyt pitkää takkia joka päivä, oli jalat aivan jäässä! Tosi hyviä vinkkejä, miusta on nykyään tärkeempää olla lämmin kuin näyttää hyvältä, mutta tietysti jos molemmat saa kerralla, ni yhä parempi!
www.blogger.com/profile/000057852300875196
Reetta Pellikka,
Heh oon niin huomannut ton saman, once you go long, you cant go back :---D Sama täällä kyllä, mieluummin olen lämmin kuin tyylikäs ja tän vuoksi oonkin ollut onnellinen että pipot on jälleen trendikkäitä ja samaten pitkät villakangastakit ja kunnon talvikengät! Blogikuvista saa usein varmasti ihan väärän kuvan mun talvipukeutumisesta ;--p
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Anonyymi
,
Hieno turkki on käyttöä juuri nyt t.Jani-75
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli