6 LEMPPARI KIRPPARILÖYTÖÄ

SLOW FASHION

Te tiedätte että mä rakastan kirppareita ja second handiä ja monet mun kaapin käytetyimmistäja mun henkilö kohtaisista suosikki vaatteista on, ehkä yllättäen ehkä ei, juurikin käytettynä ostettua. Tän taki halusinkin esitellä teillä mun kuusi (+muutaman muu maininta) 'parhainta' löytöä kirppareilta! Mulla iski pahimman luokan valinnan vaikeus kun tätä postausta kasasin, mulla materiaalia olisi riittänyt varmaankin melkein kahdenkymmenen vaatteen esittelyyn!

Ykkösenä listalla on farkut, mulla on nopeasti laskettuna ainakin neljät kirpparilta ostetut farkut ja musta tuntuu että harvoin löydän kaupasta yhtä hyvin istuvaa denimiä kuin vintagena. Mulla taitaa olla klassinen kasari/ysäri-alakroppa haha. Vasemmanpuoleiset farkut olivat mun ehdottomat lempparit ja käytin niitä niin paljon, että nyt ne on saaneet ylimääräiset tuuletusaukot haaraväliin... Suunnitelmissa on mulla korjata ne paikalla ja jatkaa niiden käyttämistä! Oikeanpuoleiset farkut on vielä ehjät ja ihana klassinen keskisininen farkku. Näitä oon itseasiassa lyhentänyt leikkaamalla lahkeet ja kaventanut polvesta alaspäin.

Kirppareilta löytyy usein niitä just hyviä vaatteita, mutta väittäisin että jos vähääkään on ompleutaitoja niin mahdollisuudet avautuu paljon laajemmiksi. Farku on suhteellisen helppo lyhentää tai kaventaa ompelukoneella! Mä testaan aika ennakkoluulottomasti denimiä, jos se on laadukasta oli se sitten miesten tai naisten puolelta. Hyvin ylhäältä istuvat mutta muuten isot farkut voi aina pätkäistä shortseiksi! Farkku on mun ehdoton suosikki secondhandina.

Toisena tällä listalla on mun biker-nahkatakki. Tän löysin Oslosta kirpparitapahtumasta ja en tiedä voiko tän klassisempaa nahkarotsia ollakkaan. Tää on tosi jämäkkää nahkaa ja mun pitäs käyttää tätä paljon useammin, jotta tää pehmentyis kunnolla. Tää on varmasti yksi vaatekappale josta tuskin tuun koskaan luopumaan ja oon onnellinen että löysin nahkatakin juurkin second handina.

Oikeanpuoleisessa kuvassa oleva hame on myös kirpparilta ostettu, mutta alunperin h&m:stä. Pakko myöntää että mä arvostan enemmän 'vintage' second handiä verrattuna second handiin joka on ostettu jostain kivijalkaliikkeestä hiljattain. Ostan myös näitä 'nyky' vaatteita kirppareilta, jos kohdalle sattuu jotain joka on just mitä oon etsinyt, mutta suosin oikeasti vanhoja vaatteita. Ne on usein laadukkaampia ja kestävät myös käytössä paljon pidempään.

Tämä norjalainen kalastajan villapaita oli todellinen löytö! Itseommeltu täydellisen oversized villapaita oli vain 150kruunua (noin15€) ja ihan käyttämättömän tuntuinen. Tää on mun yksi lempi-villapaidoista ja myös klassikko. En kovin usein bongaile villapaitoja kirpputoreilta, harvemmin mun eteen on tullut oikeasti hyvälaatuisia villapaitoja, jotka ei oo ihan nukkaantuneita ja nuhjuisia. Muutaman itseneulotun paidan oon ostanut kirpparilta ja niistä omalla tavalla huokuu se rakkaus minkä se tekijä on niihin kutonut!

Mä arvostan todella paljon itsetehtyä ja ihmettelen miten joku voi niitä edes myydä eteenpäin?

Kun farkkuhameet tuli takaisin 'muotiin' mä päätin löytää omani kirpparilta ja niinhän siinä kävi! Yleensä ennenkuin marssin ovesta sisään mietin hetken aikaa että mitä mä etsin sieltä. Yleensä mulla on mielenpäällä jokin trendi tai vaate jonka toivon löytäväni second handina ja aika usein sellainen tulee myös vastaan! Uskon että kun mietin tätä vaatetta ennenkuin meen sisään, oon jotenkin henkisesti enemmän valmis näkemään sen, verrattuna siihen että vain haahuilisin ympäriinsä. Tiedättekö mitä tarkoitan? Välillä on tosin kyllä tosi rentouttavaa vaan kierrellä ilman mitään tavoitetta!

Yksi syy miksi rakastan vintage denimiä on se, että se on niin paljon paremman laatuista! Uhh mua ei yhtään kiinnosta nykyinen farkku jossa on elastaania ja venyvyyttä. Klassista keskisinistä denimiä ainakin tuntuu kirppareilta löytyvän, joten jos hakusessa on jokin klassinen denim, niin kirpparilla voi hyvinkin onnistaa. Ja kannattaa ennakkoluulottomasti mennä 'huononkin' näköisiin kirppareihin sisälle, sitä ei ikinä tiedä mitä voi löytyä!

Tämä takki on yksi mun all time lemppari löydöistä ja se on itseasiassa tilattu We Started This nimisestä second hand nettikaupasta. Tämä oli hieman hintavampi kuin sun normaali kirpparitakki hinta, mutta tän takin laatu puhuu puolestaan. Suosittelen tota nettisivustoa jos juurikin etsii vähän laadukkaampaa second handiä! Mä oon itseasiassa tästä takista kaventanut hihoja ja ottanut pois olkatoppaukset, jotta sain tähän mieluisen leikkauksen. Aika usein mä vähän muokkaan second handia, joko lyhennän farkkujen lahjetta tai otan sisään liian isoja takkeja.

Takit on varmaan farkun ohella mun suosikki asia bongailla kirppareilta. Villakangastakit oli ennen paljon laadukkaampia, kuin myös trenssit. Oon löytänyt muutaman super hyvän trenssin ja pari villakangastakkia.

Tämä bleiseri on näistä varmaan mun vanhin kirppislöytö ja tän täytyy olla joko vuodelta 2010 tai 2011! Mulla menee kausissa milloin oon tätä käyttänyt, mutta ei tulisi mielenkään tästä luopua! Klassinen miesten bleiseri, joka taitaa olla kyllä alunperinkin naisten mallistosta, jos kokolapusta voi jotain päätellä. Tämä on myös valmistettu Suomessa, mikä on aina iso plussa!

Toivottavasti tää sai teidät kiinnostumaan second handistä vähän enemmän, mä suosittelen ehdottomasti vierailemaan siellä paikallisella kirpparilla ja bongailemaan niitä pöytiä jotka on selkeästi vanhoja vaatteita täynnä! Saattaa kuulostaa vähän ällölle, mutta sieltä sitä todennäköisimmin tekee parhaimmat löydöt haha. Ja vaatteet voi aina pestä ja tuulettaa ennen käyttöä. Kannattaa aina tietenkin tsekata että vaate on ehjä ja jos sulla ei oo yhtään ompelutaitoja/motivaatiota niin muokkausta vaativat vaatteet kannattaa jättää ostamatta (vaikka ne olisi kuinka halpoja!). Muutenkin kannattaa olla yhtä kriittinen kirpparivaatteiden kanssa kuin uusienkin vaatteiden, mitään ei kannata ostaa vain siksi että se on halpaa. Tän vuoksi oon huomannut että se lista on hyvä pitää mielessä ennen sisään menoa ja keskittyä niiden asioiden bongailuun!

Likes

Comments

sjomette
sjomette,
Oi kuinka kivoja löytöjä! Nyt haluaisinkin heti lähteä lähimpään kirppariin😂 Haluaisitko tehdä postauksen jossa kerrot mistä yleensä ostat vaatteita tai mikä olis sun lempikirppari täällä Suomessa? 😊 nouw.com/sjomette
FashionStatement
FashionStatement,
kiitti! Mulle tuli sama fiilis 😂 mä listasin muutama postaus takaperin "blogin takana" mun lemppari kauppoja, summa summarum monki, weekday ja Zara! Mun suosikki kirppis on Porvoossa kellarikirppis, enkä oikeastaan kovin usein käy edes muualla, joten oon huono vinkkaamaan 🙈 nouw.com/fashionstatement
JennaClaudia
JennaClaudia,
vitsi mitä inspiraatiota sain näin monesta asusta samassa postauksessa! 👌🏼 Mulla ei riitä kärsivällisyys kirppareilla käymiseen, kun tuntuu etten koskaan löydä mitään kivaa second handina..varmaan just siks etten käy säännöllisesti😄 nouw.com/jennaclaudia
FashionStatement
FashionStatement,
hih kiitos!! Haha se voi olla syy siihen 😄 Mut ehkä sun kannattaisi kokeilla käydä jossain kirppis-tapahtumassa, jolloin on ehkä suurempi todennäköisyys löytää jotain kivaa? nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229