6 VIIKKOA VAATEPAASTOA TAKANA

6 viikkoa sitten ilmoitin että nyt alkaa ostolakko/vaatepaasto. Tää kuusi viikkoa on mennyt super nopeasti ja en oo edes oikein ehtinyt miettiä sitä että oon vaatepaastossa. Oon yllättynyt miten helposti tää on mennyt, mutta tietenkin pitää muistaa että tänä aikana olen kutonut villapaidan, ommellut itse muutaman vaatteen (tosin joita ei voi vielä käyttää), kaivanut säilössä olevat kevät vaatteet esiin ja ostanut muutaman asian kirpparilta. Kirpparilta oon tänä aikana ostanut uudenveroisen Herschelin repun (!), mustan pitkän bleiserin, pilkullisen midihameen ja harmaan neuleen, jotka osa ehkä näkikin mun mini-haulissa instagram storyn puolella. Näiden vuoksi ei varmasti oo tullut sitä tunnetta, että apua mulla ei oo mitään uusia vaatteita ja kriiseilyä sen suhteen, että vaatepaasto jotenkin rajoittaisi mua. En nyt sitten tiedä onko tää huijausta vai ei, mutta minä itsehän nämä säännöt olen itselleni luonut.

Tänä aikana en ole ostanut uutena yhtään vaatetta, kosmetiikkaa tai ihonhoitoa. Olen sen sijaan ostanut hiihtosukat, kameran jalustan, tyynyliinan ja tuhottoman monta lippua eri kulkuvälineisiin haha! Sain myös yhteistyön merkeissä yhden kauluspaidan ja housu + paita setin. Muutaman kerran olen miettinyt että ostan tämän vaatteen itselleni synttärilahjaksi, mutta luopunut ajatuksesta. Oon huomannut, että tämä vaatepaasto tälläisenäänkin on kirkastanut mun ajatuksia siitä, mitä haluan oikeasti ostaa. Kun panoksena on se, että rikon tän paaston on paljon helpompaa sanoa että no en mä tätä nyt oikeasti tarvitsekkaan. Ennen tätä kokeilua olin paljon lepsumpi tän suhteen ja saatoin ostaa jotain vain siksi että se oli ihana. Oon ehkä tajunnut sen tänä aikana, että kaikkea ihanaa ei tarvitsekkaan omistaa tai ostaa. Oon esimerkiksi haaveillut vaaleansinisestä bleiseristä ja puvunhousuista ja jopa sovittanut sellaista settiä kahdesti liikkeessä, mutta tullut molemmilla kerroilla siihen lopputulokseen, että mä en oikeasti tarviste tätä pukua. Tieädn että se on ihana ja näyttää kivalta päällä, mutta loppujen lopuksi en ehkä tule sitä käyttämään kuin yhden käden sormilla laskettavan määrän ja se ei ole tarpeeksi. On täysin tyhmää ostaa jotain vain blogin takia, että saan siitä kivat kuvat tänne teille nähtäväksi.

En siis oo kokenut mitään sen suurempia ostohimoja, vaikka oonkin riskaabelisti kierrellyt kaupoissa katsomassa kevät juttuja. Oon todennut monesta vaatteesta että vitsit nää on kivoja ja sitten lisännyt ne mun 'haluan ostaa nämä' listalle. Oon päättänyt että pidän tätä listaa tänä aikana syntyvistä haaveista ja sitten toukokuun lopussa voin katsoa tätä listaa ja miettiä haluanko mitään niistä enää silloin. Tätä käytäntöä olisi varmasti aivan loistava jatkaa tän paaston jälkeenkin. Huomaan usein että jos vain maltan jättää jotain kauppaan, niin oon unohtanut sen kyseisen tuotteen jo viiden minuutin päästä, vaikka siinä hetkessä se on ollut pakko saada. Kuinkahan monta kertaa olen ostanut jotain, jonka todennäköisesti olisin unohtanut?

Tajusin että mun pahe onkin ehkä se, että teen ostopäätöksiä pikaisesti, enkä jätä itselle harkitsemiseen aikaa. Hyvää ehkä tekisi se, että poistuu kaupasta ostamtta sitä himoitsemansaa tuotetta ja jos sen unohtaa muutamassa minuutissa, ei se tosiaankaan olisi ollut ostamisen arvoinen tuote. Mutta jos se pysyy mielessä niin paljon, että sitä palaa liikkeeseen sitä katsomaan uudelleen, on ostos varmasti kannattavampi. Oon aina naureskellut mun äidin tavalle, jättää haluama tuote kauppaan ja hakea se vasta seuraavana päivänä, mutta nyt ymmärrän että äiti oli taas oikeassa. Harvoin käy oikeasti niin, että tuote ehtii myydä loppuun tän harkinnan aikana.


Vaatepaastoa on nyt siis noin puolessa välissä ja kuusi viikkoa on vielä toukokuun loppuun aikaa. Tällä hetkellä on luottavaiset fiilikset, että kyl tää tästä ja etten tuu sortumaan tänä aikana, mutta ken tietää! Ainakin tässä vaiheessa voin jo todeta, että tää paasto on kirkastanut mun ajattelua kuluttamisesta ja suosittelisin jokaista kokeilemaan tätä!

Uskaltaisitko sä lähteä testaamaan?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli