67 KG

LIFE, SLOW FASHION

Mitä sä painat? Hirveen iso tabu on naisten paino. Naurettavaa on se, että se ei oikeastaan kerro meistä kovinkaan paljoa, mutta silti kukaan ei koskaan sitä kerro kenellekkään. Mä haluan rikkoa tän tabun ja vaikka mua vähän jännittääkin, uskon että se tekee vain hyvää. 

En omista vaakaa, enkä käy oikein missään missä voisin itseäni säännöllisesti punnita. Ei sillä että sitä haluisinkaan. Oon sitä mieltä, että oma hyvä olo, vaatteet ja kriittisimmissä tapauksissa mittanauhe, kertoo ihan tarpeeksi omasta kropasta. Edellisen kerran oon punninnut itseni joskus keväällä 2016 ja muutama hetki sitten tänä kesänä silkasta uteliaisuudesta halusin taas testata mitä vaaka näyttää. En muista yhtään mitä vaaka kertoi reilu vuosi sitten ja ennen vaa'alle astumista heitin veikkauksen ilmaan että se tulisi näyttämään noin 63-64 kiloa.
Mun paino on vaihdellut jonkin verran viimeisten vuosien aikana,tai ainakin niin mä luulisin vaatteiden perusteella. Tiedän etten todellakaan oo samoissa mitoissa kuin 18-vuotiaana tai 20-vuotiaana, jolloin olin kaikista kevyimmilläni aikuisiälläni. Painoin silloin muistaakseni noin 52-53 kiloa polvileikkauksen jälkeen ja siitä seuranneen lihaskadon, nestekadon ja syömishaluttomuuden jälkeen. Vaikka sitä jotenkin teidostamattaankin haaveilisi siitä, että olisi kevyempi, näin jälkeenpäin ajatellen ja kuvia siltä ajalta katsoen, huomaan kuinka kuihtuneelta näytin silloin. Vaikka olin edelleen ihan normaalipainon rajoissa. Tästä on tullut kiloja takaisin/lisää reilusti yli 10. 

Tällä hetkellä oon ehkä eniten tyytyväinen mun kroppaan kuin koskaan ennen. Se tuntuu just mun keholta ja mulla on just nyt tässä vartalossa todella hyvä olla. Ehkä sen vuoksi uskallan kirjoittaa tämän tekstin ja paljastaa mitä se vaaka sitten näyttikään. 
67 kiloa. Tai tarkalleen jotain 66,7 kg. Mittaus tapahtui myös illalla päivän syömisten etc jälkeen, joten veikkaan että ns- aamupaino on varmaan 66kg. Naurahdin ääneen kun näin tän lukeman. Mietin että mä en todellakaan mielestäni näytä 67-kiloiselta. Tai en oikeastaan tiedä minkä-kiloiselta mä näytän mutta en ainakaan 67-kiloiselta. Heti tän ajatuksen jälkeen totesin, että mistä mä edes tiedän miltä 67-kiloinen näyttää? Jotenkin munkin päähän on iskostettu se, että lukeman on hyvä alkaa 5:lla ja että 60-kiloa on jo sitten vähän liikaa, mikä on ihan _naurettavaa_ ! Kilomäärät näyttää todella erilaisilta eri ihmisillä ja on ihan mahdotonta mun mielestä alkaa arvoimaan mitä joku toinen painaa. En voi ehkä tarpeeksi painottaa sitä, että jokainen keho on täysin erilainen ja näyttää erilaiselta. Meitä ei oo veistetty samasta puusta, mikä tarkoittaa sitä, että emme voi näyttää ehkä siltä miltä se meidän ihailema ihminen näyttää. 
Mä tiedän että mun kropan tyyppi ei oo pitkä, hoikkajalkainen ja luontaisesti vähärasvainen, vaan mun kehotyyppi on luonnostaan aika kurvikas ja 'enempi'rasvaisempi. Voisinhan mä tietenkin laihduttaa itseni vähärasvaiseksi, mutta se ei oo mun kehon luonnonmukainen tila. Uskon että meillä on jokaisella se ideaali-paino/tila kropassa, johon keho palaa automaattisesti jos ei kovasti diettaa tai muuten harrasta kehon muokkausta. Mulle on ollut aika huojentavaa hyväksyä se, että mun keho on erilainen kuin esimerkiksi huippumallien/IG-babyjen (joihin nuorempana tunnuin itseäni aina vertaavan), ja että se on OK. 


Tän vuoksi mä haluan kirjoittaa tän tekstin ja todeta, että "hei mä oon 67-kiloinen!". Sen vuoksi, että ehkä tää saattaa helpottaa jonkun kokemaa painetta siitä että on liian painava. Koska mua silloin kun mä olin tosi epävarma painostani ja kehostani, tämä olisi lohduttanut. Silloin jos vaaka olisi näyttänyt tätä lukemaa, olisin varmasti ollut siitä kauhuissani. Mutta nyt, kuten sanoinkin, kun olen sitä mieltä että tää vartalo mikä mulla on just nyt on just hyvä, tää ei hetkauta mua oikeestaan mihinkään suuntaan. Mä pidän itsenäi ihan fittinä-mimminä :---D Tiedän että en ole mallin mitoissa tai superlaiha tai lihaksikas. Oon normaali, mielestäni terveen näköinen hoikka nainen. Ja jos joku kokee epävarmuutta siitä mitä vaaka näyttää, voi olla että on huojentavaa nähdä että hei tän näköinen ihminen voi olla ton painoinen. 
En oo ihan varma osaanko muotoilla tätä mun ajatusta tarpeeksi selkeästi, mutta mä haluan vain jakaa sen mun oman kokemuksen siitä, että kilot ei kerro meistä paljoa mitään. Tiedän että osa näistä 'kiloista' tulee mun lihasmassasta, mitä haluan ainakin uskoa että mulla on jonkin verran. Ja loput tulee sitten mistä tulee. Ainut tietenkin mikä mua huolettaa on se, ettei mun sisäelinten ympärille pääsisi kasvamaan kamalasti rasvamassaa. Siinä missä ennen menin todella paljon ulkonäkö ja vaa'an lukema edellä, nykyään ajattelen terveyttä ja sitä että musta tuntuu hyvältä mun kehossa. Mun on pakko myöntää se, että oon viimeisen vuoden ollut hirvittävän laiska urheilun suhteen ja tiedän sen, että jos aktiivisemmin liikkuisin olisi ehkä tämä kilomäärä pienempi. Tai suurempi, jos kävisin säännöllisesti salilla! (ei sillä että sillä kilomäärällä sinänsä olisi missään muussa merkitystä kuin siinä, että oonko terve) Viime aikoina oon yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni liikkumisen suhteen, mutta en sen takia että painaisin vähemmän vaan sen vuoksi, että jaksaisin enemmän ja tuntisin itseni vielä terveemmäksi ja energisemmäksi kuin mä olen just nyt. Haluan paninottaa sitä, että mun tavoitteet urheilun kanssa on se, että jaksan juosta pidemmälle tai pystyn paremmin tekemään jonkin jooga-asennon, kuin se että kiloja olisi vähemmän tai reiteni olisivat pienemmät. 
Jos tämä tapahtuu sivutuotteena terveyden ja hyvinvoinnin kanssa, se on OK, mutta se ei ole se tavoite.

Tiedän että olen painavampi/isompi kuin ennen, mutta oon myös paljon itsevarmempi ja tunnen oloni paremmaksi mun kehossani kuin ennen. Se että rakastaa itseään sellaisena kuin on kantaa hyvin pitkälle ja antaa voimaa ja varmuutta omaan olemiseen paljon enemmän kuin uskoinkaan. 

Likes

Comments

Reetta Pellikka
Anonyyymi
Anonyyymi,

Oon nyt alle 70 kilonen mulla on edelleen semmonen olo, että oon läski sillä kaikki mun kaverit painaa alle 60 kiloo. Tää teksti helpotti mun oloa, kiitos!

FashionStatement
FashionStatement,

ihana kuulla, että tämä teksti helpotti sun oloa! <3 osittain siksi tän halusin kirjoittaa ja myös muistutuksena itselle, että kilomäärä ei todellakaan kerro meistä loppujen lopuksi kovinkaan paljoa, Mun rehellinen mielipide on se, että alle 70-kiloisena et todellakaan ole läski! Koska mä en omasta mielestäni ainakaan ole ;--) Kavereiden panoihoin on paha verrata, koska kuten sanoinkin jo tässä postauksessa, meistä jokainen omaa ihan uniikin kehonkoostumuksen! Kiitos sun kommentista ja ihanaa päivää sulle!

nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229