7 VAATESYNTIÄNI

LIFE, SLOW FASHION

Teistä moni on varmasti törmännyt tähän blogeissa nyt kiertävään '7 syntiäni' postaukseen ja mäkin halusin lähteä sitä toteuttamaan! Halusin kuitenkin tehdä tän vähän erilailla ja soveltaa sitä mun blogiin sopivammaksi, joten niiden normi syntien sijaan esittelen mun 7 vaatesyntiäni. Sen voin toki myös paljastaa, että mun herkuttelusynti on ehdottomasti sipsit. Oon ihan onneton niiden suhteen ja suunnittelen tälläkin hetkellä sitä, että kunhan saan tän teksin kirjoitettua painelen ostamaan niitä lisää!''

Mutta niihin synteihin....

Ostan liian isoja vaatteita. En oo ihan varma miten tässä käy aina näin, mutta jostain syystä oon usein sillä menttaliteetillä että otetaan nyt varmuuden vuoksi ainakin kaksi kokoa liian iso vaate. Huhhhuhh, eihän siinä oo mitään järkeä? Tykkään toki rennoista ja oversized vaatteista mutta rajansa kaikella haha. Pelkään ehkä sitä, että en yhtäkkiä mahdukkaan johonkin vaatteeseen, joten parempi pelata varman päälle ja ostaa kerralla isompi!


En silitä mitään koskaan. Kertakaikkiaan silittäminen on yksi mun inhokki puuhista ja sen vuoksi harvemmin silitän yhtään mitään. Silitysrauta on mun mortal enemy 1 ja onnistun aina sitä käyttäessä satuttamaan itseni jotenkuten. Oon vähän sitä mieltä, että ryppyyn ne menee kumminkin, niin mitä sitä silittelemään! Pitäisi ostaa kotiin höyrystin, mikä helpottaisi elämää kummasti.

Ostan halvalla melkein hyvän. Oon niin kamalan pihi, minkä vuoksi ostan melkein kaiken alennusmyynneistä, mikä taas johtaa siihen, että en ehkä koskaan saa sitä täydellistä vaatetta. (ainakaan koon puolesta) En raaski ostaa sitä unelma vaatetta, minkä vuoksi ostan monta halpaa. Tästä oon nyt aktiivisesti yrittänyt päästä eroon, en osta enää mitään mikä ei oo just täydellinen.


The chair. Tai enemmänkin the lattia. Mä hyvin huolettomasti heittelen ja jätän vaatteeni jos minnekkin lattialokaatioon meidän kämpässä. Pahinta on talvisin sukat, jotka otan ja jätän jalasta missä ikinä satunkin olemaan. Miksi vaatteiden kaappiin laittaminen on niin vaikeaa? Tän tavan vuoksi joudun pitämään talkoo päiviä, jolloin viikkaan ja ripustan kaiken paikoilleen.


Sukkien säästökäyttö. Tää on ehkä vähän tmi ja ällöttävä tapa, mutta uudelleen käytän sukkiani monta kertaa ennenkuin lovutan ne pesuun. Oon sitä mieltä, että kerrasta sukat harvoin menee niin likaisiksi etteikö niitä voisi käyttää uudelleen. Reissuun varsinkin unohdan aina pakata sukat mukaan, jolloin pakon edestä käytän samaa paria monta päivää putkeen haha.

Kyllä mä tätä vielä käytän-ongelma. Vaikka oonkin hyvin viimeaikoina onnistunut luopumaan vaatteista joita en enää oikeasti käytä, iskee mulla aina hirveä hamstraamishimo. Uskottelen itselleni helposti että käytän vielä tai että muokkaan tästä uudennäköisen kädenkäänteessä, mitä ei kuitenkaan koskaan tapahdu. Perinteinen kikka on myös yöpaidaksi ja kotivaatteiksi vaatteiden alentaminen. Joissain tilanteissa ihan toimivaa (puuvilla teepaidat ja colleget), mutta ei aina ihan vedenpitävä suunnitelma.


Ostohetkellä selvien faktojen ignooraaminen. Ainakin jos on kyseessä alennusmyynnit. Moneen kertaan oon ignorannut sen, että nää kengät tekee mulle satavarmasti rakot, tää hame nousee kävellessä tai tää paita on vaan ihan liian paljastava. Sitten päädyn kivan tuotteen kanssa, joka näyttää kivalta kuvissa, mutta joka ei koskaan päädy oikeasti päälle koska sitä ei ole mukava käyttää. Myöskään vaatteiden ostaminen vain kuvia varten ei ole suositeltavaa...


Sen sijaan mun plussa listalla on ehdottomasti se, että korjaan rikki menneet vaatteet, pesen vaatteita mahdollisimman harvoin, jotta ne säilyy pitempään hyvänä ja mun vaatekaappi on aina aikalailla siisti (koska ne vaatteet on lattialla)! Mikä on sun vaatesynti?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Emma
Emma,
Peukku vaatehöyrystimelle! Lahjoitin silitysraudan eteenpäin höyrystimen hankkimisen jälkeen! Mä kans säilön sukkia yhdellä hyllyllä missä pidän sellaisia vaatteita jotka ei menneet kerralla pestävän likaisiksi 😃
FashionStatement
FashionStatement,
Pitää kyllä se ostaa itselle! Helpottaa elämää varmasti super paljon! Mä ihan huoletta laitan kaikki puolipitoiset vaatteet kaappiin takaisin (jos ne ei oo tuolilla) mutta oon huomannut että tää on kai aika outo tapa 😅 monet just kokee että pidettyjä vaatteita ei voi laittaa puhtaiden kanssa samaan pinoon!
nouw.com/fashionstatement
NooraMaijaKatariina
NooraMaijaKatariina,
Nää on ihan parhaita postauksia! Pakko varmaan itsekin toteuttaa tämä kun tää on niin hauska 😃 ♥
nouw.com/nooramaijakatariina
FashionStatement
FashionStatement,
Nää on kyllä! Ja siitä vaan 😘
nouw.com/fashionstatement
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229