ABEL TASMAN NATIONAL PARK | NEW ZEALAND Abel Tasman on yksi Uuden Seelannin luonnonpuistoista ja sijaitsee aivan Etelä-saaren pohjoisosissa Golden Bay nimisellä alueella. Pakko sanoa, että tämä alue nousi heittämällä yhdeksi mun lemppareiksi! Ei ehkä mitenkään yllättävää sinänsä, Golden Bay on nimensä mukaisesti kultaisen hiekan ja turkoorin veden luvattu maa moninen rantoineen ja trooppisine sademetsineen. Abel Tasman on yksi suosituimmista haikkaius mestoista Uudessa-Seelannissa, enkä kyllä yhtään ihmettele. Uskomattoman majesteettinen sademetsä alue, mitä upeimpine rantoineen. Tämä ranta jolle käveltiin metsän poikki on yksi upeimmista millä oon täällä käynyt. Me tehtiin tänne vain päiväreissu, mutta suosittua on myös ottaa teltta mukaan ja kiertää koko niemi, nukkuen aina yöt rannoilla ja kävellen päivät. 
En voi väittää että olisin kaikista suurin haikkaus/vaellus fani haha. Lyhyet kävelyretket on tosi jees, varsinkin jos määränpäänä on ranta tai vuorenhuippu, mutta en oikein näe itseäni pidemmillä vaellusretkillä. En tiedä johtuuko tää laiskuudesta vai mukavuudenhalusta, mutta mun mielestä käveleminen on vähän tylsää :----D Ei mua haittaa niinkään teltassa/mökeissä nukkuminen, fyysinen rastitus tai eväsmuonalla eläminen, vaan ehkä juurikin se kävelemisen pitkäveteisyys. Taidan tarvita mielenkiintoisia maisemia jotta jaksan tarpoa eteenpäin. Tästä huolimatta, mua kyll�� huvittaisi paljonkin lähteä jollekkin lyhyelle vaellukselle esimerkiksi täällä tai sitten Norjan Lofooteilla! 
Niinkuin paratiisissäkin on käärme, on täälläkin rannalla oma vitsauksensa. Nimittäin ne hiekkakärpäset (sandfly), joista puhuin jo edellisessäkin postauksessa. Ne on vielä pahempia kuin hyttyset, koska ne ei päästä mitään ääntä ja sitten kun piston tuntee on jo myöhäistä. Näistä ainakin itse saan peukalonkynnen kokoisia paukamia jotka on vielä viikonkin päästä isoja ja kutisevia. Huh, tässä tulee ikävä Suomen hyttysiä! Huomattiin myös uidessa täällä, että väsi on aivan täynnä pienen pieniä meduusoja. Läpinäkyviä hyytelö palloja jotka vähän hassuntuntuisesti menee sormien välistä kauhoessa eteenpäin :---D Hiekka tällä rannalla oli ihan kultaista ja toi mieleen korppujauhot niin värinsä kuin rakenteensakkin muodosta. Nimettiin tämä ranta tietenkin loogisesti korppujauhorannaksi. Vesi oli täysin kirkasta ja pohjaan näki ongelmitta syvältäkin. Kultainen hiekka, turkoosi vesi kyllä luo täydellisen illuusion paratiisistä. Ainakin kuvissa. Vesi tosi oli ihan järkyttävän kylmää haha. 
Uudessa-Seelannissa kun ei oikein mitään maanisäkkäitä ole, tuntuu sademetsä jotenkin omalla tavallaan vähän tyhjälle. Mutta äänetön se ei missään nimessä ole, lintuja on täällä ihan pilvin pimein ja se laulukonsertti mikä raikaa sademetsässä on ihan uskomaton. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli