Archetype | esittelyssä suomalainen eettinen brändi

Archetype tuotteet saatu


Yhtenä mun missiona blogin kanssa on esitellä teille ihania suomalaisia eettisiä brändejä ja oonkin siinä mielessä todella etuoikeutetussa asemassa, että pääsen toisinaan testaamaan näiden brändien vaatteita blogini kautta! Yksi iso ongelma mikä eettisemmän kuluttamisen kanssa on, on se että niistä hyvistä. vaihtoehdoista ei yksinkertaisesti tiedä. Ja jos ei tiedä jonkun kivan brändin olemassaoloa, on hyvin vaikea päätyä tukemaan heitä. Me kaikki tiedämme suuret ketjuliikkeet ja sen helppouden vuoksi palaamme ostamaan heiltä tarpeeseen tai haluun. Tän vuoksi on tärkeää nostaa esille uusia eettisiä tekijöitä tällä rintamalla!

Sain valita itselleni muutaman vaatteen Archetypen valikoimasta ja halusin kirjoittaa niistä vielä erikseen blogin puolelle. Instagramin puolella saatoittekin jo nähdä pari vilausta näistä vaatteista ja tuskin ootte erimieltä siitä, että ne ansaitsee ihan oman postauksen!


Archetype on uusi suomalainen eettinen brändi ja heidän olemuksensa perustuu sille miten yksinkertaisuus ja minimalistisuus on ajatonta ja kuinka melkein uniformumaiset vaatteet muodostaa perustan trendittömälle tyylille joka toimii vuodesta ja vuodenajasta toiseen. Slow fashionia ehdottomasti! Archetype ei seuraa trendejä vaan luo kauniita käyttövaatteita luottaen omaan eettiseen arvopohjaansa. Yksi parhaista puolista heidän toiminnassaan on heidän missio ottaa huomioon luonnonvarat ja ympäristö, eikä mitään tehdä tuhlaillen. Malliston vaatteiden jämäpaloista ommellaan muun muassa ponnareita ja kangaslaukkuja <3Mun valinnat heidän mallistostaan ei varmasti yllätä ketään. Kerrankin eettinen brändi, jonka mallisto voisi olla suoraa mun käsialaa! En haluaisi "valittaa" muiden eettisten brändien ilmeistä, mutta aika harvalta, nimenomaan eettiseltä brändiltä, löytyy vaatteita jotka on mun näköisiä. Minimalistisia, nimettömiä, suoralinjaisia, yksinkertaisia ja rehellisiä. Mun tyyli on hyvin tavallinen ja pelkistetty, minkä vuoksi isot logot tai näyttävät kuviot ei ole läsnä mun arkipukeutumisessa. Mutta Archetype on juuri mun näköinen brändi! Olisin rehellisesti sanottuna voinut ottaa itselleni melkein kaiken heidän mallistostaan ja tulen ehdottomasti pitämään heidät mielessä myös tulevaisuudessa <3


Archetypen ensimmäinen mallisto keskittyy pellavaan, joka on materiaalina loistava. Ylivoimainen suorastaan. Pellava ei tarvitse läheskään niin paljoa vettä kuin puuvilla ja sitä voidaan kasvattaa ilman torjunta-aineita. Pellava myös pärjää "huonolaatuisessa" maassa ja jokainen osa pellava-kasvista voidaan hyötykäyttää. Archetypen pellava valmistetaan kankaaksi Liettuassa, josta se lähetetään Viroon ompelimoon. Heiltä löytyy tällä hetkellä myös ihana kashmere pipo ja huivi, sekä alpakkavillasta tehdyt pitkät sukat.


Pellava on myös valmiina materiaalina kestävää ja kuumalla viileä. Oon itse rakastunut pellavan ulkonäköön, siinä on enemmän tekstuuria ja ilmettä kuin sileässä puuvillassa ja se on paljon miellyttävämpi päällä hellesäällä. Pellavapaita on ehdoton kesäksi ja älyttömän monikäyttöinen! Se kun toimii niin farkkujen kuin suorien housujen parina, sekä uikkarin päälle vetäistynä rannalla.

Pitkän pähkäilyn jälkeen valitsin itselleni vaatteet joista tiedän muodostuvan mun kesän uniformun; valkoisen kauluspaidan sekä settinä toimivat luonnonvalkoiset pellavahousut ja paitatakin. Otin kaikista koon M ja yläosissa se toimii mulla loistavasti vähän reiluna kokona, kun taas housuista M on juuri mulle oikea koko niin vyötäröltä kuin myös pepusta ja reisistä.Archetypellä on myös Helsingissä liike, Aleksanterinkatu 24, Senaatintorin kupeessa!


Archetypestä muodostui nopeasti yksi mun lemppari brändeistä ja ihailen valtavasti sitä miten tarkalla visiolla brändi kuin vaatteet on toteutettu. Suosittelen siis ehdottomasti tutkailemaan heidän mallistoa jos on tarvetta laadukkaille ja kauniille käyttövaatteille! Heiltä löytyy myös vähän värikkäämpiä vaatekappaleita, kun mun valintojen perusteella voisi luulla heh. Vaatteita mallistossa on mukava määrä, ei liikaa eikä liian vähän, ja kaikissa niissä toistuu sama kaunis minimalistinen ilme muutamassa erilaisessa värisävyssä. Tykkään erityisesti siitä, että Archetype on selvästi osannut päättää mitä he haluavat olla vaatebrändinä, eivätkä he sorru siihen yleiseen virheeseen että he pyrkisivät olla jotain kaikille ja tarjota jotain jokaiselle kuluttajatyypille. Tämän vuoksi he ovat voineet tehdä sen mitä tekevät hyvin ja onnistuneesti.


Jos haluatte lukea vähän enemmän Archetypestä, suosittelen klikkaamaan tähän 365 Idan blogikirjoitukseen, jossa Ida haastatteli brändin perustajaa mallistosta ja ajatuksista sen takan!Oliko Archetype teille jo ennestään tuttu? Ja hei olisin kiitollinen jos vinkkaisitte mulle teidän lemppari eettisiä suomalaisia brändejä! Tällä tavoin voisin koostaa yhden ison postauksen kivoista brändeistä tänne blogiin luettavaksi <3


Tykkää-merkinnät

Kommentit

pinjasblog
pinjasblog,
Onpa ihania ja ihan tuntematon merkki ( toistaiseksi 😄 ) vielä mulle 😊 pitääkin tutustua tarkemmin!
nouw.com/pinjasblog
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jee ihana kuulla! <3 Archetype on vielä niin tuore brändi, niin ei ihme ettei vielä ollut tuttu :--))
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli