ASIAA LEMPIVAATTEISTA

Eetti eli eettisen vaatekaupan puolesta järjestö, lanseerasi tänä vuonna #lempivaatteeni kampanjan, joka kannustaa suomalaisia käyttämään vaatteitaan pidempään. Varsinkin niitä lempivaatteitaan! Suomalainen keskimäärin heittää vuodessa noin 13KG vaatteita roskiin. Siinä jokainen kilo on liikaa. Tän ja monen muun syyn vuoksi, voitte varmasti uskoa että tähän kampanjaan osallistuminen on niin täydellinen mulle! Mä jos kuka liputan lempivaatteiden puolesta ja sen puolesta, että vaatteita käytettäisiin pidempään.

Jokaisella meistä on varmasti muutama lempivaate. Ne yhdet farkut jotka toimii aina ja näyttää aina hyvältä päällä. Se pehmein villapaita, johon on ihana kietoitua tai se takki joka saa sut näyttämään just siltä kun sä haluat. Ne kengät joilla sä voisit kävellä vaikka maratonin. Mietin että miten mä osallistuisin tähän kampanjaan luontevasti ja tätä asua katsoessa totesin että tässähäna asussa on aikalailla edustettuna mun lempivaatteet! Tää asu on mun tän hetken ns. lempparilook jota mielelläni pitäisin joka päivä. Tykkään tässä kokonaisuudessa kaikesta erikseen ja yhdessä.


En usko että tässä kampanjassa oli mitään sääntöä kuinka vanha vaatteiden tulee olla, että ne voidaan kategorisoida lempivaatteiksi. Voiko täysin uusi vaate olla heti lempivaate? Mä uskon että voi! Tässä asussa suhteellisen moni vaatteista on uusia ja ainoastaan monkin farkut on yli vuoden vanhat (villapaita second hand), mutta oon täysin rakastunut niihin jo nyt. Ja en yhtään epäile ettenkö tuntisi niitä kohtaan samoin vielä vuodenkin päästä. Mun mielestä aika hyvä mittari ostoksen onnistumisesta on se, että alkaako sitä pitämään heti. Jos se päätyy sun päälle heti oston jälkeen ja viikon sen jälkeen putkeen voi sanoa turvalisesti, että se oli hyvä ostos. Joskus luin jostain, että mitään ei kannattaisi ostaa kaupasta jos sovarissa ei tuu tunne että sen halauisi jättää heti päälle sen sijasta mitä nyt sulla on päällä.

Monkin taiki-farkuista oon paasannut niin paljon, joten en sano niistä muuta kuin että ne on parhaat. Mun ride or die-farkut ja hyvin ahkeran käytän jälkeenkin vielä aivan loistavassa kunnossa. Täydellinen sininen väri, mitta ja istuvuus. Vaikka tosiaan ostin nämä Dr. Martensit vasta viime syksynä on ne lunastaneet paikan jo mun lempparikenkinä. Käytän näitä jatkuvasti ja oon tosi innoissani siitä, että nää ei oo ns. kausikengät vaan ne toimii loistavasti myös kesällä! Vaikka toteutankin ns. kapselivaatekaappia siinä muodossa että vaihaan vaatteita kaapissa sesongin mukaan, on ne lempparivaatteet usein niitä jotka säilyy sielä kaapissa sesongista toiseen. Oon varma että maiharit on just ne kengät joita käytän aina tästä lähtien. Voidaan palata asiaan sitten ensi syksynä! Karlan ostin myös viime syksynä aika smaoihin aikoihin näiden maihareiden kanssa ja koska mulla ei oikeastaan ole muuta vastaavaa laukkua on tää ehdottomasti mun käytetyin käsilaukku. Ja en uso että mun rakkaus mötkylää kohtaan haihtuu <3


Uudempia osia tässä asussa on tämä musta villakangastakki, joka on se täydellinen musta villakangastakki. Pitkä mitta, solmittava vyötärö nauha ja iso malli. En tietenkään voi sanoa vielä varmaksi että tää on mun absolute lempivaate, mutta jos tunnen itseäni yhtään on tää niin mun näköinen takki että en kestä. Ja oon pitänyt tätä ostamisen jälkeen joka päivä päällä! Ruudullinen bleiseri on myös uudehko, mutta tiedän tyylini ja itseni niin hyvin että tää tulee olemaan yksi mun lemppareista. Kaipasin mun mustavalkoisen bleiserin rinnalle lämpimän sävyistä bleiseriä ja bongasin täydellisen yksilön alesta. Se toimii täydellisesti tän ruskean poolopaidan kanssa, joka on second hand löytö viime vuodelta. Elän talvisin tälläisissä ohuissa pooloissa, koska mulla on tapana kerrostaa niitä myös paksumpien villapaitojen alle. Tämä yksilö on täydellisen rennon kokoinen ja näyttää hyvältä yksinäänkin (kuten ehkä tiistain asusta tunnistitte).


En oo ihan 100% tyytyväinen tähän asukokonaisuudeen sen kannalta, että tässä oli mukana uudempia vaatteita, minkä vuoksi se ei oikein soveltunut niin hyvin tähän lempivaatteeni haasteeseen kun olin alunperin ajatellut. Oon vähän miettinyt, että jatkaisin tällä lempivaatteeni linjalla tänä vuonna blogin puolella enemmän ja jakaisin asukokonaisuuksia, jotka on kasattu juurikin niiden mun lempivaatteiden ympärille. Toivottavasti tää kuulostaa teidän korviin hyvältä! Samalla mä haluaisin kannustaa teistä jokaista miettimään mikä on se teidän lempivaate/vaatteet? Saa kertoa mullekin!


Mun mielestä lempivaatteisiin pukeutuminen on ihan parasta ja tavoitteena on mulla se että vaatekaapissa olisi vain näitä lempivaatteita. Onnekseni voin todeta että näin taitaa olla! On tietenkin vaatteita jotka on ultimaattisia lemppareita, mutta ei mun kaappiin päädy enää mitään joka ei aiheuta sydämen tykytyksiä. Toivottavasti teillä on sama tilanne <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Helena,
Upeita kuvia ja hieno tyyli sinulla! Jotenkin niin kotoisan mukava.
wordpress.com/view/hehkublogi.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos paljon!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli