BANKS PENINSULA | NEW ZEALAND


Viikonloppu tarkoittaa täällä meille aina adventure timea! Tällä kertaa otettiin suunnaksi ihan Chch:n vieressä oleva Banks Peninsula, joka on kahdesta vanhasta tulivuoresta muodostunut alue. Tulivuorten kalderat aikoinaan romahtivat keskeltä, joten sisälle syntyi vuonomaisia ohuita merikaistaleita ja yksi kunnon lahti jossa on kaupunki Akaroa. Ihan mieletön alue, kukkuloineen, vuonoineen, lampaineen ja lehmineen, turkoosin sinisine vesineen ja aaltoilevine ruohoaluineen. 
Kuvat varmasti kertoo enemmän kuin muin tuhat sanaa, onneksi jaksoin räpsiä näitä kiitettävästi. Snäpin puolella (retsq) löytyy myös paaljon kuvia ja videoita päivästä! En koskaan uskonut että musta tulee sellainen bloggaaja joka kannustaa joka postauksessa lukijoita seuraamaan myös snäpissä, mutta tässä sitä nyt ollaan haha. No jokatapausessa, sieltä löytyy ja yritän sitä päivitellä tiheään tahtiin!


Ajettiin suoraan Penisulan laitamille hyvin hiekkaista ja mutkaista tietä niin pitkälle kuin päästiin ja sen jälkeen jatkettiin jalan alas merenpinnan tasolle. Tyypilliseen tapaan meille, pysähdyttiin kuvaamaan jokaista maisemaa ja lammaslaumaa, joten perille pääsyyn saattaa aina upota arvioitua enemmän aikaa. En jotenkaan voi vastustaa noita lampaita, ne juoksee ihan vapaina tienreunoja pitkin ja kääntyy katsomaan kun ajaa ohitse. En tiedä onko ne niin tottuneita ihmisiin, mutta ei ne lähde edes karkuun kun niitä kameran kanssa lähestyy. Valkkasin tähän nyt vaan muutaman lammas ja lehmäkuvan, niitä olisi muutama ollut vielä muistikortilla lisää :'-----D
Tosiaan laskeuduttiin alas merenpinnantasolle noin 200 metriä alaspäin laguuniin tai vuonoon, miten sen nyt sitten haluaakin määritellä syömään eväitä ja bongailemaan hylkeitä merestä. Tässä samaisessa laguunissa kävi myös maksullinen delfiini/pingviini/hylje veneristeily, muttei valitettavasti nähty kumpaakaan muuta noista eläimistä. Näille risteilyille olisi tietty ihan huikeeta osallistua, varsinkin jos delfiineitä onnistuisi näkemään ihan lähietäisyydeltä, mutta huh kun ne maksaa maltaita. Jotenkin mun periaatteet rahastusta vastaan, astuu tässä vaiheessa voimaan ja mä en vois kuvitellakkaan että itse maksaisin suuria summia tälläisestä vene ajelusta. 
Kuten näistä kuvista toivottavasti näkee, niin vitsit tuolla oli upeet maisemat. Meri ja rannat on aina olleet mulle se heikko kohta. Tän jälkeen etsittiin rantaa jossa pääsisi uimaan ja päädyttiin alla olevalle rannalle, josta bongattiin lihavahko hylje! Hylje tosin totesi, että meidän sakki tais olla liikaa hänelle ja lähti lätkimään :---D Vaikka täällä ei muillakaan rannoilla vedet ole olleet kovin lämpimiä (noin 17 asteisia), niin täällä tuntui vesi jotenkin erityisen kylmälle joten uiminen jäi vähän vähiin tällä kertaa. Rannat on täällä tosiaan hyvinkin tummanharmaan värisiä, juurikin tän vulkaanisen historiansa vuoksi. 
Alla olevasta kuvasta, voi vähän hahmottaa jo veden kirkkautta, joka oli ihan mieletön. Siinä vaiheessa kun vettä oli jo melkein kaulaan asti, näki omat varpaat ihan selvästi pohjassa!! Tää oli ihan paratiisiranta, ainut mikä uupui oli se lämmin vesi haha. Ennusteiden mukaan tää alkaa olemaan viimeisiä hellepäiviä täällä Uudessa-Seelannissa, mutta toivottavasti sentään aurinkoa riittäisi vielä vähän pidemmälle! En oo ehkä ihan valmis vielä luopumaan tästä kesästä keskellä talvea. 


Rannalla olon jälkeen ajeltiin vielä tovi pitkin Peninsulaa ja saatiin todistaa mitä mystisin näky. Auringon laskiessa mantereen puolelle, alkoi mereltä nousta hyvin sankkaa pilveä peninsulan päälle yhä korkeammalle ja korkeammalle, kunnes lopulta mekin ajettiin pilven sisällä. Oli uskomaton nähdä kuinka nopeasti pilvet liikkui, melkein olisi voinut uskoa, että sen takana oli jotain yliluonnollista :--p Auringon laskiessa koko maisema värjäytyi kauniiseen kultaiseen loistoon ja pilvet kehystivät kukkuloita kauniisti meren vielä kimmeltessä turkoosina. 
Vaikka tuntuu että täällä on joka puolella toinen toistaan vaikuttavampaa maisemaa, on tän Banks Peninsulan pakko olla siellä top vitosessa tähän mennessä nähdyistä. Melkein oli vaikea uskoa silmiään, mutta pakko kai se on luottaa että nämä kuvat mitkä kameraan tallentui kertoo sen totuuden! Huh en osaa sanoin kuvailla kuinka onnellinen ja onnekas mä oon kun saan olla täällä. Oon koko ajan enemmän ja enemmän innoissani kaikista reissuista mitä meillä on täällä suunnitteilla seuraaville viikoille. Tuntuu todellakin että elää unelmassa. Ihan uskomatonta että tälläinen paikka on olemassa maapallolla! Ja jos et oo koskaan ennen harkinnut tänne reissaamista, niin nyt ois jo korkea aika alkaa miettiä :----D En voi Uutta-Seelantia tarpeeksi kehua, ja vielä ei oo ees reissu puolessa välissä! Niin paljon vielä näkemättä ja kokematta. 
Toivottavasti te nautitte näistä kuva reportaaseista!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Aino,
Reetta Pellikka,
Tämä on! Tästä maasta ei varmaan ankean näköistä paikkaa löydykkään :---D
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Kiia Innanmaa,
Mahtavia kuvia! Tuollaisiin hyljekuviin ei ihan joka blogissa törmääkään 😃

http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/
www.blogger.com/profile/149673170722848156
Riikka,
Ihan mieletön paikka! Noihin maisemiin haluan vielä joskus 😊
www.blogger.com/profile/166099141745723914
Reetta Pellikka,
Kiitos! haha ei ehkä ihan sitä normaaleinta muotibloggari kuvamateriaalia :-----DD
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Reetta Pellikka,
Tää on!!! Suosittelen kyllä niin lämmöllä tätä matkakohteeksi :---))))
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Memilla,
Vau, ihan mielettömän upeat maisemat siellä! Sulla on kyllä ihan unelmamatka, vaaaaaauuuuu nauti! 😊
www.blogger.com/profile/148055080822773817
Reetta Pellikka,
Tää on kyllä dream come true! Lupaan nauttia :----)
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli