BLOGIN TAKANA

LIFE, SLOW FASHION

Blogin NOUW-portaalin muuton vuoksi siellä ruudun takana on varmasti jonkin verran uusia kasvoja ja voi olla että tutut lukijatkin kaipaa hieman tarkempaa nippelitietoa kuka täällä blogin takana oikein onkaan! Inspiroiduin Essin esittelypostauksesta ja kokosin omannäköiseni setin kysymyksiä itsestäni, tyylistäni, blogistani ja mun elämästä!

Kuka? Reetta Pellikka, NOUW Finland Influencer

Ikä? 24

Sijainti? Oslo, Norja


Blogin takana? Olen 24-vuotias, opiskelen kauppakorkeakoulussa, asun Norjassa ja olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2011. Kauppiksessa alkaa tällä hetkellä jo seitsemäs vuosi ja parhaillaan kirjoitankin gradua ja tavoitteena on valmistua ensi kevään aikana. Päädyin Osloon asumaan norjalaisen poikaystäväni vuoksi, jonka tapasin meidän molempien ollessa vaihdossa Ranskassa. Käyn edelleen usein kotona Suomessa perheeni luona ja perhe onkin mulle kaikki kaikessa! Alunperin oon kotoisin maalta, pienestä kylästä nimeltä Jalasjärvi, mutta sen jälkeen ja sitä ennen on tullut asuttua jo aika monessa osoitteessa. Nuoruuteni oon kuitenkin asunut maaseudulla ja sen vuoksi rakastan maaseutua ja luontoa.

Rakastan matkustamista ja jos rahaa olisi enemmän olisin varmasti melkein aina reissussa. Tämän vuoden kohokohta oli ehdottomasti kolme kuukautta Uudessa-Seelannissa! Matkustamisen lisäksi rakastan kahvia ja kissoja. Olen äkkipikainen ja tunteita löytyy laidasta laitaan, vietän ehdottomasti liikaa aikaa koneen äärellä ja oon pahimmanluokan sarjojen binge-katsoja. Innostun asioista hyvin nopeasti ja haluan tehdä kaiken heti. Oon hyvin kärsimätön, enkä jaksa odotella. Mulla on ainakin poikaystävän mielestä vähän huono huumorinaju ja nauran omille vitseilleni jo ennenkuin saan ne kerrottua loppuun. Oon aika introvertti ja viihdyn hyvin yksin tehden omia hommiani. Oon aika rento tyyppi loppujen lopuksi, nauran paljon ja lähden mukaan hulluihinkin juttuihin. En pahemmin välitä mitä muut ihmiset musta ajattelee ja se on vapauttanut todella paljon energiaa. Haluan kokeilla kaikkea ja oon vähän uhkarohkea ja yllytyshullu. En todennäköisesti oo sentyylinen ihminen mikä mun blogi ja instagram antaa ymmärtää, koska en oo mikään totinen fashionbabe :-----D

Tällä hetkellä tavoitteena on tosiaan gradun kirjoittaminen loppuun ja sen ohella aikaavievin harrastukseni on bloggaaminen. Opiskelut on vähän venähtäneet parin opiskelija vaihdon, yhden ulkomaan harjoittelun ja matkustamisen vuoksi, mutta en oo kokenut ennen tätä syksyä että olisi kamala kiire valmistua. Töitä ehdin tekemään koko loppuelämäni ja nautin tästä vapaudesta mitkä opiskelut mahdollistaa. Valmistumisen jälkeen toivon työllistyväni online-markkinoinnin pariin kansainväliseen yritykseen.

Miksi bloggaan? Aloitin ensimmäisen blogini ystäväni kanssa jo vuonna 2011, josta myöhemmin kehittyi nykyinen Fashion Statement. Alunperin aloitin bloggaamisen inspiroiduttuani muista blogeista ja siksi että omasta mielestäni mulla oli esittelemisen arvoinen tyyli. Tyyli on onneksi muuttunut niistä ajoista paljon ja väitän että olen kehittynyt paljon bloggaajana näiden vuosien aikana. Blogin idea ja tavoite tosin on ollut aina sama; omien asujen esittely ja niiden avulla muiden inspiroiminen. Siinä missä ennen suhtautumiseni kuluttamiseen oli varsin moraaliton, niin nyt haluan pyrkiä eettisempään kuluttamiseen ja inspiroimaan blogillani testaamaan erilaisia asukokonaisuuksia niiden vaatteiden avulla joita on jo kaapissa. En halua kannustaa ostamaan uusia vaatteita ja mua usein ahdistaa blogien kaupallisuus ja kulutustottumukset.

Blogi on mulle rakas harrastus, eikä mulla ole tavoitteena päästä ammattibloggaajaksi. Rakastan kuvaamista ja muotia/vaatteita ja blogi on juurikin hyvä kanava yhdistää nämä kaksi intohimoa. Asupostaukset on edelleen mun lemppareita luoda ja lukea muista blogeista ja siksi mun blogi keskittyy juurikin niihin. Välillä blogissa on enemmän reissupostauksia ja joskus ruokajuttujakin, mutta 90% postauksista keskittyy muotiin. Oon kokenut että tälläinen tiukka lokero ja aihepiiri sopii mulle ja toivottavasti tavoittaa samanmielisiä lukijoita!

Tiedän että en tule bloggaamaan loppuelämääni, mutta nyt tuntuu että elämä olisi aika tyhjää ilman blogia! On samaan aikaan pelottavaa ja ihanaa että on dokumentoinut omaa elämäänsä jo yli kuusi vuotta.


Miksi blogimuutto Nouw-portaaliin? Mä koin että nyt on juuri hyvä aika muutokselle. Vaikken mä tavoittelekkaan bloggaamisesta ammattia, koen kuitenkin että haluan kehtittää blogiani eteenpäin ja uskon, että NOUWin kautta se on mahdollista. On myös huippua kuulua yhteisöön samanhenkisten bloggaajien kanssa ja oon itseasiassa todella innoissani tästä muutoksesta ja mitä se tuo tullessaan. Tämä muutos inspiroi myös mua itseäni blogin suhteen ja haastaa ajattelemaan omaa juttuani uudelleen. Oon henkilönä vähän sellainen että saatan nopsaa kyllästyä asioihin ja tykkään muutoksesta, minkä vuoksi askel vähän ammattimaisempaan suuntaan tuntui oikealta tässä vaiheessa. Koska NOUWlla on myös Norjan puoli, toivon että pääsen sitä kautta tutustumaan norjalaisiin bloggaajiin ja ehkä luotua ystäväpiiriä Osloon!


Mistä blogin nimi on peräisin? Mun blogin nimen tarina ei ole sen erikoisempi kuin blogin nimikään haha. Kun jatkoin bloggaamista yksin, päätin että blogi tarvitsee tietenkin oman nimensä ja pohdin tätä asiaa ihan huolella. Halusin nimen joka kuvaa mun blogia, enkä halunnut että mun blogi kulkee mun nimellä. Siihen aikaan kun tämän nimen päätin, käytin paljon statement-vaatteita ja mun tyyli oli paljon näyttävämpi ja halusin että mun asu oli ns. statement kokonaisuus. Tämän vuoksi nimeksikin tuli Fashion Statement, koska halusin tehdä asuillani muoti-statementin. En myöskään löytänyt netistä muita sivustoja samalla nimellä. Oon edelleenkin tyytyväinen tähän nimeen, vaikka mun tyyli onkin muuttunut minimalistiseksi. Onhan se minimalistinenkin asukokonaisuus fashion statement.

Tyylimotto? Less is more. Tällä hetkellä mun tavoitteena on omistaa vaatekaappi joka on täynnä lempparivaatteita ja ajattomia klassikkoja. Tänä vuonna olen alkanut myös toteuttaa tätä mottoa myös kauneuden hoidon suhteen. En enää juurikaan meikkaa, vaan mun rutiiniin kuuluu enää pelkästään kulmakarvojen laittaminen ja satunnainen highlight. En myöskään toteuta kovin monimutkaista kasvojenpesu rutiinia, koska uskon että mitä vähemmän tekee sen parempi.


Miten kuvailisin tyyliäni? Mun tyyli on hyvin minimalistinen ja skandi-vaikutteinen. Rakastan farkkuja ja villapaitoja, ylisuuria takkeja ja yksinkertaisia kokonaisuuksia. En käytä värejä pukeutumisessa kuin harvoin ja kokomusta on mun turva-asu. Nautin siitä että yksinkertaiset kokonaisuudet voi olla mielenkiintoisia ja vannon basic-vaatteiden nimiin. Siinä missä ennen seurasin paljon enemmän trendejä niin nyt yritän sijoittaa klassisiin vaatteisiin, jotka on mun näköisiä.

Oon myös aika huono asustamaan tai käyttämään asusteita. Kello löytyy nykyään aina ranteesta ja samaten kultaiset renkaat korvista. Käytän myös usein silmälaseja, vaikkei ne aina näykkään blogikuvissa!


Tavaramerkkini? Ehdottomasti mun valkoinen polkkatukka! Valkoinen tukka ollut pian mun juttu jo kaksi vuotta ja nyt ehkä alkaa tuntua vähän siltä, että sen aika on ohi. Pituus tulee pysymään samana mutta uskon että väriksi muokkaantuu jotain luonnollisempaa tän vuoden aikana. Adidaksen lenkkarit ja ylisuuret takit on tukan lisäksi jotain mistä mut tunnistaa hah!

Lempparibärndit? Monki, Zara, &Other Stories ja Weekday. Kengissä Adidas ja Vagabond. Ja tietenkin second hand! En tosin ole kovinkaan merkkiuskollinen vaan tärkeää minulle on laatu/hintasuhde ja miten vaate sopii mun tyyliin.


Tyyli-ikonit/inspiraation lähteet? Luen paljon blogeja ja ihailen Dejiss-blogin Marian tyyliä, Terhi Suanto -blogin Terhin tyyliä ja Lack of Colour-blogin Millan tyyliä. Instagramissa tän hetken tyyli-lempparit on Lizzy Hadfield, Emma Hill , Samantha Maria ja Salla Lummi. Näiden lisäksi selaan hyvin paljon Pinterestiä! Monesti otan vaikutteita näiltä henkilöiltä, mutta loppujen lopuksi luotan omaan visiooni ja tyylitajuun.


Lemppari-asukokonaisuus? Tän hetken lemppari on ehdottomasti mommy-farkut, pooloneule ja bleiseri tai trenssi!


Lemppari-trendi? Rakastan just nyt ruudullisia takkeja ja bleisereitä, mutta all time suosikki vaate on varmasti iso poolovillapaita


Heels or flats? Matalat kengät for sure. Oon nykyään ihan onneton käyttämään korkoja


Inspiroiva Youtube-kanava? Rakastan muotiin keskittyvi youtube kanavia (varsinkin brittiläisiä) ja mun lemppareita on Samantha Maria, What Olivia Did, Emma Hill, Use Less, The Anna Edit, The LineUp, ToThe9s, Lizzy Hadfield ja Clothesencounters

Suosikki-matkakohteet? Kuten sanoin, olin tänä vuonna 3kk Uudessa-Seelannissa ja huh se on ihan uskomaton paikka. Sinne lähtisin heti uudelleen! Uusi-Seelanti on kaikkea mitä voi toivoa ja jos sulla on vain yksi kaukokohde sun listalla, niin mun mielestä sen pitäisi olla Uusi-Seelanti. Rakastan myös Italiaa ja Norjaa. Norjaa suosittelen ihan kaikille ja vaikka oonkin siellä viettänyt paljon aikaa viime vuosina, on vielä paljon nähtävää.

Kaikki reissut löytyy Travel-tagin alta!


Haave-matkakohteet? Lähtisin vaikka heti huomenna Balille, Kuubaan tai Japaniin! Lofootit Norjassa on myös to-go listalla ensi kesäksi.


Missä maassa haluaisit asua? Suomen ja Norjan lisäksi, ainakin Italiassa, ehkä Saksassa ja jonkin aikaa reppureissun muodossa jossain päin Aasiaa


Ensimmäinen asia mihin kiinnitän huomiota ihmisissä? Kengät! Stalkkaan aina ihmisten kenkiä haha. Kiinnitän huomiota siihen että miten hyvin henkilö on läsnä tilanteessa. Esimerkiksi jos tapaan uuden ihmisen, niin se teke vaikutuksen jos tämä henkilö on täysin läsnä siinä tilanteessa ja saa mut tuntemaan hänen huomion arvoiseksi


Kolme mistä en luovu? Kahvi, poolo-villapaidat ja Asuksen läppärini.

Elämänviisaus? Do you. Jokaisen meistä tulisi keskittyä kuuntelemaan itseään ja tekemään niitä asioita mitkä tekee sut onnelliseksi. Ei oo yhtä tapaa olla onnellinen tai yhtä elämäntavoitetta jonka jokaisen meistä tarvitsisi saavuttaa. Jokainen meistä määrittelee onnellisuuden ja menestyksen eritavoin ja mitä nopeammin ymmärrät tavoitella sitä sun omaa onnellisuutta yhteiskunnan ja somen antamien oletuksien sijaan niin sitä nopeammin sä koet olevasi juuri sinä. Tee niitä asiota jotka saa sut tuntemaan että olet elossa. Mene sinne missä tunnet olevasi elossa ja muista että loppujen lopuksi sä oot vastuussa sun onnellisuudesta ja valinnoistasi.


Lemppari tv-sarja? Greyn Anatomia, Game of Thrones, The 100 ja Pretty Little Liars. Muita hyvä on mm. Jane the Virgin, How to get Away with Murder, Westworld, Reign, Big Little Lies, The Handmaids Tale, The Office ja House of Cards.


Lemppari elokuva? Taru Sormusten Herrasta on klassikko johon en varmasti koskaan kyllästy, katson myös joka joulu Love Actuallyn. Muuten oon ehkä henkilö joka harvemmin katsoo leffoja uudestaan (jos ei lasketa Harry Pottereita haha)


Paha tapa? Sipsit. Oon ihan uskomaton sipsien syöjä ja voisin mutustaa niitä joka ilta. Toinen guilty pleasure on youtubesta Primark-shopping haulien tuijottaminen. En tiedä miksi katson niitä illasta toiseen? Ehkä siksi että tiedän etten voi mitenkään ostaa niitä vaatteita koska Primarkia ei ole lähimaillakaan eikä heillä ole online kauppaa. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi tykkään katsoa mitä ventovieraat on sielä ostaneet! 


Shoppailu-strategia? ​Pyrin ostamaan vain niitä asioita mitä oikeasti tarvitsen ja sen vuoksi pidän itselläni listaa mun haaveista. Nykyään varsinkin villapaitojen kohdalla yritän varmistaa että ne on laadukkaista materiaaleista tehtyjä ja ensin yritän etsiä tuotteita second handina. Yritän oppia pois siitä, että ostaisin jotain kivaa vain sen ostamisen vuoksi. Sen sijaan haluaisin osata etsiä sitä täydellistä tuotetta niin kauan että se löytyy ja ehkä sijoittaa siihen. Harmikseni oon vaan vähän kärsimätön tänkin asian suhteen. Pyrin siihen että jos en ole kaupassa 100% varma vaatteesta niin en osta sitä ja yritän olla ostamatta jotain vaatetta heti. Jos se jää kummittelemaan mun mieleen niin sitten saatan palata ostamaan sen, mutta usein unohdan sen vaatteen kunhan vain pääsen kaupan ovesta ulos. 

Random faktoja? Olen syntynyt Saksassa. Oon ehdottomasti ilta-ihminen ja harvoin saan mitään aivotoiminnallisesti haastavaa tehtyä ennen puoltapäivää. Käytän kesät talvet aina villasukkia. Menin vuotta aikaisemmin kouluun. Vihaan hiusten pesua. Olen kotona aina olo-vaatteissa ja parasta on kun pääsee kotiin niin ottaa ei-koti-vaatteet pois. Rakastan lukemista ja varsinkin dekkareita ja fantasia-genreä. Mulla on kaksi nuorempaa siskoa joten olen meidän porukan vanhin.

Likes

Comments

Terhi
Terhi,
Ihana sinä! Ps. Huvittaa että noista random faktoista erittäin moni osuu ja uppoaa myös omalla kohdalla. Hiusten pesu esim on aivan super ärsyttävää! 😂 www.terhisuanto.blogspot.com
FashionStatement
FashionStatement,
😘😘 haaa hiusten pesu on ihan hirveää!! Mietin silloin että kun leikkasin tän polkan, että nythän tää tulee olemaan ihan piece of cake, mutta ei..... Mikä siinä on nin raskasta? 😂 nouw.com/fashionstatement
Hetta
Hetta,
Hei, mä tuun nyt vähän matti myöhäsenä kommentoimaan, mutta sopiiko, jos nappaan sulta muutaman kysymyksen suoraan omaan blogiini? Tää oli jotenkii niin osuva postaus ja tunnistin monessa kohtaa sun kuvailuja myös itseni!
hettaeveliina.blogspot.fi/
FashionStatement
FashionStatement,
Sopii tietenkin 😊 nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229