COPENHAGEN TRAVEL DIARY + TIPS

En blogin puolella kirjoittanutkaan sen enempää mun reissusta Kööpenhaminaan! Halusin kuitenkin jakaa muutaman kuvan ja muutaman vinkin, vaikkei suoritettukkaan meidän viikonloppureissua kovin tehokkaasti. Kierreltiin juuri meidän visiitin aikaan paikalla olleita kirppareita (Vera's market!) ja päästiin myös designer outlet tapahtumaan, josta mä ostin tyylilleni uskollisena keltaiset sadehousut.

Syötiin parissa super hyvässä paikassa ja muuten vain oikeastaan käveltiin ympäriinsä köpistä. Ja tietty pyöräiltiin.


To eat:

Jagger - burger
Mad og Kaffe - brunssi/kahvila
Bowl Market - kaikkia kulho ruokia (isot ja hyvät acai bowlit)
Pizzeria La Florita - älyttömän hyvää ja halpaa pizzaa. Jos uskot vaan yhteen Köpis vinkkiin niin sen tulee olla tämä!!
La Neta - hyvä ja suht halpa meksikolainen taco-mesta


To shop:

Arket - H&M ketjun sustainable vaihtoehto
Episode - second hand mekka
Posterland - nimensä mukaisesti julistekauppa, jossa on joka lähtöön julistetta
Veras Market - Ulkoilma kirppari + oma kauppa
Ganni - need i say more
Mads Nørgaard - myymälä joka on täynnä kaikkea ihanaa mutta kallista
Tanskalaisia merkkejä: Envii ja Samsøe Samsøe
Pienet putiikit!


To stay:

Meillä oli Airbnb Fredriksberg nimiseltä alueelta ja se oli aivan loistava sijainniltaan


To see:

No ainakin Nyhavn
Nørrebo-asuinalue
Glyptoteket-museo
Fredriksberg Park
Keskusta alue kaikkine pikkukatuineen ja kujineen


Gluptoteket

Museo tivolin vieressä En oo normaalisti museoihmisiä, mutta tää oli todellakin näkemisen arvoinen. En oo varma vaihtuuko täällä näyttelyt, mutta nyt täynnä patsaita ja veistoksia, joita tuijottelee vaikkei taiteesta ymmärräkkään. Keskellä myös aivan järkyttävän ihana viheralue. Pääsymaksu noin 100 Tanskan kruunua.

Mad og Kaffe - super hyvä mutta myös suosittu brunssi, joten varaudu jonottamaan. Täällä saat saapuessa lapun johon ruksit mitä halua syödä ja tarkoituksena onkin tilata ns. koostumus pieniä annoksia. 

Köpis on tosiaan täysin pyöräkaupunki ja pyöriä on oikeasti joka kulmassa! Mä rakastan pyöräilyä ja vähän kateellisena katsoin miten hyvin se on järjestetty liikenteessä. Jos vaan kantti kestää niin kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörä ja lähteä sinne sekaan polkemaan. Saatiin meidän airbnb hosteilta viesti, että älkää välittäkö vihaisista tanskalais-pyöräilijöistä haha.

matkaseura <3 Terhi ja Milla

Nyhavn - se ainut must see turisti kohde mulle! Eihän näitä värikkäitä taloja voi kukaan vastustaa. Köpis on kyllä aika kivasti täynnä kaikenlaisia värikkäitä taloja ja kujija ja mä juoksin aina muiden perässä koska olin pysähtynyt just kuvaamaan jotain ja jäänyt jälkeen. Parasta mun mielestä Kööpenhaminassa on se, että se on aika pienikokoinen kaupunki (pieni ja pieni), mutta keskusta alueella pärjää loistavasti kävellen ja pyöräillen. On ihanaa vain kävellä puoli päämäärättömästi sivukatuja ja ihastella pieniä putiikkeja ja kahviloita mitkä tulee vastaan.

Tää oli mun toinen kerta Kööpenhaminassa ja tuntuu vieläkin, että niin paljon jäi nähtävää vaikka molemmilla reissuilla tein ihan erilaisia asioita. Ei haluttu suoritaa tätä reissua ja juosta paikasta toiseen vaan mentiin aikalailla vaan fiiliksen mukaan ja katsottiin mihin päivä meidät johdattaa. Pitkä viikonloppu on periaatteessa tarpeeksi Köpikseen, mutta kyllä siellä ois ihana viettää ihan rauhassa pidempi aika.

Suosittelen kyllä ehdottomasti Airbnb vuokrausta, koska siinä pääsee niin sisälle siihen kuuluisaan Hyggeen. Me löydettiin aivan super ihana kämppä ja se teki kyllä tästä matkasta omalla tavalla ihanamman ja tunnelmallisemman.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jennavan
Jennavan,
Mun köpiskuume vaan kasvaa näiden kuvien jälkeen😍!!
nouw.com/jennavan
ReettaPelli
ReettaPelli,
hihi Köpis on kyllä ihana! <3
nouw.com/reettapelli
XOPEPITO
XOPEPITO,
Oi vitsi, ihania kuvia <3 oon kans ite haaveillut Köpiksessä käymisestä, täytyy laittaa sun vinkit talteen!
nouw.com/xopepito
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos!<3 ja suosittelen Köpistä kyllä tosi lämpimästi, ihana kaupunki jossa sekoittuu just kivasti skandi ja keski-eurooppa-fiilis!
nouw.com/reettapelli
LifewithEve
LifewithEve,
Sulla on tosi kiva blogi. Tykkään kaikista kahvilavinkeistä ja että blogien kautta pääsee virtuaalimatkalle muualle. Mitä sanoisit jos pitäisi valita Oslo tai Kööpenhamina kumpi ja miksi? Kiitos vastauksesta 😊
nouw.com/lifewitheve
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi kiitos! Aiaiai nyt laitoit pahan 😆 oslolla on niin iso paikka jo mun sydämessä et en tiedä voinko olla valitsematta sitä! Oslo on myös ehkä vähän aliarvostettu pohjoismaisista pääkaupungeista, mikä on vähän harmi. Toisaalta köpis on ihana myös ja tykkään siitä eurooppalaisesta fiiliksestä siellä. Kööpenhaminassa on ehkä helpompi löytää turistina kivoja paikkoja ja alueita kun taas oslo on vaatii vähän enemmän tietämystä kivoista alueista. Esim Oslon keskusta ei ole mun mielestä mitenkään kovin ihmeellinen vaan ne mielenkiintoiset paikat löytyy ihan muualta! Mutta varisnkin jos luonto kiinnostaa niin sit oslo!
nouw.com/reettapelli
LifewithEve
LifewithEve,
Olen asunut ulkomailla ja tässä oli nyt oma lehmä ojassa, kun mietin maisteriopintoja ja Oslo on vaihtoehto, että onko siellä helposti opiskelijalle asumista? Köpis on varmasti aivan supersuosittu ja Oslossa taas ehkä pääsee semmoiseen autenttiseen elämään lähemmin kiinni. Ruotsia osaan, mutta norja kieltämättä kuulostaa vaikealta. Mutta tanskankieli se vasta vaikea olisikin 😃
nouw.com/lifewitheve
ReettaPelli
ReettaPelli,
Aikanaan kun hain tänne vaihtoon, niin täällä järjestettiin kaikille vaihtareille yliopiston puolesta asunto, joten jos ns. peruskämppä riittää niin sitten varmasti kyllä löytyy asunto! ja uskon että aikalailla sama tilanne muuten markkinoilla kuin Helsingissä asuntojen suhteen vuokrattavaksi :--) Köpis on varmasti myös ihana kaupunki opiskelijalle, mutta oon ehkä vähän samaa mieltä että Oslossa voisi vähän helpommin päästä norjalaiseen elämään kiinni! Kuten sanoin, Oslosta pääsee niin nopeasti myös luontoon jos se kiinnostaa. Ja uskon että ruotsilla pääsee norjan kielen kanssa pidemmälle kuin tanskan :---D Ja varsinkin Oslossa ruotsilla pärjää loistavasti, koska täällä on myös paljon ruotsalaisia. Nopeasti korva tottui myös itsellä norjan kieleen :--)
nouw.com/reettapelli
LifewithEve
LifewithEve,
Heii totta. Osloguiden.se on täysin ruotsiksi, ihanaa ja niin helpottavaa 😊 sulla ei taida olla niitä alkuaikojen tai vaihtari kokemuksia täällä blogissa? Opiskelit Oslon yliopistossa vai jossain muualla? Pakko sanoo, että Semester sarja ja etenkin ensimmäinen kausi vähän inspiroinut tätä opiskelijaelämää Oslossa hih
nouw.com/lifewitheve
ReettaPelli
ReettaPelli,
En itseasiassa tainnut sen kummemmin vaihtarijuttuja blogin puolelle kirjoitellakaan silloin aikanaan :--) Ja mä kävin Oslon BI kauppakorkeakoulussa!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli