DIY - ITSETEHTY BOILERSUIT

Boilersuit (tai kuten mä sanon nykyään broilersuit, kiitos Lotalle haha!) eli tälläinen työmieshaalari on kutkutellut mun mielessä jo pitkään. Aikalailla siitä lähtien kun niitä alkoi näkymään missäs muuallakaan kuin instassa. Koska onhan tää nyt vaan just niin ugly-cool. En oo kuitenkaan valmis siihen, että laittaisin tähän omaa rahaa (öö paitsi materiaaleihin), koska haalareiden ostaminen on mulle melkein mahdotonta. Munhan kroppa on siinä suhteessa aika epäsuhtainen, koska mun alavartalo on ainakin kokoa isompi kuin yläkroppa. Haalarit kun joutuu vetämään alavartalon kautta ylös, niin tää johtaa aina siihen, että haalarit on mulle ylävartalosta aina hehtaarikokoisia. Joten kuten mun ratkaisu kaikkeen on, tein itse ja säästin ja jopa onnistuin!


Kyselin apua instan puolella että minkä värisestä kankaasta tän haalarin ompelisin, luonnonvalkoisena vai vaaleanruskeana, mutta avusta huolimatta en osannut päättä. Joten ostin molemmat kankaat hah. Ruskea kangas maksoi kaikkiaan noin 15€ ja valkoinen taas noin 10€, joten mistään päätähuimaavista summista ei tosiaankaan puhuttu. Päädyin kuitenkin ekaksi ompelemaan vaaleanruskeasta kankaasta ja malliksi valikoitui juurikin työmieshaalarimainen oversized suoralinjainen design. En ollut tätä ennen koskaan ommellut kaulusta vaatteisiin ja jännäsinkin paljon että miten se onnistuu. En lisännyt tähän haalariin kauluspaidoista tuttua yläselkä paneelia, jota vähän nyt kadun, koska se olisi varmasti vähän parantanut istuvuutta.

Mä melkein yritin tehdä tästä ohjetta, jotta voisin jakaa sen täällä blogin puolella, mutta huh tää projekti meni niin monivaiheiseksi ja jouduin googlailemaan itse niin paljon, että ohjeen tekeminen ei luonnistunut ollenkaan. Sorit siitä! Musta tuntuu etten tosiaankaa ole qualified tekemään ompeluohjeita, koska oon itsekin niin aloittelija vielä. Mun ompeluprojektit tapahtuu usein nimittäin trial and error kaavalla :----D Sen lisäksi havainnollistavien kuvien ottaminen on älyttömän vaikeaa! Mutta periaatteessa kaavat otin omasta reilusta kauluspaidasta ja leveälahkeisista housuista ja googlailin menemään miten kaulukset tehdään. Haalarissa on tärkeää mittailla se, että paitaosan helma ja housuosan yläosa on suurinpiirtein samanlevyiset, jotta niiden yhteen liittäminen onnistuu vaivatta! Kaiken kaikkiaan sanoisin kyllä, että tää haalari alkaa olla jo aika edistyneen ompelijan projekti, joten ihan ekana kokeiluna en tätä suosittele. Vaikken nyt lupaa, että jatkossa tuun julkaisemaan ompeluohjeita, niin lupaan että kirjoitan vähän sellaisen startti-opas postauksen vaatteiden ompeluun ja mitä kannattaa ottaa huomioon ja miten onnistuu varmasti.


Mutta tarpeeksi taustalöpinää! Tässä tää nyt on!! Ja oon aika pirun tyytyväinen lopputulokseen. Oon vielä aika huono napinläpien tekijä, mutta niissäkin voi vain kehittyä. Lemppari juttu tässä haalarissa on ehkä tuo vyönsolki minkä ostin nappien kanssa samassa sävyssä, jolla saa kiristettyä keskiosan just sopivaksi. Tää vaaleanruskea väri toimii mun päällä yllättävän hyvin, vaikka vähän pelkäsin että näytän alastomalta haha. Lopputulos on juurikin sellainen rento haalari mitä hainkin, jonka ilmettä keventää käärityt hihat ja vähän vajaamittaiset lahkeet. Halusin yhdistää tän näin ekalla kertaa tosi simppelisti loafereiden ja Marimekon kassin kanssa ja tää toimii mun mielestä tosi kivasti! Oon täysin ihastunut ns. uniformu-asuihin jossa kokonaisuus koostuu samasta kuosista tai juuri haalarista.

Tiedän että tää trendi ei tuu olemaan se kaikista pitkäkestoisin, mutta uskon että tää mun tekemä versio on sen verran ajaton ja minimalistinen, että tätä voi helposti käyttää pitkään sen jälkeen kun trendi on ajanut ohi. Ainakin kun on itse jotain väkertänyt huolella, sen arvostus on paljon korkeammalla verrattuna siihen jos vaatteen olisi ostanut kaupasta. En muutenkaan oo mikään itse täsmällisyys, kun tulee siihen että mitkä trendit on jo “ohitse”. Haalarit on pitäneet pintansa jo jonkin aikaa ja on yllättäen aika monikäyttöisiä kerrospukeutumisen kannalta.


Mitä mieltä te ootte boilersuiteista? Myönnän ettei tää oo se kaikista kaunein trendi, mutta jokin tässä kyllä mua selvästi kiehtoo. Eli jatkoon vai ei? ;--))

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Venla,
Sun startti-opasta odotellessa! Mun alkaa tehdä mieli ommella vaan enemmän ja enemmän, mutta edelleen kierrän ompelukoneen kaukaa, kiitos peruskoulun käsityötuntitraumojen kun kaikki mun työt aina epäonnistu x) mutta uskon että ku rauhassa lähtis opettelee ni olis niin palkitsevaa osata ommella itse vaatteita!
Mun mielestä toi haalari on tosi tyylikäs, trenssi-vibat tuo sellasta klassisuutta ! <3 Jatkoon!
dressedforhappiness.blogspot.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
en mäkään ollut mikään ompelu-virtuoosi ala-asteella :---DD Joten ehdottomasti sanoisin että kannattaa yrittää uudelleen! Voi olla että nyt ompeleminen aukeaa ihan uudella tavalla! Laitan ton postauksen kyllä to-do listan kärkeen ja toivottavasti saan sen pian ulos ;--) Kesävaatteista on helppo aloittaa kun ne on usein vähän pienempiä projekteja. Ja kiitos! Oot oikeessa, että siitä tulee vähän trenssi-vibat, joten ehkä just sen takia oonkin tähän niin ihastunut<3
nouw.com/reettapelli
Hanna
,
Mä en ole mikään boilersuitien fani, mutta tää sun on yllättävän kiva! Tykkään tosta naisellisemmasta yläosasta paljon. Tästä lookista tuli ihan pariisi-vibat 😃
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi ihana sinä! Kiitos :---)) Hmm oon aikalailla samoilla linjoilla sun kanssa, että ne ihan maskuliinisimmat boilerisuitit ei oo mun mieleen ja uskon että ne on niin trendivetoisia että ne näyttääkin sitten vuoden päästä jo olevan "out", mutta tää mun malli on sen verran minimalistinen että tää pitää aikaa eikä näytä ns. niin boilersuitilta :---D
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli