DIY KIETAISU HAALARI JA MUHKEA HIUSPANTA

SLOW FASHION, DIY

Musta on ollut niin ihana huomata, että mun DIY jutut niin neulomiset kuin ompelutkin, on olleet niin suosittuja teidän keskuudessa <3 Mun neuleohjeet keikkuu itse asiassa koko ajan mun viikon luetuimpien postauksien joukossa, mikä kyllä ehdottomasti motivoi mua suunnittelemaan lisää neuleohjeita teidän käyttöönne. Myös ompelujutut on olleet tosi tykättyjä ja aina toisinaan saan toiveita, että voisin toteuttaa kaavat johonkin mun itse tekemään vaatteeseen. Mistä oon tietenkin todella imarreltu! Mutta todellisuudessa, en tiedä osaanko tehdä mitään muita kaavoja kuin omien vaatteiden kopioimista :---D Ja tähän liittyen haluan kyllä kysyä, jos kaipaatte kaavoja, niin toimiiko siihen tarkoitukseen kuvitus siitä minkälainen kangas on leikattuna muodoltaan ja mitoiltaan? Täysmittaisia kaavoja on miltei mahdotonta kyllä blogissa jakaa, koska se vaatisi niiden tulostettavuutta ja oikeaa skaalautuvuutta. Puhumattakaan siitä, että pitäisi miettiä miten eri vaatekoot menisi!

Mutta koska ompelu jutut kiinnostaa, niin halusin jakaa tän keväällä ompelemani haalarin myös teille! Pakko kyllä sanoa heti kättelyssä, että mulla ei oo valitettavasti tähän kaavaa koska toteutin sen täysin omasta päästäni hyödyntämällä toisia housuja ja paitaa kaavan pohjana ommellen ne sitten yhteen loppuvaiheessa.

Valkoinen haalari on ehdottomasti kesän must-have vaate ja koska en oo vielä uskaltautunut ompelemaan vetoketjua, oli kietaisumalli ratkaisuna. Tykkään muutenkin kietaisu-malleista mekoissa ja haalareissa, koska niillä pystyy niin helposti säätelemään vaatteen kokoa itselle sopivaksi. Tämän haalarin ompelussa kävi itse asiassa pieni moka ja kun olin yhdistämässä housuja yläosaan tajusin ettei pituutta ole riittävästi keskivartalon kohdalla. Ompelin sitten jämäkankaasta siihen kaistaleen keskivartalon kohdalle ja itseasiassa se näyttääkin nyt tarkoituksen omaiselta valinnalta. Tää osoittaa sen, että aina ommellessa ei lopputulos ole ihan sitä mitä alunperin ajatteli, mutta pienellä improvisaatiolla yleensä pääsee hyvään lopputulokseen!


Ruudullinen hiuspanta on myös itse väkerretty. Kaipasin käyttöön oikein muhkeaa ja paksua hiuspantaa ja kun löysin sattumalta kotoa vanhan pannan, joka ei sellaisenaan ollut mieluinen, ja suikaleen kangasta päätin kokeilla mitä niistä saa aikaan. Ja tässä on lopputulos! Kieputin kankaan pannan ympärille molemmista päistä ja tein pannan keskelle solmun jäljellä olevasta kankaasta, jonka päät ompelin käsin piiloon kankaan kierteeseen. Aikaa meni ehkä 5 minuuttia ja varmasti näyttävä panta on valmis! Askartelukaupoista saa myös tälläisiä pantoja joita voi käyttää omiin DIY tarkoituksiin, jos ei esimerkiksi kirpparilla tule vastaan.

Kirppareista puheen ollen! Suomessa ehdin pikaisesti käymään mun vakkari kirpparilla ja vitsit tein loistavia löytöjä. Yksi niistä on tää narulaukku, joka kertoi olevansa 70-luvulta! Ja oon täysin samanlaisen varmasti nähnyt tänä kesänä ketjuliikkeissä hah. Eli nyt kaikki kirppareita koluamaan <3


Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229