DIY MARIMEKKO LEVEÄLAHKEISET HOUSUT

SLOW FASHION, DIY

Jos mua on seurannut edes vähän tiiviisti Instan puolella (@reettapelli), niin ei oo voinut välttyä siltä tiedolta, että oon hullaantunut ompelemiseen! Oon ratsannut Oslossa kangaskaupan tyhjäksi kaikista jämäkankaista ja ommellut selkäni kipeäksi poikaystävän äidin vanhalla ompelukoneella :---D Oon ommellut melkein vaatekaapillisen kesä- ja kevätvaatteita ja en tiedä miten pääsen irti tästä päähänpinttymästä. Kuten neulomisen kanssa kävi, kun jostain oikeasti innostun niin sitten teen sitä 24/7 unohtaen syömisen ja juomisen.

Mun Marimekko ihastus on myös varmaan aika hyvin jo ilmennyt ja oon haaveillut ties mistä Marimekon vaatteesta, mutta ostolakko ja niiden hintalappu aika hyvin on hidastaneet mua menemästä ihan sekaisin. Ompeluinnostuksissani tajusin, että Marimekoltahan voi ostaa kankaita ja niitä selatessa keksin, että leveälahkeiset housut Unikko-kuosissa on jotain mitä mä ehdottomasti tarvin kaappiini. Hintaa näillä kankailla on myös aika kiitettävästi, mutta housujen hinnaksi tulee kuitenkin halvempi kuin valmiiden Marimekon housujen ostaminen. Joten tilasin kankaan, ompelin pakkomielteisesti muutaman tunnin ja sitten sain valmiit housut käsiini! Vitsit näistä tuli upeet!


Päätin tehdä varman päälle ja valitsin vetoketjun sijaan kuminauhavyötärön, jolloin on minimaalinen riski sen suhteen ettei housut olisi sopivan kokoiset. Päätin myös tehdä oikeasti leveät housut, koska niitä voi sitten jos mieli muuttuu helposti kaventaa tulevaisuudessa. Lahkeisiin jätin myös extra saumavaraa, jotta näistä voi muokata helposti täysmittaiset, jos joskus kyllästyn cropattuun malliin. Tää on just se luksus mitä itse tehdyissä vaatteissa on! Saa juuri sellaiset kun haluaa ja pystyy jättämään muokkaamisvaraa tulevaisuutteen. En huomannut kuvata näiden housujen tekoa vaihe vaiheelta, mutta nämä on hyvin helpot toteuttaa kun ottaa kaavat vanhoista hyvän kokoisista housuista ja lisää tarvittavan saumavaran! Jos joku innostuu toteuttamaan vastaavanlaiset housut, niin voin vinkkinä antaa että tarvistet sen 2 mertiä kangasta näihin. Mulla jäi kangasta jonkin verran yli ja sain niistä ommeltua itselle vielä samanlaiset shortsit!Tää kuosi tekee näistä kyllä aikamoiset statement-pöksyt, mutta uskon että kun yläosan pitää simppelinä niin asukokonaisuus ei paisu liian näyttäväksi. Testailin näitä jo vähän korkkareiden kanssa ja uskon, että juurikin tän näyttävyyden takia nää taipuu myös aika kivasti juhlapukeutumiseen! Tällä kertaa asuna kuitenkin ihan arkista ja muuten minimalistista, musta villapaita ja mustat nilkkurit on mitä helpoin yhdistelmä näiden housujen kanssa. Pieni korko tekee olemuksesta vähän ryhdikkäämmän, mutta nää toimii kyllä loistavasti myös matalan kengän kanssa cropatun mittansa ansiosta. Pitkä ja neutraali trenssi sitoo mun mielestä tän asun hyvin yhteen, vaikka parhaimmillaan nämä on kuitenkin ehkä ihan ilman takkia kesällä!


Mites on, iskeekö tää graafinen Unikko-kuosi teihin vai onko se too much? Mä oon ainakin ihan rakastunut <3 Onko muita jotka on hullaantuneet ompelemaan? ja jos joku tietää jonkun hyvän kohtuuhintaisen ompelukoneen niin saa vinkata!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

FashionSituation
FashionSituation,
vitsi nuo housut on kyllä niin mageet! haha ompelemiseen tulee usein semmoinen hullaantuminen ettei tekis mieli lopettaa ollenkaan :'D
nouw.com/fashionsituation
FashionStatement
FashionStatement,
voi kiitos!! <3 hehe jep tuttu tunne :----D Siinä on vain jotain niin palkitsevaa kun saa projektin valmiiksi!
nouw.com/fashionstatement
Vilma
Vilma,
Heippa! Housut ovat U-PE-AT! Tekisitkö minulle tilauksesta samanlaiset?
FashionStatement
FashionStatement,
Hei! Norjasta käsin on suhteellisen kallista lähettää postin mukana tulemaan ja en ole ihan varma onko mun ompelutaidot niin hyvät että osaan tehdä mittojen mukaan toiselle vaatteen :---D
nouw.com/fashionstatement
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229

lue myös nämä