DIY OHJE | HELPPO SCRUNCHIE


Oon jälleen innostunut ompelemaan ja koska tavoitteeni on käyttää mun jämäkankaat loppuun tein "muutaman" kangasponnarin itselleni. Ajattelin, että tämän helpon ohjeen voisi jakaa blogin puolella koska näistä on aika kiva aloittaa ompeleminen ja lopputuloksena on super suloisia scrunchieita!


Tarvitset:

Ompelukoneen

Kangaskaitaleen mitassa 50cm x 15 cm (mitä pidempi pala, sitä ruttuisempi ponnarista tulee, mitä leveämpi pala sitä leveämpi ponnarista tulee)

Lankaa samassa sävyssä tai eri sävyssä

Kuminauhan n. 20 cm ja hakaneulan1. Leikkaa kangaspala ja silitä pitkiltä sivuilta n 1 cm saumavara nurjalle puolelle

2. Käännä työ kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain siten että saat kangaspalan lyhyet reunat päällekkäin

3. Ompele lyhyet reunat kiinni, jättäen n 1cm saumavara, jolloin saat lenkin

4. Avaa lyhyen reunan sauma ja silitä se littanaksi5. Käännä lenkki jälleen kaksinkerroin lyhyen reunan silitetty saumavara päällekkäin, tällä kertaa nurjat puolet vastakkain siten että pitkät reunat on täsmälleen samalla kohdalla. Nuppineulaa lenkki paikoilleen.


6. Ompele lenkki kiinni niin reunasta kuin vain voit ja jätä loppuun 1-2cm rako josta saat kuminauhan pujotettua lävitse.7. Leikkaa kuminauhaa n 20 cm pala (mitä lyhyempi kuminauha sen kireämpi ponnari) ja pujota se hakaneulaa käyttäen lenkkiin

8. Solmi kuminauhan päädyt ja asettele kuminauha lenkin sisälle.

9. Ompele kuminauhan pujotusaukko umpeen ja olet valmis!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Hanna
,
Moi! Ihana ja simppelin kuuloinen ohje tämä! Inspiroiduin hirveesti sun viime aikaisista postauksista, etenkin sun itse tekemät kesävaatteet on upeaa työtä!! Oli myös pakko tulla sanomaan että mun mielestä jakamalla luomuksiasi ja diy ohjeita ja vinkkejä teet tärkeää työtä kestävän kehityksen ja muodin voisiko sanoa sanansaattajana. Uskon että tämmöiset käsityöt ja uniikit vaatekappaleet saavat lukijaksi arvostamaan enemmän materiaaleja, slow fashionia ja kädentaitoja vaatteiden tekoon, huoltoon ja korjaukseen liittyen. Sun blogis on mun lempimuotiblogi juurikin sen takia että näet vaivaa tekemällä itse myös ja vaatteesi ovat vieläpä todella kauniita. Myös tää slow fashion trendi iskee lujaa ja toivon että tämä löisi läpi myös valtavirrassa ja jäisi pysyväksi muoti-ilmiöksi. Kiitti tästä blogista ja kivoista ohjeista ja mukavaa kesän jatkoa 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
Hei! Kiitos, niin ihanaa kuulla että näistä mun käsitöistä on saanut inspiraatiota! <3 pitää ehdottomasti niitä jakaa aktiivisesti sitten jatkossakin blogin ja somen puolelle :--)) Ja toivon tosiaan samaa, varsinkin koska itsellä ainakin sen myötä on oma ymmärrys ja arvostus vaateteollisuutta kasvanut paljon kun on itse alkanut tekemään vaatteita käsin. Ei tosiaankaan mitään helppoa hommaa ja on niin helppo unohtaa se, miten jokaisen vaatteen takana on kuitenkin monia käsipareja. kiitos vielä tästä ihanasta kommentista, kannustaa ehdottomasti jatkamaan tällä linjalla ja inspiroi omaa tekemiseen! <3 Ihanaa kesän jatkoa myös sulle!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli