DIY VILLAPAITA NRO. 2

SLOW FASHION, DIY

Musta on tänä syksynä muodostunut todellinen knitting lady. En tosiaankaan tiennyt, että kun päätin osaavani neuloa villapaidan, johtaisi se vähintäänkin kolmeen kappaleeseen! Mæ oon ihmisenä sellainen, joka kokeilee aina ja yrittää niin kauan kunnes onnistuu. Vaikkei mulla olisi hirveästi lähtötietoa jostain asiasta, se ei estä mua yrittämästä ja kokeilemasta. Oli sitten kyseesä kokonaisen blogin ulkoasun koodaaminen tai villapaidan neulominen. Oon oikeastaan aika ylpeä tästä luonteenpiirteestäni, siitä että uskallan aina yrittää asioita, vaikken sitä osaisikaan ennestäään. Eihän kukaan ole seppä syntyessään! En kovin herkästi kysy jonkun muun apua koska oon vakuuttunut, että Googlen ja youtuben ohje videoiden kautta sitä voi oppia melkein mitä vain. 

Tällä hetkellä kolmas villapaita on vielä puikoilla, koska langat loppui kesken ja tietenkin just nyt mun lankatoimituksen kanssa on ongelmia ja mun sormet syyhyää odottaessa. Anyways, haluan esitellä myös tän villapaita numero kakkosen!

Tämä on tehty täysin saman ohjeen mukaan kuin villapaita nro. 1, sillä erotuksella että poolokauluksen sijaan tein vähän lyhyemmän joustinneule osion, jonka käänsin kaksinkerroin ja ompelin kiinni nurjaltapuolelta. Tällä tavalla lopputuloksena on super kiva vähän paksumpi kaula-aukko. Malli on myös vähän isompi (tein enemmän silmukoita alusta lähtien, eli loin 121 silmukkaa kaulalle) ja lyhyempi. Sanoisin että tämä on noin M kokoa. Halusin tästä villapaidasta rennomman ja lyhyemmän, jotta se olisi helppo laittaa housujen vyötärön sisään. Lankana tällä kertaa Adlibriksen Alpakka lanka vaaleanpunaisena ja voin sanoa että alpakkalangalle tyypillisesti tästä lähtee paljon ns. nukkaa jo kudonta vaiheessa. Villapaita on myös vähän kutittavampi kuin edellinen ja lanka on mun mielestä ohuempaa kuin punaisen villapaidan lanka, vaikka molemmissa on sama puikkosuositus. Tää on super kevyt, mutta myös lämmin päällä ja tykkään tosi paljon tästä kylmän vaaleanpunaisesta säyvystä! Lankaa mulla meni tähän tätä kyseistä vajaa 8 kerää, eli vain 400g, mikä on mun mielestä yllättävän vähän.

Mulla ei ole varmaan paluuta enää siihen villasukkien neulomiseen mitä tein ennen villapaitoja! Just nyt puikoilla on tosiaan kolmas villapaita ja sen täytyy olla mun lemppari näistä kolmesta. En malta odottaa että se valmistuu ja pääsen sen teille myös esittelemään! Tän kolmannen jälkeen mun täytyy varmaan lopettaa, ellen sitten aloita villapaita bisnestä :----D Ois aika cool myydä omatekemiä villapaitoja ja uskon että varsinkin tämä mun kolmas projekti voisi ollakkin myyntihitti!


Likes

Comments

Iida D
Iida D,
Vitsit miten hieno! 😍 En oo ikinä oikeastaan osannu neuloa, mutta nyt tekis mieli kokeilla 🙈
FashionStatement
FashionStatement,
kiitos 😘✨ siitä vaan kokeilemaan! Koskaan ei oo liian myöhäistä opetella uutta taitoa! nouw.com/fashionstatement
Aino Axberg
Aino Axberg,
Vautsi miten hieno (omat neulontakokemus on lähinnä seiskaluokan säärystimet...) 😍 Kauan sulla menee tollasen neulomiseen? 🤔 ainoaxberg.blogspot.fi
FashionStatement
FashionStatement,
Kiitos!!😘 hmm se vähän vaihtelee sen munkaan kuinka paljon mulla on vapaa-aikaa haha, mutta aika hitaalla tahdilla muistaakseni neuloin tän ehkä kahdessa - kahdessa ja puolessa viikossa suurinpiirtein! Mulle tyypillistä on se, että kun jostain innostun en tee mitään muuta kuin sitä ja niin on käynyt näiden villapaitojenkin kanssa 😂 nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229