DON'T COPY DO YOUR THING

Kirjoitin eilen vihkon sivulle "dont copy do your thing", repäisin sen irti ja kiinnitin sen seinään työpisteelleni siten, että se kurkkaa läppärini takaa. Katseeni harhailee siihen ihan huomaamattaan monta kertaa päivässä, varsinkin niinä hetkinä kun tuntuu erityisen epävarmalta.

Älä kopioi. Tee omaa juttuasi. Niin yksinkertainen vinkki, niin tärkeä vinkki, mutta joka on hyvin vaikea pitää mielessään. Mua melkein ärsyttää se, kun menestyneet some-tähdet sanoo heidän menesytmisen salaisuuden olleen että he vaan 'tekivät omaa juttuaan' ja jengi siitä sitten innostui. Tuohan on maailman huonoin ja ympäripyörein neuvo! Ja valitettavasti se on juuri se ainoa neuvo jonka voi antaa. Se mitä yksi some-tähti on tehnyt omalla kohdallaan, ei todennäköisesti auta sua juuri yhtään. Tai jos luulee että avain menestykseen löytyy tekemällä täysin samoin kuin joku toinen menestynyt on tehnyt, niin joutuu varmasti pettymään. Se mikä toimii jollain toisella ei välttämättä toimi sulla ja jos joku toinen tekee jo sitä omana juttunaan, miksi kukaan haluaisi seurata kopiota tästä?

Sisällöntuottajana sitä törmää melkein jatkuvasti tähän dilemmaan, miten tuottaa omannäköistä mutta muita kiinnostavaa sisältöä. Mikä on se mun juttu? Kuinka iso merkitys sillä on minulle, jos muut ei fanitakkaan sitä mun juttua? Oon miettinyt paljon tätä mun blogin kuin myös instagram tilin kohdalla. Minkälaista sisältöä mä haluan tuottaa? Miten voin tuoda esille paremmin sen, minkälainen mä oon ihmisenä ja minkälaiset on mun arvot? Kuinka tärkeää mulle on se, että mun seuraajamäärät on mahdollisimman isoja?

Haluan väittää, että mulle tärkeintä ei tietenkään ole seuraajamäärät ja tykkäykset. Haluan sanoa että teen tätä homma itselleni, vaikka totuus tietenkin on, että onhan noilla merkitystä. Tiedän että jos julkaisen instagramissa kuvan minusta rannalla uikkareissa, se saa paljon enemmän tykkäyksiä ja varmasti houkuttelee enemmän seuraajia, kuin jos julkaisen kuvan mun asukokonaisuuden yskityiskohdista tai kissasta. Räikeät mielipiteet saa blogiin suuremmat kävijämäärät. Totuus musta on kuitenkin se, että mä en vaan omasta mielestäni ole kovinkaan mediaseksikäs persoona! Tai en halua olla, koska mä oon niin paljon enemmän kuin mitä olen ulkonäöllisesti. Joskus julkaisen niitä uikkarikuvia ja joskus kirjoitan blogiin jotain mikä jakaa mielipiteitä, mutta mulle on tärkeää että teen sen omalla tavallani. Sillä tavalla, että se näyttää mun jutulta!

Noin viimeisen vuoden aikana mulle on kirkastunut entisestään, mitä mä haluan tehdä mun blogillani ja sillä vaikutusvallalla mitä mulla on. Oon hyväksynyt sen, että mun päätös sulkee joitain ovia multa ja mun blogilta. Onhan se jokseenkin huvittavaa, että opisekelen yliopistossa markkinointia ja omassa blogissani haluan sitä olevan mahdollisimman vähän. Joinain päivinä epäilen itseäni ja sitä mitä mä teen. Noina päivinä kaipaan sitä että oon raapustanut lapulle "dont copy do your thing", että muistan sen miten tärkeää on toteuttaa itseään sen sijaan että lähtee päättömästi tavottelemaan jotain unohtaen samalla itsensä. Itsensä kadottaminen tai oman jutun kadottaminen tapahtuu erittäin helposti, jos alkaa kopioimaan liikaa mitä muut tekee. Inspiroituminen on asia erikseen ja se on suositeltavaa, kunhan muistaa tehdä sen omalla tavallaan! Se että se sun juttusi on jotain vähän poikkeavaa siitä mitä valtavirta tekee, ei tee siitä sen yhtään huonompaa.

Joten pysähdy hetkeksi miettimään, sitä mikä on se sun juttusi. Mitä sä haluat tehdä?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

ESSIESOPHIE
ESSIESOPHIE,
Ihanat kuvat ja hyvää tekstiä! Mikään ei tuu ilmaseks ja pitää vaan malttaa keskittyä omiin juttuihin niin kyllä jossain vaiheessa se uurastus palkitaan ☺️🙌🏼
nouw.com/essiesophie
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! Just näin! Välillä sitä vaan toivoisi että se uurastus palkittaisiin vähän nopeammin :------D
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli