ENNEN JA JÄLKEEN KUVIA UUDEN ASUNNON PINTAREMONTIN JÄLKEEN

Mainitsin jo muutamalla sanalla edellisessä asuntopostauksessa siitä, että tehtiin jonkin verran pintaremonttia asuntoon ennen kuin muutettiin sisään. Ajattelin että olisi ehkä mielenkiintoista jakaa kuvia ennen remppaa (ostoilmoituksen kuvia) ja sitten miltä meillä näyttää just nyt!

Maalattiin makuuhuone taivaansiniseksi, koska mua ei henkilökohtaisesti innostanut tällä hetkellä kovin trendikäs vihreä seinämaali. Sininen on mun ehdoton lempiväri ja varsinkin tää himmeän taivaansininen on sellainen väri, jota katsoessa mun valtaa sisäinen rauha. Otettiin myös makuuhuoneista kiinteät kaapit irti, koska varsinkin isossa makuuhuoneessa ne oli sijoitettu mun mielestä kaikista typerimmällä tavalla. Edellisessä asunnossa meillä oli juurikin sänky vaatekaappien välissä ja mulla ei ollut kiinnostusta jatkaa samalla set-upilla. Alkuperäinen suunnitelma oli vain siirtää nämä kaapit eri kohtaan makuuhuoneessa, mutta ne olikin yllättäen niin leveät ettei ne mahtuneet mitenkään järkevästi huoneeseen. Päädyttiin sitten sijoittamaan Ikean kustomoituun kulma Pax-vaatekaappiin ja ollaan siihen todella tyytyväisiä! Pienestä makkarista otettiin myös vaatekaappi pois, koska se huone tulee toimimaan tällä hetkellä enemmänkin vieras/työhuoneena, minkä vuoksi ei tarvittu siellä erityisesti vaatekaappitilaa.

Pikkumakkarissa oli valmiiksi yksi seinä maalattu tummansiniseksi ja päätettiin että maalataan loputkin seinät samalla sävyllä. Jätettiin ikkuna seinä valkoiseksi, koska suoraansanottuna ei jaksettu maalata patterin takaa ja ajateltiin että se tuo huoneeseen mukavasti valoisuutta. Nyt valmiina oon sitä mieltä, että valkoinen kontrastiseinä toimii tosi hyvin tässä huoneessa!Isoin muutos mitä tehtiin oli ehdottomasti lattian lakkaaminen uudestaan. Alla olevassa kuvassa ostoilmoituksessa näkeekin hyvin minkälainen parketti siellä oli alunperin. Ja mä en suoraansanottuna tykkää siitä yhtään :--D Liian levoton, liian ruskea ja liian tavallinen. Oon pienen ikäni varmaan haaveillut valkoisesta lattiasta ja onneksi poikaystäväkin oli samaa mieltä, joten päädyttiin lakkaamaan koko asunto. Ja voin sanoa, että aika iso projekti se oli kaikkine kerroksineen ja kuivumisaikoineen. Mutta niin sen arvoinen!

Vertailin vuoksi vielä tän ostoilmoituskuvan alla sitten miltä meillä näyttää nyt! Vielä vähän tavarat hakee paikkaansa ja kaikki kehykset majailee lattialla, mutta pikkuhiljaa alkaa täällä näyttämään aika kotoisalta. Mun kasvit tuntuu tekevän tästä paikasta kodin. Huomasin nimittäin että ennenkuin saatiin ne muutettua tänne, tää ei tuntunut yhtään kodilta.Alla kuvat olohuone-keittiö alueesta ennen, yhden värikerroksen ja kahden värikerroksen jälkeen. Lattia piti ensin putsata huolellisesti, jonka jälkeen se hiottiin kevyesti ja pestiin vielä kerran maalarinpesulla. Tärkeää oli se että lattiassa ei ollut jäljellä hiomispölyjä kun lakkaus aloitettiin. Valmistelut, vaikka tylsiä ne onkin, oli tärkeimmät hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Meille myyjä suositteli lakan levittämistä pelkän pensselin avulla, mutta kun oltiin testattu sitä komerossa todettiin että sillä ei mitenkään saa kaunista ja tasaista jälkeä. Tehtiin ensimmäinen testilakkaus medän komerossa, jossa on myös sama lattia ja suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä pienelle alueelle ensiksi. Sen jälkeen siirryttiin makuuhuoneisiin ja vasta viimeiseksi tehtiin tämä isoin alue. Kehityttiin ihan valtavasti levitystekniikassa ja jälki parani huone huoneelta. Joten ehdottomasti kannattaa jättää se tärkein huone viimeiseksi!!

Ja miten me siis tämä levitettiin? Meidän tekniikkana oli se, että ensin minä levitin värin tasaisesti telalla joka oli pitkässä varressa. Tämän jälkeen poikaystävä tasoitti telan jäljen leveällä (saman levyisellä) lakkasiveltimellä, jolloin jäljestä tulee ns. siveltimellä vedetty eikä telamainen. Erittäin oleellista on se, että yksi lankku tehdään yhdellä vedolla. Koska jos siveltimellä aloittaa lankun keskeltä, jää tähän kohtaan selkeä jälki. Tärkeää oli tosiaan saada väri tasaisesti yhdelle "lankulle" kerralla ja tarpeeksi ohut mutta paksu kerros. Lakka levitetään ns. raita kerrallaan siten että lakataan itsensä huoneesta ulos.

Ostettiin tela joka oli tarkoitettu nimenomaan vesiohenteiselle lakalle ja tela kannattaa kostuttaa tarpeeksi lakkaan per lankku. Säätelemällä voimakkuutta jolla telaa rullaa lattialla, pystyy säätelemään värin paksuutta. Mulla oli tapana yrittää tehdä yksi lankku yhdellä rullauksella, jonka jälkeen rullasin sitä edes-takaisin pari kertaa, jotta väri on tasaisesti jokaisessa kohdassa. Telalla levitettäessä väri tosiaan tulee olla tasainen koko mitalta, koska siveltimellä ei tehdä enää mitään levitystöitä. Sivellintä käytetään lähinnä esteettisistä syistä ja tärkein työ lopputuloksen kannalta on telalla työskentely. Huomioitavaa on myös se, että tässä jotuu etenemään suhteellisen nopeasti eteenpäin, koska siveltimellä tasoittamisen jälkeen lakka alkaa kuivua suhteellisen nopeasti jolloin seuraavan "lankun" levittäminen lomittain hankaloituu. Lankut tulee tehdä vähän lomittain, jotta väri on tasaisesti joka puolella ja jos edellinen lankku on ehtinyt jo kuivua liikaa, on lopputulos vähän huonomman näköinen. Varsinkin pitkissä huoneissa tää voi muodostua ongelmaksi, jos ei pysty etenemään tarpeeksi rivakasti. Tää on samaan aikaa hyvin tarkkaa ja huolellisuutta vaativaa hommaa, mutta samaan aikaan pitää pystyä toimimaan suurissa linjoissa ja kaarissa eteenpäin. Mutta trust me, tän homman oppii aika nopeaa ja jos yhden vinkin annan niin suosittelen ottamaan tarpeeksi väriä telaan heti ekalle rullaukselle, jolloin sitä ei tarvitse alkaa lisäilemään kesken kaiken.

Koska ostettiin lakka Norjasta, ei Suomessa ole saatavilla samaa merkkiä. Mutta uskon että asiantunteva myyjä osaa kyllä neuvoa oikean valkoisen lakan pariin. Halusin jakaa tän kokemuksen siitä syystä, että en ainakaan mistään löytänyt netistä googlaillesta tietoa siitä, että lakan voi laittaa parkettiin jota ei ensin hiota puhtaaksi kokonaan. Paljon löytyy kokemuksia blogeista parketin valkoiseksi maalaamisesta, mutta kaikki lakkauskokeilut on tehty täysin puhtaaksi hiottuun parkettiin. Meillä ei ollut halua hioa parkettia kokonaan puhtaaksi, joten oltiin tyytyväisiä siihen että tän lakan pystyi levittämään käsin kevyesti hiotun parketin päälle. Valittiin lakka sen takia, että saadaan hieman läpikuultava lopputulos, josta puunsyyt näkyy lävitse. Maalipinta on tosiaan maalipinta ja saattaa antaa vähän muovisen lopputuloksen. Lakkaus on varmasti vähän vaikeampi rasti hyvän lopputuloksen kannalta, mutta ulkonäöltä paljon mun silmää miellyttävämpi. Tavoitteena ei ollut ns. koko valkoinen lopputulos vaan vaalea parketti.

Lankkutekniikan vuoksi lopputuloksessa on ns. paksumpi kerros väriä aina siinä kohtaa missä väri menee lomittain lankkujen kohdalla, mistä syystä lopputulos on itseasiassa vähän lankkumainen. Kaiken kaikkiaan tähän tarvittiin 2 väri kerrosta ja 2 päällylakka kerrosta, joka on läpinäkyvää lakkaa jonka tarkoituksena on pinnan kovettaminen ja värin suojaaminen.


Seinien maalaamisen ja lattian uusimisen lisäksi ei olla tehty mitään muuta. Vaalea lattia tekee ihmeitä koko asunnon yleisilmeelle ja toi kaivattua valoisuutta ja avaruutta huoneisiin. Tykkään erityisesti myös tummemmista seinistä valkoisen lattian kanssa ja sen avulla saadaan asuntoon vähän rakennetta ja persoonaa. Valkoinen lattia ja valkoiset seinät on upean näköinen, mutta loppupeleissä mulle itselle turhan persoonaton ja kylmä. Tästä tuli yllättävän pitkä selitys, mutta toivon että jos joku joskus kaipaa tietoa parketin lakkaamisesta, on tästä vähän apua!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Em
,
Ihanan näköistä, lisää vaan sisustusjuttuja jos löytyy! Mistä tuo viimeisen kuvan matto? 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! Ja niitä tulee kyllä vielä varmasti jonkinverran :---) Tää matto tulee erikseen vielä esittelyyn, mutta voin jo tässä sanoa että tää on yhteistyön kautta saatu Sukhi nimiseltä brändiltä! Ja voin suositella 100% aivan ihana <3
nouw.com/reettapelli
JenniferIgnatius
JenniferIgnatius,
Siis vaude näyttää upeelta teillä kotona! 😍
nouw.com/jenniferignatius
ReettaPelli
ReettaPelli,
aaaw kiitos!! <3
nouw.com/reettapelli
lauraleino
lauraleino,
Ihana koti ❤️
nouw.com/lauraleino
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos! täällä kyllä viihtyy itsekin hyvin <3
nouw.com/reettapelli
Siri / Still Life-blogi,
Ah miten täydellinen sisustus! Ja se on kyllä niin totta että kasvit tekee kodin 😊 Vaikka mun peikonlehdet ei olekaan ihan yhtä freshin näköisiä kun toi sun! 😃
www.lily.fi/blogit/still-life/
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi eikä kiitos!! hehe mun peikonlehdet villiintyi ihan täysin kun siirsin ne isompaan ruukkuun :---D nyt en oikein ees tiedä miten saan ne hallintaan, mutta oon ajatellut että ehkä ne on just kivat tollaisina villeinä yksilöinä!
nouw.com/reettapelli
SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Olipa kiva postaus! Lisää vaan kotijuttuja, jos semmoisia on kiinnostusta tehdä 😊
nouw.com/slowandsimple
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jes kiva kuulla että tää postaus oli hyvä🙈 ja kotijuttuja kyllä tulossa jonkin verran vielä, en osaa miettiä mitään muuta tällä hetkellä 😆
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli