ENSIMMÄINEN LUKSUSLAUKKUNI

Meinasin otsikoida tän tekstin "minä ja mötkylä", mutta luovuin ajatuksesta tajuttuani, että mötkylä ei ehkä kovin monelle aukea. Mötkylä on oikealta nimeltään Marimekon Karla ja oonkin pohtinut viimepäivinä että kenellekkään muulle tämä ei varmasti ole 'luksuslaukku'. Siitä johtuukin tämä harhaanjohtava otsikointikin.


En tule varmaan koskaan ostamaan oikeaksi luksuslaukuksi/merkkilaukuksi luokiteltua laukkua ja siihen on kaksi syytä, jotka jo mainitsin lyhyesti edellisessä asupostauksessa. Ensinnäkin en ole oikeastaan laukkuihiminen ja laukku on se välttämätön paha jota joudun raahaamaan paikasta toiseen tavaroitteni kanssa. Ennen tätä laukkua, en ollut löytänyt sitä juuri sopivan kokoista yksilöä, johon mahtuu kamera ja vesipullo, mutta joka ei ole ihan hehtaarikokoinen. Tuntuu että mä oon aina raahamassa koko omaisuuttani mukanani selkä vääränä. Toisekseen, olen hyvin pihi tälläisten asoiden suhteen. Pyörtyisin varmasti jos laittaisin 1000€ laukkuun ja kallein omistama laukku tätä ennen olikin mun iso kova matkalaukku. Vähän heikotti jo tätäkin laukkua ostaessa hinnan vuoksi ja en oikein uskonut, että olin laittamassa niin paljon rahaa laukkuun, joka muistuttaa mötkylää.

Mutta vitsit, miten iloiseksi laukusta voi tulla! Mötkylä on mulle ns. luksuslaukku ja tietynlainen investointi ja ehkä mä tän myötä ymmärrän vähän enemmän niitä tyyppejä jotka haaveilee Chaneleista. Mua kiinnostaisi mikä on teidän suhtautuminen merkkilaukkuihin? Onko ne jotain mitä on teidän haaveissa, jotain mitä teillä on jo vai ootteko samaa kastia mun kanssa ja ette oo niin kovin kiinnostuneita niistä? Musta tuntuu, että merkkilaukuista on muodostunut jo melkein normi (ainakin mun somekuplassa) tai ainakin vähintään tavoittelun arvoinen statussymboli. En oo oikein koskaan ollut kiinnostunut ns. statussymboleista, enkä ole valmis maksamaan jostain tuotteesta enemmän vain sen brändin vuoksi. Mua enemmänkin kiinnostaa laatu ja design, tietyn merkin sijaan ja uskon, että tän vuoksi merkkilaukut ei oo jotain mikä pyörii mun mielessä. Tän hyvin ehkä oisoittaakin mun rakkaus kirppistelyä kohtaan ja uskon, että jos joskus jotenkin päätyisin ostamaan merkkilaukkua, olisi sekin käytetty.


Kalliimman laukun kaveriksi sopiikin hyvin kirpparilta löytynyt _täydellinen_ musta bleiseri, jonka löytämiseen menikin vain 7 vuotta. Oon valehtematta etsinyt sitä oikeaa yksilöä enemmän ja vähemmän aktiivisesti 7 vuoden ajan. Valkoinen ohut villapaita on myös second handia ja muut osat asusta onkin teille jo varmasti tuttuja. Bleiseri ja villaneule-kombo on yksi talven parhaista ja tykkään aina kääriä bleiserin hihat, jolloin neuleen hihat pääsee esille.


Jättäkää komenttia teidän ajatuksista merkkilaukkuja kohtaan!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Emilia Komulainen,
Ihana Karla! Toi on ollut mullakin haaveissa🖤 Mä ostin tänä vuonna myös ensimmäisen vähän kalliimman laukun, vintage LV:n, joka on ollut kyllä jokapäiväisessä käytössä. Hinta tosin kirpaisi, mutta tiedän, että se tulee olemaan mulla ikuisuuden ja se todellakin maksaa itsensä takaisin. Ihan sellaista järjetöntä merkkilaukkujen haalintaa en ehkä ymmärrä, koska ainakin tällä hetkellä pärjään ihan hyvin yhdelläkin ja en ehtisi edes käyttämään kaikkia, jos mulla olis kymmentä eri sorttia. Mulla oli pikkutytöstä asti ollut haaveena ostaa edes se yksi laukku, joka olisi mulla sinne hautaan asti kestävien materiaalien ja klassisuuden ansiosta. Vintagelaukku oli mulle just se täydellinen ja niissä on just sitä jotain! 😍 Mieluummin yksi kallis ja kestävä, kuin kymmenen huonolaatuista ja halpaa.
emiliaidamaria.fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
Karla on kyllä super ihana! Ja oon niin samaa mieltä sun kanssas, että mieluummin se yksi vähän kalliimpi kuin monta halpaa! Se kalliimpi tulee maksamaan itsensä takaisin, kun sille kertyy niitä käyttökertoja tasaisesti ja se kestää vuodesta toiseen. Mä oon kanssa miettinyt, että jos niitä merkkilaukkuja alkaa olemaan kahden käden sormilla oleva määrä, niin ehtiikö niitä kaikkia käyttämään ns. hintansa verran? Siinä musta menee sitten se merkkilaukun idea jo, jos niitä on lukematon määrä :---D Mutta ehken mä vaan ymmärrä haha. Musta se on ihana ajatus, että olisi se yksi laukku jonka voisi vaikka sitten antaa jälkipolvelle aikanaan <3
nouw.com/reettapelli
Tiina
,
Ihanaa seurata sun blogia!🧡 Tunnistan itsessäni sun kirppisajattelun ja myös nuo aatokset luksuslaukuista. Mulla on itelläni ollut jo 20 vuotta käytössä Three bagsin (kotimainen, ei enää elossa oleva merkki) nahkainen olkalaukku, joka ennen kuului äidilleni. Laukku on vain sen verran liian pieni, ettei sinne välttämättömyystavaroiden lisäksi mahdu pientä neulepussukkaa. Törmäsin kirpparilla samanmerkkiseen mustaan, lähes käyttämättömän näköiseen nahkalaukkuun. Sen aavistuksen verran isompaan, että sinne mahtuu projektipussukkakin. Hintaa oli 20€, mikä mulle kirpparilla on jo kova hinta. Mutta kun tiesin, että tuo laukku tulisi kestämään vuosikaudet, se lähti kassan kautta mukaani. Ja ahkerassa käytössä se on ollutkin nämä ekat kuukaudet.
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos, niin ihana kuulla!<3 Oi laukut/vaatteet joilla on oma tarinansa on juuri niitä parhaita ja usein niitä kaikista arvokkaimpia itselle :---) Ennen kanssa olin sitä mieltä, ettei kirpparitla ostetusta voisi maksaa noin paljoa mutta nykyään oon vähän vaihtanut ajattelutapaa, varsinkin jos kyseessä on melkein uduenveroinen laadukas tuote niin oon sitä mieltä että niistä raaskii vähän enemmän maksaa :---) Mutta totta se on, että aina se vähän kirpaisee! Oon kuitenkin yrittänyt päästä siitä ajattelusta eroon, että käytetty pitäisi olla aina super halpaa/halvempaa kuin uutena ostettu! Ja varsinkin jos tuote tulee ahkeraan käyttöön, on se hyvä ostos <3
nouw.com/reettapelli
Baby
,
makea takki 😍😍
Chocolinda
,
makea puku
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli