ENSIMMÄINEN LUKSUSLAUKKUNI

SLOW FASHION

Meinasin otsikoida tän tekstin "minä ja mötkylä", mutta luovuin ajatuksesta tajuttuani, että mötkylä ei ehkä kovin monelle aukea. Mötkylä on oikealta nimeltään Marimekon Karla ja oonkin pohtinut viimepäivinä että kenellekkään muulle tämä ei varmasti ole 'luksuslaukku'. Siitä johtuukin tämä harhaanjohtava otsikointikin.


En tule varmaan koskaan ostamaan oikeaksi luksuslaukuksi/merkkilaukuksi luokiteltua laukkua ja siihen on kaksi syytä, jotka jo mainitsin lyhyesti edellisessä asupostauksessa. Ensinnäkin en ole oikeastaan laukkuihiminen ja laukku on se välttämätön paha jota joudun raahaamaan paikasta toiseen tavaroitteni kanssa. Ennen tätä laukkua, en ollut löytänyt sitä juuri sopivan kokoista yksilöä, johon mahtuu kamera ja vesipullo, mutta joka ei ole ihan hehtaarikokoinen. Tuntuu että mä oon aina raahamassa koko omaisuuttani mukanani selkä vääränä. Toisekseen, olen hyvin pihi tälläisten asoiden suhteen. Pyörtyisin varmasti jos laittaisin 1000€ laukkuun ja kallein omistama laukku tätä ennen olikin mun iso kova matkalaukku. Vähän heikotti jo tätäkin laukkua ostaessa hinnan vuoksi ja en oikein uskonut, että olin laittamassa niin paljon rahaa laukkuun, joka muistuttaa mötkylää.

Mutta vitsit, miten iloiseksi laukusta voi tulla! Mötkylä on mulle ns. luksuslaukku ja tietynlainen investointi ja ehkä mä tän myötä ymmärrän vähän enemmän niitä tyyppejä jotka haaveilee Chaneleista. Mua kiinnostaisi mikä on teidän suhtautuminen merkkilaukkuihin? Onko ne jotain mitä on teidän haaveissa, jotain mitä teillä on jo vai ootteko samaa kastia mun kanssa ja ette oo niin kovin kiinnostuneita niistä? Musta tuntuu, että merkkilaukuista on muodostunut jo melkein normi (ainakin mun somekuplassa) tai ainakin vähintään tavoittelun arvoinen statussymboli. En oo oikein koskaan ollut kiinnostunut ns. statussymboleista, enkä ole valmis maksamaan jostain tuotteesta enemmän vain sen brändin vuoksi. Mua enemmänkin kiinnostaa laatu ja design, tietyn merkin sijaan ja uskon, että tän vuoksi merkkilaukut ei oo jotain mikä pyörii mun mielessä. Tän hyvin ehkä oisoittaakin mun rakkaus kirppistelyä kohtaan ja uskon, että jos joskus jotenkin päätyisin ostamaan merkkilaukkua, olisi sekin käytetty.


Kalliimman laukun kaveriksi sopiikin hyvin kirpparilta löytynyt _täydellinen_ musta bleiseri, jonka löytämiseen menikin vain 7 vuotta. Oon valehtematta etsinyt sitä oikeaa yksilöä enemmän ja vähemmän aktiivisesti 7 vuoden ajan. Valkoinen ohut villapaita on myös second handia ja muut osat asusta onkin teille jo varmasti tuttuja. Bleiseri ja villaneule-kombo on yksi talven parhaista ja tykkään aina kääriä bleiserin hihat, jolloin neuleen hihat pääsee esille.


Jättäkää komenttia teidän ajatuksista merkkilaukkuja kohtaan!

Likes

Comments

Baby
Baby,
makea takki 😍😍
Chocolinda
Chocolinda,
makea puku
Write a comment...
IP: 82.99.3.229