FEMINIST T-SHIRTS

yhteistyö, SLOW FASHION

Jos jostain trendistä oon todella innoissani ja fiiliksissä, on se tietenkin feministi teepparit! Monki on tuonut markkinoille edullisempia vaihtoehtoja ja mä voisin ostaa valehtelematta varmaan ne kaikki. Olin aikoinaan slogan-teeppareiden suurkuluttaja ja sitä tuli julistettua aika lailla mitä tahansa niiden avulla. Kunhan värit olit kivat :---D Tän yliannostuksen jälkeen oon pysytellyt pelkästään neutraaleissa teepaidoissa ja hulluin kokeilu on varmaan raitapaidat haha. 

Mutta nyt voisin joka päivä pitää päällä erilaista feministi-slogan teepaitaa. Ultimate lemppari slogan on klassikko "the future is female", jota tämä paita tavallaan kopioi tekstillään "FEMME FUTURE". En keksi mitään muuta teepaitaa joka sopisi paremmin tän 'maskuliinisen' puvun alle ja herrainkenkien pariksi. Tunnen itseni niin nerokkaaksi, kun leikin tämänkaltaisilla kontrasteilla. Oon myös yllättäen huomannut että klassinen punainen vetää mua puoleensa ihan hulluna. Tiedän että se johtuu varmasti siitä, että se on nostettu tän kauden trendiväriksi ja varmasti melkein joka toinen meistä on ihan koukussa punaiseen :---D Oon kuitenkin sallinut itselleni tän heikkouden, koska punainen ei tule koskaan menemään pois muodista ja klassisissa vaatteissa se tulee palvelemaan pitkään. Kuinka raikkaalta punainen ja sininen valkoisen kanssa näyttääkään?

Vitsit, tää asu on niin mun mieleen!

Pakko tosin vielä lisätä se, että se miksi oon innoissani näistä feministi-teepaidoista ei oo siksi, että se on trendikästä. Vaan siksi, että oon ollut niin pitkään kuin muistan feministi. Tietenkään nuorempana, en osannut laittaa sitä 'leimaa otsaani', mutta niin kauan kuin muistan oon halunnut edustaa niitä arvoja. Feminismi on yhä enemmän pinnalla, mikä on hyvä. Valitettavaa tosin on se, ettei moni tunnu tietävän mitä feminismi todellisuudessa on. Liian usein kuulee kommenttejä siitä miten se on miesvihaa tai haaveilua naisten ylivallasta, mitä se ei todellakaan ole. Emma Watson tiivistää mun mielestä loistavasti HeForShe kampanjan puheessaan mitä nykypäivän feminismi on. Oon keskustellut feminismistä monien ihmisten kanssa ja usein tuntuu olevan sellainen ajatus valloillaan, että koska meillä täällä Suomessa on asiat hyvin, mitä tässä vielä meuhkataan. Ensinnäkin, se että just mulla on asiat hyvin, ei tarkoita sitä, etteikö mun panoksella voida parantaa muiden asemaa. Mä en koe, että se että mulla on asiat suhteellisen hyvin, ei tarkoittaisi sitä, että asia ei olisi taistelemisen arvoinen. Ei tarvitse mennä kauaksi Suomesta kun naisten oikeudet ei ole kovinkaan hyvällä tolalla. Niinkin lähellä kuin Puolassa, pyrittiin rajoittamaan naisten oikeutta-aborttiin melkein kokonaan. Toiseksi, meidän ei tarvitse edes lähteä Suomesta kohtaamaan 'ongelmia'. Ei Suomessakaan asiat ole täydelliset naisilla.

Mä en osaa muodostaa hyvin perusteltuja ja tyhjentäviä lauseita tästä asiasta, koska mun tiedot ei aina perustu 100% tieteelliseen faktaan tai en tiedä asioista vielä riittävästi. Mutta mä suosittelen lukemaan Blue Stocking-blogia, joka on ihan huippu mun mielestä. Blogin kirjoittaja avaa näitä käsitteitä ja ongelmia analyyttisemmin ja todenmukaisemmin mitä mä voisin tehdä ja on avannut ainakin mun silmät useaan kertaan miettimään mitä mä voisin tehdä ja mitä pitää vielä tehdä. 

Joten, mä kannan tätä teepaitaa ylpeänä.

Likes

Comments

Reetta Pellikka
Reetta Pellikka,
kiitti!<3 Ihana kuulla että teksti upposi!www.blogger.com/profile/128716114949887362
Reetta Pellikka
Reetta Pellikka,
Kiitos! Mulla on ollut vähän sama fiilis tän suhteen ja oon miettinyt että onko mun "musta tuntuu" tarpeeksi. Onneksi oon löytänyt loistavia tekstejä joihin pystyy nyt pohjaamaan väitteensä paremmin :--) Ja oon kans sitä mieltä että every little bit helps, vaikken tiedäkkään kaikesta 100% voin kuitenkin puhua niistä asioista joista tiedän ja oppia lisää uusista! Uskon että tiedät aiheesta tarpeeksi että voit siitä kirjoittaa ja ihana kuulla että tämä inspiroi!www.blogger.com/profile/128716114949887362
Write a comment...
IP: 82.99.3.229