HALUAN MIELUUMMIN OLLA INSPIROIVA TEOILTANI KUIN VARTALOLTANI


I'd rather have my thoughts and acts to be inspirational than having an inspirational body.

Haluan mieluummin olla inspiroiva ajatuksiltani ja teoiltani kuin vartaloltani.

Vietän suhteellisen paljon aikaa Instagramissa, niinkuin me kaikki todennäköisesti. Jatkuvasti törmään termiin "goals", oli kyseessä sitten bodygoals tai mikä tahansa muu elämän aspekti. Bodygoals ja inspiroivat ihmiset upeine kroppineen taitaa kuitenkin olla se kaikista dominoivin ja näkyvin asia tästä ilmiöstä. 
Instagram on täynnä erilaisia naisia (usein naisia, tai ainakin heitä mun fiidiini useimmiten päätyy), joiden tilin tarkoitus mun mielestä tuntuu olevan vain oman kropan esitteleminen siitä syystä, että se on inspiroivaa meille muille ig-selaajille. Tiedättekö mitä mä haen? En sano että siinä on mitään pahaa tai väärää, että tätä kautta inspiroi ihmisiä esimerkiksi liikkumaan tai syömään terveellisemmin, haaveissa tämä inspiroiva #bodygoals kroppa ja on paljon hyviä ja ajatuksia herättäviä tilejä tämän kategorian alla. Kuten esimerkiksi @Imre Çeçen, jonka postauksissa on paljon enemmän sisältöä ja ajatusta kuin monissa muissa kroppaa esittelevissä postauksissa. Hän esimerkiksi näyttää konkreettisesti miten eri poseerausasennoilla tai valoituksilla saa huomattavia eroja kuviin. 
Mutta jokin tässä kuitenkin tökkii mua ja on tökkinyt pitkään. Kunnes yksi päivä juurikin Imren kuvaa katsellessa tajusin mikä tässä mun mielestä on "väärin". Kuvaa katsoessa mietin pinnallisesti ja puolitosissani, että oispa mullakin tollainen kroppa niin voisin tehdä samaa hommaa kuin hän. Heti tän ajatuksen jälkeen tajusin miten abstrakti ajatus tämä on. 

En mä halua että inspiroiva asia minussa on mun vartalo. En todellakaan! Mä oon niin paljon enemmän kuin mun ulkoinen olemus, kuin mun peppu tai istuessa muodostuvat makkarat. Mä haluan sen sijaan inspiroida ihmisiä sillä mitä mä teen, miten mä ajattelen tai mitä mä sanon. Haluan inspiroida ihmisiä mun aivoilla. Osittainhan mun blogi inspiroi ihmisiä tyylillisesti, mikä on periaatteesa rinnastettavissa näihin #bodygoals tileihin, mutta kuitenkin mun mielestä tyyli-inspiraatiokin on paljon enemmän. Pukeutuminen kun on mun mielestä kaikista helpoin ja vaikuttavin tapa ilmaista itseään joka päivä. 
Mun mielestä yhteiskunta missä me nyt elämme on mennyt jotenkin outoon suuntaan, että inspiroivana asiana todellakin nähdään meidän vartalot, sen sijaan että inspiroiduttaisiin enemmän siitä että joku kierrättää kaikki roskansa, lukee paljon kirjoja ja opiskelee vapaa-ajallaan, avaa oven kenelle tahansa ohikulkijalle, kirjoittaa runoja tai on ystävällinen ihminen. Milloin meistä tuli niin ulkonäkökeskeisiä, että aloimme seuraamaan (ja julkaisemaan) kuvia Instagramissa joissa vartalomme on etusijalla? 
Kyllähän mä itsekkin laita kuvia itsestäni Instagramiin, joko uikkairessa, jossain asukokonaisuudessa tai pelkästä naamastani. Mutta kehtaan väittää että niiden takana ei ole se ajatus, että haluaisin jonkun inspiroituvan siitä miltä mun peppu tai vatsa näyttää kun jännitän niitä oikeassa kuvakulmassa ja oikeassa valaistuksessa. Sen sijaan mä haluan puhua kehopositiivisuudesta, itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta, muodistaelämästä ja matkustelustaekologisuudesta ja kuluttamisesta. Ja ehkä myös kakuista ja jäätelöistä. Haluan jakaa asioita joilla on jotain merkitystä ja ainakin koen ettei mulle ole merkitystä sillä, että muut jakavat näitä #bodygoals kuvia Instagramiin. Mutta ehkä sillä on merkitystä heille ja sekin on ok. 
En oo ihan varma itsekkään mitä mä tällä tekstillä haen. Ehkä sitä että sen luettuanne pysähtyisitte hetkeksi miettimään tätä asiaa. Miettimään, että mitä te haluatte jakaa ja inspiroida ja mistä inspiroitua.  Tuntuu välillä, että itse kukin tarvitsee vähän muistutusta siitä, että elämässä on muutakin kuin #bodygoals.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ninni,
Mä vihaan tota #goals juttua, haha! Siis en voi käsittää miksi kukaan haluaisi havitella ja pitää tavoitteena esimerkiksi jonkun toisen ihmisen kroppaa, kotia taikka elämää! 😃 Toivotaan että tuo menee ohi, mutta oon ihan samaa mieltä sun kanssa tästä, että me kaikki ihmiset ollaan niin paljon muutakin kuin ulkokuorta, et haluun itsekin inspiroida teoillani ja ajatuksillani, kuin sillä ulkokuorella! 😊
www.blogger.com/profile/043335343418981728
Reetta Pellikka,
haha sepä :---D Todennäköisesti tääkin menee onneksi ohi ajan kanssa! Mä aina mietin, että miten paljon meneekään "hukkaan" jos keskittyy inspiroimaan vain ulkokuorellaan? jokaisella meistä on niin paljon enemmän annettavaa :---)
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Ässätässä
,
Ihana teksti, taas! 😊 Mua kans rasittaa toi koko #goals-touhu!!! Jotenkin sen viesti on aina se, että itsellä kroppa/koti/parisuhde ei ole tarpeeksi hyvä, vaan aina pitäisi tavoitella jotain muuta. Se on uuvuttavaa! Ja vaikka aina voi kehittyä, pitäisi silti pyrkiä olemaan se oman itsensä paras versio, eikä kuin joku muu.
Reetta Pellikka,
Kiitos! :--) No niimpä!! Ihan samaa mieltä! Niinhän sen juurikin pitäisi mennä, että haluaisi olla se paras versio itsestään, eikä jonkun muun versio itsestään.
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Joanna,
Oon itsekin miettinyt tätä jo pitkän aikaa, että minkälaisena mä haluaisin ihmisten mua pitävän? Nuorekkaana, kauniina ja hyväkroppaisena vai viisaana, sydämellisenä ja rehellisenä. Vastaus on ehdottomasti jälkimmäinen, ihan jo sen takia, ettei meistä kukaan tule ikuisesti pysymään ainakaan nuorekkaana, ikä kun ei tule yksin, mutta musta ois ihanaa sitten vanhana mummona, että musta ajateltaisiin, että mä pystyin säilyttämään sen sydämellisen ja rehelliseen luonteeni/asenteeni, enkä katkeroitunut esimerkiksi siitä, etten näytä enää samalta kuin silloin nuorempana 😃
www.blogger.com/profile/100236000342636680
Reetta Pellikka,
ihana kommentti! Samaa mieltä sun kanssa, sisin on se mikä säilyy kun ulkokuori rapistuu :---D Mä just haluan että ihmiset ajattelee mun olevan jotain muuta kuin pelkkä "pretty face"!
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli