HEI OLEN TUNTEELLINEN

LIFE, SLOW FASHION


Vietin Pariisissa muutaman päivän yksikseni, ennekuin muut reissukaverit ehti paikalle ja yllätyin siitä miten vähän tykkäsinkään yksin matkustamisesta. Olin jostain syystä ajatellut että yksin reissaaminen olisi mulle tosi nautinnollista ja terapeuttista, mutta sen sijaan päädyin istumaan Riemukaaren vieressä olevalle penkille kyyneleet silmissä, koska tunsin itseni yksinäiseksi. Tähän saattoi vaikuttaa myös se, että sinne kävellessä hieman sekavan oloinen mies yritti tunkea mun käsiini jonkun rintaliivejä. Seurassa tämä ois tuntunut vitsiltä jolle voi nauraa, mutta yksin siinä tilanteessa se tuntuikin yhtäkkiä todella negatiivisessä mielessä vaikuttavalle kokemukselle. Mietin että mikä mulla on, miksen nauti tästä tilanteesa, yksin reissaamisesta, kun niin monet on puhunut kuinka voimaannuttavaa se on? Mä sen sijaan tunsin itseni vähän yksinäiseksi ja irrallaan ajelehtivaksi kun talsin Pariisia edestakaisin muutaman päivän ajan. Olin vähän pettynyt siihen, että tämä ei ehkä ollutkaan mun juttu, vaikka kotona ja kotikaupungeissa nautin siitä kun voin viettää aikaa yksin.

Jo edellisellä kerralla kun tämä paita esiintyi asukuvissa, puhuin siitä kuinka poikaystävän mielestä tämä on se täydellinen paita minulle. Minulle, tunnerikkaalle ja tunteelliselle. Olen puhunut ennenkin blogissa siitä miten tärkeää on hyväksyä itsensä sellaisena kun on, mutta oikeastaan vain ulkokuoren näkökulmasta ja body positivity ajatuksesta. Vaikka tämä on myös tärkeää, melkein väittäisin että se on vielä tärkeämpää, että hyväksyy itsensä sellaisena persoonana kuin on. Keho ja ulkokuori muuttuu ajan kanssa, mutta sen kanssa on aikalailla jumissa minkälainen ihminen sitä on.

Mä oon aina ollut tosi tunteellinen ja tempperamenttinen. Saatan tulistua muutamassa sekunnissa ja leppyä samantien. Kun innostun jostain asiasta, olen valmis hyppäämään siihen seikkailuun heti, enkä vähän myöhemmin. Olen kärsimätön ja optimisti. Itken herkästi ja usein, nauran lujaa ja paljon ja mun tunneskaala saattaa vaihdella ihan ääripäästä toiseen joka päivä. Saatan itkeä sitä että musiikki on niin kaunista tai kun luen maailman kaunneimman tekstin pätkän. Nauran yleensä sille mustalle ja sarkastiselle huumorille ja en jaksa taas innostua komedioista. Ulkopuolelle saattaa vaikuttaa että mä oon melko 'kovis' mutta totuudessa oon vain herkkis, joka on oppinut jo kauan sitten ettei kannata väittää siitä mitä muut sinusta ajattelee. Välillä tuntuu että koen ympäristön ja tilanteet paljon voimakkaammin kuin esimerkiksi poikaystäväni. En kuitenkaan koe, että olisin 'erityisherkkä' mikä tuntuu trendaavan paljon viimeaikoina introverttien ja tunteellisten ihmisten joukossa.

Mulla meni heti aikaa hyväksyä se, etten olekkaan se ekstrovertti joka olen aina halunnut olla. Uskoin että nautin siitä, että olen se joukon keskipiste ja se sosiaalinen tyyppi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Mitä vanhemmaksi mä tulen ja mitä paremmin tunnen itseni ja mitä enenmmän vietän aikaa itseni kansa, sitä enemmän introverttiydyn. Ja on tärkeää, että mulle on yhtä lailla ookoo se, että mulla on päärynävartalo kuin se, että oon introvertti luonteeltani. Liian usein mun mielestä keskitytään vain toiseen, unohtaen että me ollaan kuitenkin kaikki kokonaisuuksia.

Ja ehkä tän vuoksi, mun mielestä tää paita on niin nerokas. Samaan aikaan Fashion Statement, kuin myös viesti jostain paljon isommasta. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Charlotta Eve
Charlotta Eve,
Hyvä teksti! Oon kans tosi tunteellinen. Ja herkkä. Diagnosoisin itselleni myös varmaan erityisherkkyyden.

Oon samaa mieltä, että niin tärkeetä kuin onkin hyväksyä oma ulkonäkö ja kroppa, niin tärkeintä on hyväksyä se, mitä siellä pääkopassa on. Kuka oikeesti on. Sit kun rakastaa itseään, niin on helppoa rakastaa myös tätä maailmaa <3

x Charlotta
www.charlottaeve.com/fi
www.blogger.com/profile/134532803006594009
Reetta Pellikka
Reetta Pellikka,
Kiitos! Ahh niin hyvin sanottu, että on helppoa rakastaa tätä maailmaa kun rakastaa itseään!<3
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229