HETKIÄ ROADTRIPILTÄ | NORJA

Mä istun melkein poikkeuksetta aina apukuskina meidän reissuilla Norjassa ja roikun melkein kokoajan pää ulos ikkunasta maisemia bongailen. Siis kaiken sen ajan kun en nuku. Oon maailman surkein apukuski, koska nukahdan valehtelematta aina ja mua alkaa autossa väsyttää jo viiden minuutin jälkeen. Luin jostain että auton melu vastaa sitä desipeli tasoa minkä vauvana kokee kehdossa ja sen vuoksi se on rauhoittava ja nukuttava. En tosin tiedä miksi se vaikuttaa muhun niin erityisen voimakkaasti. Tällä viimeisellä reissulla onnistuin yllättäen pysymään aika hyvin hereillä (vaati aikamoista tahdonvoimaa)!

Jokatapauksessa, bongailen näin hereilläolo hetkinä toinen toistaan upeampia maisemia ja oon melkein kilometrin välin sanomassa 'stop the car'! ja harmistumassa kun ei voida taaskaan pysähtyä tähän keskelle tietä. Tän järven nähdessäni vaadin jälleen kerran pysähtymistä ja onneksi siinä sattui olemaan myös sopiva pysähdyspaikka, joten kerrankin mun toive toteutui. Tää oli luonnossa vielä sinisempi, vielä kirkkaampi ja vielä kauniimpi. Jos ei oltais oltu ajamassa vielä pitkää pätkää tän jälkeen olisin varmasti käynyt tässä uimassa. Katsokaa kuinka kirkasta tää vesi on!!

Talvisin tällä tiellä saattaa olla niin paljon lunta, että nää kepit peittyy. Näiden tarkoituksena on siis merkata tietä. Kesällä on vaikea usko että näillä teillä voi näyttää talvella tältä ja usein nää tiet onkin suljettu.

Oon just se matkustaja joka yrittää epätoivoisesti ottaa kuvia ikkunan lävitse autossa. Eikä niistä oikein koskaan tuu hyviä haha. Mut tää on ihan kiva! Suurin osa tän kylän taloista on mökkejä, jonne norjalaiset pakenee kesällä.

Vuonot. Vuorten jälkeen vuonoja ja pystysuoria rinteitä. Tällä kertaa vierailtiin Hardanger-fjord nimisen vuonon alueella. Kun oltiin päästy edellä näkyneen vuoren ylitse toiselle puolelle, vaihtui maisemat kokonaan vuonoihin. Tiet mutkittelee niiden rantamilla ja melkein suurimman osan ajasta näillä teillä viettääkin tunneleissa. Yritin aina jokaisen tunnelin jälkeen, ennen seuraavaa pimeyttä, saada edes jonkinlaisen kuvan vuonosta ja sen turkoosista vedestä.

Jos kukaan ei olisi ollut paikalla, olisin varmasti koittanut lähteä soutamaan tällä veneellä. Mulla on jostain syystä (instagramin takia tietenkin) pakkomielle soutuveneellä soutamisesta auringonlaskuun.

32°C reissun lämpimin ja korkein hetki

Tätä vesiputousta mainostetaan Norjan isoimpana/pisimpänä, mutta se ei pidä paikkansa. Valitettavasti tosin muutama turisti on menettänyt henkensä sitä ihaillessaan ja tippuessaan näiltä kielekkeiltä alas. Onneksi mut on näin vanhemmiten varustettu terveellä korkeanpaikan kammolla.

Äidin vanha punainen anorakki on mun yksi lemppari vaatteista. Ja mä oon sitä mieltä, että ulkoiluvaatteet näyttää, ainakin kuvissa, paremmalle jos ne on värikkäitä! Missään vaiheess tätä reissua en kyllä sitä ois oikeesti tarvinnut, mutta mikä siinä on että oikeanlainen rekvisiitta tekee kuvasta vielä paremman haha. En tiiä voiko sanoa, että näihin maisemiin tottuu, mutta ainkin niihin vähän turtuu matkan aikana. Siinä missä ekana päivänä melkein kyynelet silmissä tuijottaa maisemia, osaa sitä jo hetken päästä ottaa vähän rennommin. Mulla on valitettavasti kamala sisäinen paine saada ikuistettua ne parhaimmat kuvat niin itselle kuin jaettavaksi ja koen epäonnistuneeni kuvaajana jos näin ei tapahdukkaan. En tiedä mitä tekisin ilman poikaystävää joka on jo tottunut siihen, että haluan tietynlaisia kuvia reissuilta ja suostuu niitä ottamaan niskahierontoja vastaan.

Salainen lampi. En teidä miksi, mutta mua kutkuttaa niin kovasti aina jokapaikassa, varsinkin jos se on normaalista poikkeava tai vähän hullu, uiminen. Mitä kylmempää vettä sen parempi.

happy me

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Karo
,
No mikä se norjan korkein vesiputous sitten on! jäi kutkuttelemaan 😊. Pohjois-norjaa oon lapsena ja nuorena vanhempien kanssa kiertänyt mutta lofootit ja senjasaari houkuttelis.
ReettaPelli
ReettaPelli,
Ilmeisesti Vinnufallet! Ainakin pikaisen googlailun perusteella :---D oi vitsit, mulla on ihan samat kohteet mun listalla! Etelä ja Länsi-Norjaa on nyt tullut aika hyvin kierrettyä (tosin vielä vaikka kuinka nähtävää) joten olisi ihana lähteä pohjoiseen!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli