ITSETEHTY REVONTULIKUVIO VILLAPAITA

DIY, SLOW FASHION

Mä vähän uskon, että tää mun neulomishulluus on aika monelle vaikea ymmärtää haha. Tai että miten mä näin nopeaan tahtiin saan tehtailtua villapaitaa toisensa perään. Enkö mä kyllästy? Oon vähän itsekkin ihmetellyt tätä mun addiktiota, mutta selittänyt sitä kahdella syyllä itselleni. Ensinnäkin mä olen hyvin helposti addiktoituvaa tyyppiä, jään koukkuun ihan mihin tahansa suhteellisen nopeaa, oli kyseessä sitten tv-sarjat, sipsit tai neulominen. Mussa on myös työnarkomaanin oireita ja niinä hetkinä kun oikeasti oon opiskellessa tehnyt jotain mielenkiintoista ja jotain mistä tykkään, voin tehdä sitä tunteja tuntematta nälkää tai vessahätää. Mä saatan unohtaa syödä kun vaan näpytän läppäriäni! Vähän sama juttu on ehkä tän neulomisen kanssa, on erittäin palkitsevaa nähdä oman käden jälki ja eteneminen, minkä vuoksi neulominen on mulle erittäin palkitsevaa. Myös uuden oppiminen koukuttaa ja ehkä sen vuoksi oon myös tähän näin syvästi uppoutunut, harvassa on ne asiat joihin koukutun näin pahasti että haluan koko ajan oppia uutta ja kehittyä. Mitä jos neulominen onkin mun elämän true passion?

Toisekseen gradu. Jos seuraa mua instagramissa ja katselee sieltä mun tarinoita, niin on saattanut bongata sen, että kirjoitan parhaillaan mun gradua. Jokainen joka on jokus kirjoittanut gradun tai jonkinasteisen lopputyön tietää varmaan minkälaista se on. Mä oon niin uppoutunut mun aiheeseen, että se pyörii mulla päässä unissakin. Mä en yksinkertaisesti pääse mun ajatuksia gradun suhteen pakoon mihinkään ja tilanne mun pään sisällä on äitynyt jo niin pahaksi, että mä alan unohdella muita asioita. Mä oon ihminen joka muistaa kaiken, missä esine x on tai mitä mun pitää tehdä ilman kalenteria. Muistan helposti kaiken (paitsi silloin kun pitäisi opiskella). Aina. Mutta nyt, mä en muistakkaan enää ja mikä pahinta mä oon alkanut hukkaamaan mun tavaroita. Syytän tästä juurikin sitä, että mun aivot on ylikuormittuneessa tilanteessa gradun suhteen ja niinä hetkinä joina en tee gradua, niin vähintään mietin sitä ja koen huonoa omaa tuntoa etten oo kirjoittamassa gradua.

Miten tää sitten liittyy neulomiseen? Kun mä neulon mun mieli tyhjenee. Voin istua tunteja mieli tyhjänä keskittyen neulomiseen ja siihen mun projektiin. Käsillä tekeminen on yllättävän rentouttavaa ja se mahdollistaa mun aivoille vähän lepoa, neuleohjeita (yksinkertaisia) on helppo seurata ns. puolivaloilla ja itse neulominen on mulle asia joka tulee selkärangasta. Sen vuoksi mä neulon, että pysyisin järjissäni. Luin Tyhjä Ajatus blogista postauksen (jota en nyt kuollaksenikaan löydä) joka käsitteli sitä, että aivot tarvitsevat ns. virikkeetöntä aikaa jaksaaksen paremmin ja mä voin täysin allekirjoittaa tän väitteen. Uskon että, kun oon hetken lepuuttanut aivojani käsityön parissa jaksan taas tehokkaammin ajatella graduani. Kuullostaa loogiselle.


Joten, tässä siis eilisen neulohjepostauksen seuraksi uusin neuleprojektini valmiina! Päätin että tahdon oman kuviollisen perinteisen neuleen ja sitten tein sen, eikä ollut edes vaikea! Uskon että teitä saattaa ärsyttää, kun sanon että tää ei ollut hankala juttu tehdä, koska mua varmasti jurppisi jos en itse olisi tässä tilanteessa :----D Tää on niin kaunis ja nään meidät yhdessä vielä silloinkin kun oon 100-v. Seurakseen tää ei tarvi kuin siniset farkut ja sukkanilkkurit ja mä oon valmis melkein mihin tahansa.

Että sellaista siis tänne suuntaan. Jos tulevat blogpostaukset vaikuttaa jostain syystä jotenkin hassuille, niin syyttäkää gradua ja sitä että mulla ei oo varmaan aina ollut ajatukset ihan kasassa kun tekstiä oon kirjoittanut. Tuntuu että musta ei irtoa mitään muuta kuin tieteellistä selostusta englanniksi. Viime viikolla olin niin kiinni gradussa, että en käynyt viiteen päivään missään asunnon ulkopuolella, en edes hakemassa postia.


#nouwoutfit

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Susanna
Susanna,
Toi neule on täydellinen!! 😊 Ihan mahtavaa, että oot löytänyt neulomisen ja mikäs sen parempaa jos sen parissa pystyy myös nollaamaan! lily.fi/blogit/susanna-plane
FashionStatement
FashionStatement,

Kiitos!! 😊 no niimpä, tupla hyöty tästä harrastuksesta! Bonuksena vielä tietty ne neuleet :---p

nouw.com/fashionstatement
Linda / Revontulipalo
Linda / Revontulipalo,

Eikä miten ihana neule! Mä ihailen kaikkia jotka osaa/jaksaa neuloa, meinaan oon itse niin kärsimätön että kyllästyn kaulahuivissakin jo parin ensimmäisen rivin jälkeen. Hurjasti tsemppiä gradun väsäämiseen. Ja vahva suositus kodin ulkopuoliselle maailmalle (edes sen postinhakureissun verran), niin ehtii aivot hengittää vähän ulkoilmaakin 😃

revontulipalo.blogspot.com
FashionStatement
FashionStatement,

Voi kiitos!! Mä paljastan että mä oon itse myös tosi kärsimätön ihminen, mutta jostain syystä jaksan neuloa😃 Ja kiitos vielä gradutsempeistä, niitä tarvitaan kyllä! heh poikaystävä kanssa yrittää kannustaa mua lähtemään välillä ulos ja tiedän itsekkin että se tekee hyvää! Mutta en tiedä mikä mussa on, ei mukamas oo aikaa sellaiseen.... Mulla myös mukamas pitäisi olla jokin tarkoitus ulos lähtemiseen, ehkä rupean kuvaamaan asuja vaan sarjatulella niin pakko päivittäin käydä ulkona 😃

nouw.com/fashionstatement
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229