KAARNA LIVING - ESITTELYSSÄ SUOMALAINEN EETTINEN NETTIKAUPPA

Yhteistyössä Kaarna Living kanssa, tuotteet saatu

Mulla on ollut onni, että oon saanut mahdollisuuksia viime aikoina työskennellä Suomalaisten ekologisten ja eettisten nettikauppojen kanssa. Tänään mä haluaisin esitellä teille Kaarna Living nimisen yrityksen, joka keskittyy eettiseen ja ekologiseen elämäntapaan. Heidän valikoimistaan löytyy tuotteita niin kotiin, kuin myös kosmetiikkaa, koruja ja muotia, niin aikuisille ja lapsillekin. Heidän valikoimassaan on tuotemerkkejä, joita ei saa mistään muualta Suomesta ja Euroopasta! Kaarnan tavoite onkin tuoda ekologinen ja eettinen elämäntapa kaikkien saataville helposti ja he lähestyvätkin ekologisuutta kokonaisvaltaisesti.


On totta että eettisesti ja ekologisesti tuotetuilla tuotteilla on usein isompi hintalappu, kuin massatuotetuilla ja usein myös kyseenalaisissa olosuhteissa valmistetuilla tuotteilla. On kuitenkin hyvä muistaa se, että tämä isompi hinta mahdollistaa sen että jokainen tuotteen valmistusketjussa saa asianmukaisen korvauksen työstään. Hyviin ja laadukkaisiin tuotteisiin kannattaa aina panostaa, koska ne maksavat itsensä aikanaan kyllä takaisin pitkän käyttöikänsä kautta. Materiaalien merkitys on hyvin suuri kun mietitään tuotteen käyttömukavuutta, kestävyyttä ja ominaisuuksia!

Eettisesti tuotettujen tuotteiden taustalla on usein myös kaunis tarina ja ne huokuvat taidokasta käsityötä ja ammattitaitoa, mitä tuskin usein voi valitettavasti sanoa ketjuliikkeiden tuotteista. Olen henkilökohtaisesti huomannut sen, että eettistä ja ekologista muotia, kosmetiikkaa tai kodintekstiilejä on ilo käyttää ja niistä tulee aivan eri tavalla onnelliseksi. Vaikka onnellisuus ei kumpua materiasta, kaunis ja ajaton tuote ilahduttaa pitkään.



Nettisivut on itsessään rakennettu nerokkaasti kategorioittain ja esimerkiksi kategoria ‘vähennä muovia’ on mun lemppari. Sieltä löytyy monimuotoisesti erilaisia tuotteita, joiden avulla pystyy vähentämään muovin kulutusta omassa elämässä. Kaarnan kauneus-valikoima on myös hyvin laaja ja heiltä löytyy muun muassa Avrilia ja ByBi Beautyn tuotteita. Mua itseäni ihastuttaa vielä Woodlotin tuotteet, kuten kynttilät, suihkeet ja eteeriset öljyt.


Mutta koska kyse on mun muotiblogista, halusin esitellä teille erityisesti muutaman muotiin liittyvän tuotteen, jotka löytyvät heidän valikoimastaan! Aarrekid on tunnettu enimmäkseen lasten vaatemerkkinä, mutta mun yllätyksekseni heiltä löytyy myös naisille muutamia tuotteita. Aarrekid on kotimainen merkki, jonka tarkoituksena on tuottaa vaatteita jotka ovat vaatekaapijn kulmakiviä kestäen kulutusta ja aikaa. He panostavat materiaalien laatuun ja eettiseen tuotantoon. Heidän vaatteet valmistetaan heidän omilla ompelimoillaan Pohjois-Portugalissa.


Oon pitkään ollut ihastunut rentoihin ja ylisuuriin villatakkeihin, mutta mistään en ole löytänyt sellaista joka materiaaleiltaan olisi vastannut sitä mitä mä haluan. Villatakki on myös suhteellisen työläs käsinneulottuna, joten en oo vielä uskaltanut lähteä siihen projektiin. Eikä nyt hetkeen tarvitsekaan! Aarrekidiltä löytyy uskomattoman kaunis ja pehmeä villainen pitkä villatakki, josta yllättäen mun päältä löytyy musta väri vaihtoehto. Villatakki on itse valmistettu Portugalissa, kun taas villan alkuperämaa on Italia. Talvisin oon pitänyt tätä varsinkin poolopaitojen päällä tuomassa kerroksellisuutta asukokonaisuuksiin, mutta en malta odottaa kevättä ja kesää, jolloin tän voi pukea joko takkina tai mekkojen kanssa!



En varmaa oo ainut joka tuskailee hyvän kaulahuivin löytämisen kanssa? Keinokuituiset sähköistyttää hiuksia ihan tuhottomasti, eikä oikein lämmitä, kun taas kauniita ja yksinkertaisia hyvistä materiaaleista tehtyjä tuntuu olevan todella harvassa. Kaulahuivin kanssa on vähän sama homma kuin neuletakin kanssa, en millään jaksaisi alkaa pitkää kaulahuivia neulomaan! En tiedä oonko vain kärsimätön vai laiska, mutta yksitoikkoisen kaulahuivin neulominen ohuesta langasta kuulostaa mun korviin ikuisuusprojektilta haha. Kaarna pelasti mut tässä tapauksessa, sillä heidän valikoimistaan löytyy mulle jo ennestään tutun ja ihanan Store of Hopen kashmir kaulahuiveja!

En oikein tiedä mistä mä aloittaisin tän mun huivin kohdalla. Yksinkertaisesti vaan niin hyvä! Kashmir on luonnollisesti hyvin lämmin ja pehmeä materiaali, joten huiviin se toimii täydellisesti. Huivissa on 50% kashmiria ja 50% villaa ja kashmirvilla tulee kashmir-vuohista, jotka asuvat vuoristossa. Mun oma on isointa kokoa ja siihen on ollut mitä parhainta kietoutua kolmeen kertaan näiden säiden ollessa näin kylmiä. Ei oo ehkä kovin yllättävää että mun valinta oli musta yksilö?


Store of Hope saattaa teille olla mun kautta ainakin jo tuttu, jos ootte hetken verran seuranneet mun blogia. Store of hope on Tamperelainen yritys, jonka tavoitteena on mahdollistaa uusia työpaikkoja kehitysmaissa ja sitä kautta tarjoa eettistä, ekologista ja kestävää muotia. Heidän kashmir tuotteensa on tuotettu Nepalissa, Kathmandussa ja toimijana siellä on paikallinen pieni perheyritys, jonka kanssa Store of Hope on jo pitkään tehnyt yhteistyötä.



Kaarnasta löytyy myös ihanan kattava valikoima koruja ja asusteita! Oon ihastunut henkilökohtaisesti minimalistisiin kultaisiin koruihin, joita löytyykin mun kaulasta yleensä aina yksi. Tutustuin Kaarnan kautta Tiroir de Lou nimiseen brändiin ja brändin takana olevaan naiseen ja ihastuin ikihyvin hänen siroihin ja yksinkertaisiin koruihin. Tykkään pitää yleensä kahta korua kerrallaan, minkä vuoksi oonkin kaivannut lyhkäisempää korua mun normaali mittaisten kaveriksi. Tämä henkäyksen kevyt yksilö on kullattua hopeaa, minkä vuoksi en oo sitä uskaltanut pitää suihkussa, jottei se kadota kultaisuuttaan. Barely there-korut näyttää mun mielestä älyttömän hyviltä, ne tuo ilmeeseen sitä pientä jotain, mutta ei kuitenkaan varasta huomiota. En ole kovin hyvä asusteiden saatika korujen käyttäjä, joten minimalistiset pienet korut on ehdottomasti mun näköisiä.



Kuten ylempänä jo mainitsin, löytyy Kaarna Livingistä hyvin laaja valikoima tuotteita eri kategorioista. Myös huonekaluja!! Esimerkiksi tää punottu kuppi-tuoli on aivan älyttömän kaunis! Parasta ehkä kuitenkin on se, että he avaavat 14.2, eli ensi viikolla(!), kivijalkaliikkeen Helsinkiin. (päivitän tähän tietoa kun osoite on tiedossa!) Mä suosin kivijalkaliikkeistä ostamista, koska siinä on jotenkin täysin oma tunteensa ja lumonsa, kun pääsee hypistelemään tuotteita livenä. Fyysisestä kaupasta ostaminen mun mielestä auttaa ostamaan järkevämmin ja tiedostavammin.

Toivon että tää teksti on tuonut oikeutta tälle ihanalle yritykselle ja ehkä innostanut teitä vierailemaan heidän nettisivuillaan. Tulevaisuudessa kannattaa pitää tämä brändi mielessä jos tulee tarve hankkia jotain kaunista, kestävää ja eettistä itselle 💙 lopuksi haluan kysyä vielä oliko tämä brändi teille jo ennestään tuttu?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

SlowAndSimple
SlowAndSimple,
Kaarna Living on Ihana 😍 tykkään, että ekologisia tuotteita saa tarpeen tullen ostettua sama paikasta, kun niitä vaatteita ja kauneusjuttujakin. Tykkään todella 💚
nouw.com/slowandsimple
ReettaPelli
ReettaPelli,
Tää on kyllä totta! On ihanaa, että samasta osoitteesta löytyy niin erilaisia tuotteita <3
nouw.com/reettapelli
Helen,
Hei! Ei ole ennestään tuttu, joten kiitti vinkistä!
styleadore.net/
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jes! Kiva kuulla, että vinkkaus oli hyvä 😊✨
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli