KAIKKI MUN ITSETEHDYT VILLAPAIDAT PT II

Ensimmäinen osa (joka löytyy täältä) on ollut niin suosittu, että ajattelin olevan paikallaan tehdä päivitystä tuohon listaukseen. Nimittäin tuon jälkeen on tullut aika monta uutta villapaitaa neulottua! Linkkaan näihin joko mun ohjeen tai sitten ohjeen jos se on netistä saatavilla!

Rehellisesti sanottuna en oikein tiedä enää mitä teen mun villapaitojen kanssa. Jos kurkkaa mun vaatekaappiin, niin huomaa että siitä 90% on villapaidoille varattua, mutta loppua tälle innolle ei näy. En osaa lopettaa itselle neulomista koska tuntuu, että aina löytyy vielä yksi villapaita jota haluan testata neuloa ja jonka haluan itselleni käyttöön. Oon antanut joitain villapaitoja perheelle eteenpäin ja mielelläni teen näitä myös lahjaksi ystäville, mutta ehkä myös itsekkäistä syistä tykkään neuloa villapaitoja itselle. Joudun ilmeisesti pian kehittämään uuden säilytysjärjestelmän mun villapaidoille :--D Tätä ongelmaa ei toki helpota se, että villapaidat on mun vakkari kirpputorilöytö. Ihan kuin niitä ei olisi jo tosiaan omasta takaa.


Mutta tämä on mun harrastus, joten se sallittakoon. Normaalilla ihmisellä ei tosiaan tarvi olla näin montaa villapaitaa.


*LINKATUT LANGAT AFFILIATE-LINKKEJÄ

Oslo villatakki - ohje täällä


Ensimmäinen Rknits ohje villatakkiin ja voin vinkkaa että tekeillä on jo toinen vähän erityyliseen villatakkiin! Tää villatakki on super helppo tehdä ja se neulotaan tasona aina oikein. Kaipasin ohjetta hyvin yksinkertaiseen ja minimalistiseen villatakkiin ja sellaista ei oikein tuntunut netistä löytyvän, joten kehittelin sitten sen itse!

Lankana tässä Adlibris Socki*, mutta Adlibriksen villalanka* olisi loistava valinta myös jos haluaa 100% villaisen villatakin!Tämä kalastajan villapaita on ollut mun unelmien villapaita listalla ties kuinka pitkään ja vihdoin tänä vuonna sain aikaiseksi tehdä tämän itse! Ohje tähän löytyy täältä ja sanoisin, että vaikka tämä on vaikean näköinen ei se loppupeleissä ole kovin vaikea kun oppii kuvion rytmin.


Tää on ehdottomasti mun yksi lemppari villapaita ja suunnitelmissa on tulevaisuudessa tehdä muutama tälläinen perinteinen villapaita lisää! Tykkään haastaa itseä kokeilemaan erilaisia kuvioneuleita, koska niissä menee vähän kauemmin kuin simppeleissä yksivärisissä ja on ihana oppia uusia asioita!


Ensimmäinen itse tekemä villatakki ja tämä ohje löytyy Hip Knit-nettisivuilta (ohje ja langat saatu). Suosittelen muutenkin tota sivustoa lämpimästi, ihania ohjeita ja vielä ihanampaa on heidän langat! Ohjeet löytyy englanniksi tällä hetkellä norjan lisäksi. Mua houkuttaisi tilata heiltä vaikka mitä ohje+lanka pakkauksia, koska heidän ohjeet on ihan mun näköisiä ja ihanan chunkyja!


Tein oman villatakkini siinä isommassa koossa ja se on todellakin muhkea ja iso, juuri sellainen kuin halusinkin <3


Ganni-neule teemalla jatketaan, tähän kuvio neuleeseen löytyy ohje täältä englanniksi. Tein omani vähän alkuperäistä ohjeesta eri lailla, koska halusin noihin hihoihin saman kuvion kuin vartalo-osassa. Tämä kuitenkin oli helppo vaihtaa päikseen. Tein myös tuota kuvio neuletta etu ja takapuolelle, muistaakseni ohjeessa sitä oli vain etupuolella!

Tämä on neulottu Drops Air langasta* joka on i-h-a-n-a-a. Tämä neule syntyy yllättävän nopeasti kuviosta huolimatta, koska tuota lankaa on niin ihana neuloa. Päällä tämä on myös kuin unelma! Lopputuloksena todella kevyt, mutta yllättävän lämmin villapaita. Suosittelen ehdottomasti Drops Air lankaa kuin myös tuon linkkaamani nettisivun ohjeita, jos Ganni-tyyliset neuleet kiinnostaa!Perinteinen yksi monimutkainen kirjoneule per talvi-villapaita! Tähän ohje löytyy Novitalta ja omani oon tehnyt Adlibriksen sockista* ja villalangasta*. Norjassa on vähän huonosti Novitan lankkoja saatavilla, joten siksi oon päätynyt vaihtamaan langat. Suomessa ehdottomasti tekisin tän Novitan langoista! Novitalla on myös iso kasa ilmaisia ohjeita heidän nettisivuillaan, joten suosittelen ehdottomasti niitä tutkimaan! Varsinkin heidän uusimmat ohjeet on älyttömän ihania ja voisin tehdä niistä melkein kaikki<3


Rakastan väkertää kuvioiden kanssa ja onhan näissä lopputulos ihan uskomattoman hieno! Valitsin tehdä sinisävyisen neuleen, mutta tää toimisi kyllä loistavasti myös perinteisimmissäkin väriyhdistelmissä. Kuvioneuleissa ehdottoman tärkeää on se, ettei lankaa kuvion kohdalla vedä liian kireälle. Kuvion pitää päästä "hengittämään".Yksi mun lemppari ohjeiden tekijöistä on ehdottomasti Petite Knit, jonka ohje tämä villapaita on! Häneltä löytyy ohjeet myös englanniksi. Mulla on häneltä ostettuna myös kuuluisa Stockholm-villapaita mutta en ole vielä ehtinyt sitä aloittamaan haha. Jos etsinnässä on ihania minimalistisia ohuita neuleita, niin ehdottomasti käykää tsekkaamassa hänen ohjeet!


Tein omani Dropsin Flora* ja Lace* langan sekoituksesta ja se toimi loistavasti tässä villapaidassa niiden korvaajana. Joten se vinkkinä, jos ei hänen mainitsemia lankoja ole saatavilla.Tää neule on yksi mun ns. testineuleista ja en oo tähän kirjoittanut vielä ohjetta puhtaaksi. En oo 100% tyytyväinen tähän lopputulokseen ja mielen päällä onkin ollut vähän se, että purkaisin tän neuleen ja tekisin uudelleen vähän eri tavalla. Kunhan löytyisi aikaa siihen!


Pakko tosiaan sanoa, ettei aina mullakaan mene neuleiden teko kerralla putkeen, vaan varsinkin kun tekee ilman ohjetta mukaan mahtuu paljon purkamista ja uudelleen tekemistä. Ja siltikään ei lopputuloksesta aina tule 100% onnistunut. Neulominen opettaa ehdottomasti kärsivällisyyttä ja onkin hyvä muistaa että neulomisessa tärkeintä onkin melkein se prosessi, eikä valmis työ. Ainakin omalla kohdalla asia on näin. Tiedän että on ärsyttävää purkaa ja tehdä uudestaan, mutta joskus se kuuluu siihen prosessiin!Koskue villapaita Adlibriksen DIY merinovillalangasta! Ohje tähän löytyy täältä ja tämä onkin ensimmäisiä mun ohuita villapaitoja. Pakko myöntää että vähän chunky villapaita on mun makuun enemmän, mutta ehdottomasti paikkansa ansaitsee mun kaapista myös tämä ohut neule! Tämän ohje on tosi yksinkertainen ja nimensä mukaisesti tämä on todella laatikko.


Ohuissa neuleissa on hyvä muistaa, että käsialan tasaisuus nousee enemmän esille kuin paksuilla langoilla neuloessa. Neulominen on kuten moni muukin taito, jotain jossa kehittyy vain tekemällä. Mitä enemmän neuloo sitä nopeammaksi siinä tulee ja sitä tasaisemmaksi jälki muodostuu. Myös oikean kokoisen puikon ja langan löytäminen on tärkeää ja onkin hyvä muistaa että jokaisen käsialan tiukkuus on vähän erilainen. Kun kirjoitan ohjeeseeni puikon koon, kannattaa työ alussa vähän miettiä että toimiiko se omaan käsialaan. Mun käsiala on aika normaali, ei kireä eikä löysä, mutta jos itse tekee esimerkiksi vähän kireää niin silloin voi olla paikallaan vaihtaa isompaan puikkoon!

Ja viimeisenä tietenkin pakko muistuttaa höyryttämisen tärkeys!! Se on kuin hoitoaine villapaidalle, joka viimeistelee neuleen ja tasoittaa käden jälkeä huomattavasti! Paksuissa neuleissa ei niin välttämättömyys, mutta nekin höyrytän vähintäänkin kevyesti ennen käyttöönottoa, koska höyrytetty pinta on viimeistellyimmän oloinen vs "raakapinta".Löytyykö näistä lempparia? Ja löytyikö uusia neuleohjeiden tekijöitä seurattavaksi? <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Marja
,
Mulla on työn alla Oslo villatakki Novitan mustasta Hygge-langasta. Oon rakastunut tähän lankaa. Saa nähä mitä tapahtuu🙂
ReettaPelli
ReettaPelli,
oi kuulostaapa ihanalta variaatiolta! Toi lanka on kyllä ihanan kuuloinen, toivottavasti pääse sitä kanssa itse testaamaan pian :---)))
nouw.com/reettapelli
Milja
,
Dropsin Airista neulotun villapaidan ohjeen linkki on rikki :c
ReettaPelli
ReettaPelli,
Nyt pitäs toimia!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli