KAIKOURA | DOLFINS


Lauantaina otettiin suunta pohjoiseen, kylään nimeltä Kaikoura. Kaikoura on kuuluisa siitä, että siellä voi hyvällä tuurilla bongailla niin hylkeitä, delfiineitä, valaita kuin myös pingviineitä! Me bongattiin sattumalta auton ikkunasta delfiineitä!! Niin siistiä!! Delfiinien lisäksi nähtiin myös hylkeitä, jotenkin ihanan leppoisia ja suloisia otuksia. Vaikka niistäkin oli varoituskylttejä, että ne voi muuttua aggressiivisiksi, jos eksyy niiden ja meren väliin, jolloin ne tuntee itsensä uhatuiksi. 

Valitettavasti delfiinit oli niin kaukana rannasta, että mun 150mm linssi tuntui ihan lelulta käsissä :---D Täällähän järjestetään paljon delfiini-safareita ja swim-with-the-dolfins laiva reissuja, mutta huh niillä on hintaa! Enkä oikein tiedä mitä niistä pitäisi ajatella. Upeetahan tietenkin olisi nähdä delfiineitä ihan läheltä, mutta jotenkin siistimmälle ehkä tuntuu se, että niitä bongaa itse merestä. Vaikkakin vain sitten kaukaa. 

Hylkeitä oli onneksi vähän helpompi bongailla ja kuvailla. Ne ei paljon liikkuneet, vaan lekottelivat päivää kukin missäkin kivenkolossa tai kalliolla! 
Kaikoura oli selkeästi vähän turisteille tarkoitettu kylä, mutta onneksi itse turisteja ei ollut kovinkaan paljoa. Ajeltiin kylää ympäri muutamaan kertaan, ennenkuin saavuttiin Kaikoura Peninsulalle, niemenkärkeen, jonka hylkeet nimenomaan ovat vallanneet omaksi alueekseen. Lähdettiin kiertämäään niemeä rantaviivaa pitkin ja päädyttiin paikallisten harpuuna kalastajien perässä Whalers Bay nimiseen poukamaan jossa vietettiin loppu aika päivästä. Kuva siitä rannasta on heti alapuolella!Valkoinen kivikko ranta ja melkein turkoosi vesi luo hyvinkin illuusion paratiisimaisesta tropiikista, ainakin kuvissa ahha. Todellisuudessa vesi on vain noin 18 asteista, hyvinkin aallokkoista ja tässäkin rannassa suurimmaksi osaksi vain kalliota, mitä ei näistä kuvista ehkä hahmota. Kuvat todellakin luo juuri sellaisen illuusion mitä kuvaaja niillä haluaa viestittää! En kyllä väitä että täällä olisi yhtään huonompaa tai "rumempaa" mitä näissä kuvissa näkyy, melkein päin vastoin! Usein tuntuu vaikealle todellakin taltioida tämä luonto sen kaikessa väreissään, ulottuvuukisssaan ja tunnelmassaan. Tässä huomaa kyllä sen, että kuvaamista täytyy harjoitella vielä todella paljon enemmän. Luonto ja maisema kuvaaminen on vähän erilaista kuin asukuvaaminen. 

Huvittavaa on se, että nyt jo muutamaan kertaan ollaan arvioitu auringon kiertosuunta täysin väärin, koska tietenkin eteläisellä pallonpuoliskolla aurinko kiertää päin vastaiseen suuntaan verrattuna pohjoiseen pallonpuoliskoon. Tämän vuoksi esimerkiksi siirryttiin rannalle, jonka oletettiin olevan pitkään auringossa, kun käytännössä tämä oli ensimmäinen varjoon siirtyvä paikka :---D 

Kiivettiiin Peninsulan päälle takaisin kävelymatkalle ja vitsit mitkä maisemat sieltä avautuikaan. Tästä kuvasta hahmottaa ehkä parhaiten minkälainen paikka tämä oli! Rannalla oltiin tosiaan ihan tuossa keskellä kuvaa ja rantaviivaa, missä rantaviiva tulee kauimmaksi niemeksi merelle ja siitä kiivettiin takaisin harjanteen päälle ja käveltiin oikealle takaisin kauimmaiseen niemennokkaan. Vitsit on vaikea selittää luontoa ja sen muodostelmia mitenkään järkevästi :-----D No jos klikkaa tota linkkiä siihen kuvaan, niin saattaa hahmottaa paremmin!Lähdettiin ajamaan kasin pintaan takaisin Chch:seen vain todetaksemme että suorin tie, joka kulkee rantaa pitkin oli suljettu juuri viisi minuuttia ennenkuin päästiin siihen :'-----DD Täällä on vielä jonkin verran tuhoja ja riskejä joulukuisen maanjäristyksen jäljiltä, minkä vuoksi esimerkiksi tämä rannikkoa pitkin kulkeva tie on aina öisin suljettu. Kuulemma sieltä voi vieläkin tulla maanvyörymiä tielle, koska tie kulkee jyrkänteen ja meren välissä. Monin paikoin on myös kohtia, missä on vain yksi kaista käytössä, koska vielä ei ole saatu kaikkea maa-ainesta raivattua pois tieltä. Jotenkin hullua edes ajatella, että täällä tämmöinen on ihan arkipäivää. Uusi-Seelantihan on kahdella eri mannerlaatalla, mikä näkyy juurikin maanjäristyksinä. 

Kaikourassa juurikin sillä rannalla missä vietettiin päivä, oli maa noussut merestä 2 metriä ylöspäin tämän viimeisen maanjäristyksen aikana!! Ja vuoristot mitkä näissä ylläolevissa kuvissa näkyy nousee ylöspäin 1 senttimetrin vuodessa ja on siten nopeimmin kasvavat vuoret koko Uudessa-Seelannissa. 


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sofia,
Vitsi mitkä maisemat ja ah oon kateellinen tolle sun brunalle !! terkuin kalkkilaivankapteeni 😃
www.blogger.com/profile/049867102314836362
annieveliina,
Aino,
Reetta Pellikka,
Maisemat täällä on kyllä upeat! Heh onneksi vähän väriä tarttunut pintaan, olin kanssa niin kalkkis tänne tultaessa :-----D
www.blogger.com/profile/128716114949887362
Reetta Pellikka,
Kiitti! Täällä kyllä kelpaa kuvata :----)
www.blogger.com/profile/128716114949887362
ellanoora,
Ihan uskomattoman upeita kuvia!
www.blogger.com/profile/122379175554447527
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli