KAUPPATIETEIDEN MAISTERI | EKONOMI

Kun aloitin opiskelut kauppakorkeakoulussa suoraan lukion jälkeen 18-vuotiaana, en uskonut että tää päivä koskaan koittaisi. Valmistuminen maisteriksi tuntui todella kaukaiselle ja siltä se oikeastaan tuntuu vieläkin. Kun on opiskellut melkein koko ikänsä niin tuntuu oudolta ajatella että se päivä on just nyt tässä. Toisaalta tuntuu että ensimmäisistä opiskeluvuosista on jo ikuisuus (ja niinhän niistä melkein onkin) kun taas en yhtään tiedä mihin tää aika katosi. Mä taidan olla se klassinen tapaus, jonka opiskelut venähti vähän pidemmäksi aikaa, mutta toisaalta mä haluan juuri sen vuoksi sanoa että se on ihan ookoo. Yhteensä väliin mun opiskelujen aloitus vuodesta tähän vuoteen kertyi seitsemän vuotta, mutta siihen sisältyy niin paljon muutakin kuin opiskelua! Kävin kaksi kertaa vaihdossa, tein yhden ulkomaanharjoittelun ja vietin sen lisäksi 3kk Uudessa-Seelannissa. Gradua vaille valmis mä oon itseasiassa ollut jo joulusta 2015, mutta uskon että just nyt oli oikeasti mun aika valmistua.

Itse valmistujaistilaisuus on vasta huomenna torstaina ja juhlia juhlitaan vähän myöhemmin, mutta halusin tulla näin etukäteen jakamaan teille mun juhlalookin! Ostin tän puvun jo itseasiassa akuvuodesta alennusmyynneistä ja jotenkin tää kulminoitui mulle heti mun valmistujais-asuksi. Vaikka puku onkin ehkä vähän itsestäänselvä ja tylsä valinta ekonomille (tuntuu hassulta kutsua itseä sillä nimellä), niin musta tuntuu että se on just mulle oikea asu. En tiedä miettiikö moni asujaan näin pitkälle, mutta musta tuntuu että tässä kukkapuvussa yhdistyy juurikin mun kaksi puolta; kauppatieteiden maisteri ja vakavasti otettava alan ammattilainen ja minä, muotibloggaaja ja vähän hullutteleva tyyppi.

Tää on yksinkertaisesti mun mielestä vaan niin upea kokonaisuus ja ihme kyllä, nää housut istuu mun päälle kuin valetut. Tämä puku päällä mulla on maailman itsevarmin olo, mikä johtuu varmasti juurikin siitä, että tää istuu loistavasti ja on juuri mua.


Tätä kirjoittaessa olen yrittänyt miettiä miten voisin tähän tiivistää minkälainen mun opiskeluaika oli. Oliko se mun elämän parasta aikaa (oli), oliko se vaikeaa välillä, mutta sen arvoista (oli) ja jäänkö kaipaamaan sitä (tuskin ainakaan budjetin perusteella). Tuntuu mahdottomalta tiivistää seitsemän niin erilaista vuotta muutamaan lauseeseen. Sitä miten kasvoin 18-vuotiaasta 25-vuotiaaksi, siitä miten oon viettänyt mun koko aikuisikäni opiskelijana ja miten se on muuttanut mua ja kasvanut minuun kiinni. En oikeastaan tiedä itseäni muuna kuin opiskelijana, koska se on määrittänyt mun identiteetin aikuisena melkein kokonaan. Oon kuitenkin valmis seuraavaan vaiheeseen mun elämässä, vaikka se tuntuukin pelottavalle ja epävarmalle. Tiedän että mä tuun löytämään mun paikan tässä maailmassa ja yritän olla armollinen sen suhteen että siihen voi mennä vähän aikaa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jani
,
Onnitteluja sylin täydeltä:)
ReettaPelli
ReettaPelli,
aadavedenoja
aadavedenoja,
Aivan ihanaa !! Paljon onnea sulle !! 😍😍
nouw.com/aadavedenoja
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi kiitos!! 😘😘
nouw.com/reettapelli
SaraV
SaraV,
Voi suuret onnittelut!❤️ Jälleen kerran taas ihana asuvalinta sulta 😍
nouw.com/sarav
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos paljon 😘😘 tää puku on kyllä oma lemppari!
nouw.com/reettapelli
ESSIESOPHIE
ESSIESOPHIE,
paljon onnea 😍😘
nouw.com/essiesophie
ReettaPelli
ReettaPelli,
ääk kiitos paljon! 😘
nouw.com/reettapelli
Nelli
,
paljon onnea!😍 aijotko jäädä norjaan asumaan?
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos 😘 tällä hetkellä suunnitelmat vähän auki vielä, mutta se ois ajatuksena 🙈
nouw.com/reettapelli
ainoaxberg
ainoaxberg,
Onnea vielä kerran! Ja toi asu on vaan niin upee! 😍
nouw.com/ainoaxberg
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi kiitos 😘😘 tää asu on kyllä ihan paras!
nouw.com/reettapelli
NooraMaijaKatariina
NooraMaijaKatariina,
Ihan mielettömästi onnea upea Reetta! Olet paperisi ansainnut ♥
nouw.com/nooramaijakatariina
ReettaPelli
ReettaPelli,
Voi kiitos paljon!!😘💙
nouw.com/reettapelli
Karita
,
3 & 10, oon selkeesti pukujen perään! Onnittelut myös valmistumisesta! (-:
ReettaPelli
ReettaPelli,
Puvut on kyllä best! Kiitos :----))
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli