KEVÄÄN 2019 TRENDIT


Kevät on ollut ihan väistämättä jokaisen mielessä viimeisten viikkojen aikana. Mulla lähinnä huolestuneessa mielessä. Helmikuussa ei pitäisi vielä olla kevät eikä kevättalvi. Helmikuu on tilastollisesti edelleen täysin keskitalvea ja maaliskuu vasta maata näyttää. En kuitenkaan väitä, etteikö olisi ollut ihan kiva pukeutua vähän keväisemmin ja alkaa miettiä tän kevään isoimpia trendejä.Siinä missä syksyn 2018 trendit ei innostanut mua ollenkaan, on kevät 2019 ihan mun näköinen. Suurimmat vaate trendit tälle keväälle ja kesälle on nimittäin kestävyys, ajattomuus, laadukkaat materiaalit ja eettisyys. Sori jos klikkasit tänne blogin puolelle siinä toivossa, että listaisin ne trendikkäimmät jutut, jotka on sitten syksyn tullen jo out. Sitä ei nimittäin tästä postauksesta löydä. Sen sijaan haluan nostaa esille sen, miten kestävästä kuluttamisesta on tullut tänä vuonna omanlainen ‘trendi’-ilmiö, kuin vegaanisesta ruokavaliosta viime vuonna. Ja tän trendin taakse voin ehdottomasti asettua ylpeästi seisomaan. On niin raikasta törmätä yhä useampiin postauksiin, youtube-videoihin ja vaikuttajiin, jotka nostavat slow fashionia esille sisällössään inspiroivasti ja monipuolisesti. En myöskään usko, että kestävä kuluttaminen ja slow fashion on mikään perinteinen trendi, vaan todellinen muutos ajattelutavassa mitä ollaan just nyt todistamassa eturintamassa.


Parilla sanalla haluan kyllä sivuuttaa myös niitä oikeita tän hetken trendejä, ne kun on ehkä vähän yllättäen erittäin klassisia ja pitkäkestoisia tänä keväänä. Asusteissa etenkin helmikorut on tällä hetkellä erittäin in, vaikka ne on klassikko joka on aina hyvännäköinen. Farkut tulee tänä keväänä olemaan ykkösmateriaali niin alaosissa kuin yläosissakin. Classic much? Erittäin paljon on näkynyt myös klassisia vaaleanruskeita trenssejä, mikä on myös yksi ajattomimmista takeista kevääseen. Head to toe beige on paras väriyhdistelmä kevääseen, mikä on ihastuttavan tavallista verrattuna neonväreihin. Powershoulder on yrittänyt jo hetken lyödä lävitse ja parhaiten tähän trendiin voi osallistua metsästämällä kirpparilta bleiserin jossa on kunnon olkatoppaukset. Sitten kun kyllästytään jykeviin hartioihin, voi ne olkatoppaukset helposti saksia bleiseristä pois ja sulla on taas uudenlainen vaate käsissäsi. Mun iloksi myös housupuvut on edelleen muodissa ja vaikkei olisi, käyttäisin mun housupukuja silti! Viimeinen trendi mikä yllättää klassisuudellaan on perinteiset printit; raidat, ruudut ja pilkut. Mä en oo edelleenkään vakuuttunut eläinprinteistä, joita tulee näkymään yhä tänäkin vuonna, mutta pilkut, raidat ja ruudut on samaan aikaan klassisia valintoja omaan kaappiin, ne ei näytä viidenkään vuoden päästä aikansa eläneiltä.En tiedä onko nämä klassiset vaatteet, värit, printit ja siluetit muodissa nyt just vain sattumalta vai vastauksena siihen kritiikkiin mitä pikamuoti on viimeisen vuoden aikana saanut. Enkä oikeastaan välitä sen kummemmin mikä on se oikea syy tähän muodin sykliin mitä nyt näämme. Sen sijaan mua kiinnostaa se miten vanhat vuosikymmenet ja niille tyypilliset vaatteet palaa takaisin meidän tietoisuuteen tai miten maailman talouden tilanne on vaikuttanut hameen mittaan viime vuosisadan aikana. Oon yrittänyt pyristellä parhaani mukaan irti trenditietoisesta pukeutumisesta, mutta onhan se kuitenkin vähän ilahduttavaa, että ne vaatekaapin kulmakivet jotka on mun päällä vuodesta toiseen on tänä keväänä ‘in’. Mutta ei siitä syystä, että musta olisi kiva olla trendikäs (hassua ehkä väittää tätä kun bloginkin nimi on FashionStatement), vaan siitä syystä että jos olisi tarve sijoittaa johonkin klassiseen ja kestävään vaatekappaleeseen, olisi niitä nyt tarjolla hyvä valikoima.

Toivon tosissani, että kestävä kuluttaminen ja slow fashion lyö lävitse samalla tavalla kuin vegaaninen-ruokavalio ja kuluttajat heräisivät siihen, että heillä on mahdollisuus valita. Toivon että nämä klassiset ja ajattomat trendit inspiroi siihen, että ei lähde enää seuraamaan kaikkia ohimeneviä trendejä vaan pysyttelee niissä itselle sopivimmissa. Toivon myös, että kun klassiset vaatteet on 'in', ei niihin kyllästy samaan tapaan kuin muihin trendivillityksiin. Ne näyttää vielä ens vuonna erittäin kivoilta ja ajankohtaisilta, eikä kuluttajalle todennäköisesti tule sitä tunnetta, että nyt pitää päivittää vaatekaappia.

Ja eihän ne just sun vaatekaapin kulmakivet tarvitse olla beige trenssi, farkut ja raidalliset vaatteet! Mutta se tulee pitää mielessä, että ne vaatekaapin kulmakivet tai sun tyyli ei voi muuttua neljä kertaa vuodessa (tai joka viikko, kun uudet tuotteet tulee ketjuliikkeiden hyllyille) uusien trendien lyödessä lävitse. Se kulunut sanonta, että kuluttajat äänestää lompakollaan, pitää paikkansa. Mitä usemapi irtisanoutuu pikamuodista ja uusien vaatteiden toistuvasta ostamisesta trendien vaihtuessa, sitä varmemmin muotiteollisuuden tulee vastata siihen selviytyäkseen markkinoilla. Muutos ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä tai yhden henkilön toimien vaikutuksesta, mutta bisnes on aina bisnestä ja loppupeleissä kuluttajilla on aina valta. Ja myös vastuu. (sanomattakin selvää, että myös yrityksillä on tässä tilanteessa iso vastuu)


Mitä mieltä te ootte tän kevään trendeistä?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Susanna
,
Pakko todeta, että sun blogis tuo hyvän mielen kun sitä lukee. Slow fashion on todella tärkeä asia ja itse asiassa sun ansiosta oon alkanut itsekin miettimään omaa kuluttamistani ja päässyt siitä pahimmasta ostovimmasta pois. Ostankin tuotteita vain jos tarvitsen jotain (esim. uudet salihousut oli pakko ostaa, kun vanhat jäi liian isoiksi ja oli ihan kulahtaneet)
On myös niin freesiä huomata, että vaikken trendien perässä juokse, niin näitä kevään trendejä löytyy meikä tytön kaapista jo valmiiksi! Slow fashion kunniaan!
ReettaPelli
ReettaPelli,
voi vitsit, mulle taas tulee niin hyvä mieli kun saa tälläistä palautetta!<3 ihan uskomatonta kuulla, että on onnistunut inspiroimaan! Ja samaa mieltä siitä, että on virkistävää että omasta kaapista löytyy jo niitä 'in' juttuja vaikka onkin keskittynyt slow fashioniin :---)) Kiitos kommentista!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli