KEVÄÄN KAPSELIVAATEKAAPPI

Kapselivaatekaapit jokaiselle vuodenajalle on olleet yllättäen aika suosittuja blogin puolella ja ilahdun aina kun niiden perään kysellään! Mun on pitänyt julkaista tää kevätversio jo melkein kuukausi sitten, mutta koska en saanut aikaiseksi kevätvaatteiden vaihtoa omaan vaatekaappiini on tää kapselin kuvaaminen tietenkin myös venynyt. Mutta tässä se nyt on! Ja aika kiva 18 vaatteen kokonaisuus tästä tulikin, vaikka itse sanonkin.


Mulla on ollut tapana koota kolme avain vaatetta jokaisesta kategoriasta näihin kapseleihin, eli kolme yläosaa ja kolme alaosaa. Tän lisäksi mulla on tietenkin vaatekaapissa enemmän vaatteita käytössä, enkä toteuta kapselivaatekaappia rajatulla vaatteiden lukumäärällä. Vaihdan kuitenkin kausittain vähän vaatteita sisään ja varastoon, joten musta on kiva tällä tapaa inspiroitua omista vaatteista ja nostamalla esiin niitä ehkä just sen kauden parhaimpia yksilöitä!


takit

Tää kolmen kombo on kyllä niin mun näköinen kun voi olla! Rakastan trenssejä ja niitä löytyykin pari omasta kaapista. Uutena tulokkaana on tää Marimekon Saarni trenssimekko, jonka ostin tammikuussa alesta. Se käy tosiaan kevyenä takkina tai sitten ihan mekkona ja oon onnessani, että vihdoinkin on kelit sen käyttöön! Puhuinkin jo siitä miten oon tykännyt käyttää bleisereitä myös nyt takkina ja tää ruudullinen on tän hetken lemppari. Ruutubleiseri on klassikko, joka toimii vuodesta toiseen ja näyttää aina yhtä hyvältä. Bleiserit on siitä niin nerokkaita että riippuen siitä mitä niiden kanssa pukee, on ne joko tosi asiallisia tai ihan rentoja.


yläosat

En oo vielä tosiaankaan valmis luopumaan villapaidoista! Nyt on kuitenkin ehkä puolet niistä laitettu odottamaan syksyä ja keveimmät versiot on vielä käytössä. Varsinkin tälläiset 'reikäiset' neuleet on mun mielestä täydellisiä keväällä, koska ne ei oo ihan liian kuumia :---D Oon myös odottanut että voin alkaa käyttämään villatakkeja ilman että ne täytyy tunkea takin alle. Mut tuntien mun villatakit on kanssa vähän reilumman kokoisia haha. Tää muhkee valkoinen on täydellinen ihan farkkujen kanssa tai sit kesämekon kaverina. Viimeinen yläosa tässä setissä on raidallinen oversized kauluspaita ja ei tarvi ehkä perustella kovinkaan paljoa miksi! Tää, trenssi ja farkut on ehkä paras asu tällä hetkellä mitä tiedän.


alaosat

Oon vähän yllättynyt etten tähän settiin valkannut mun perinteisiä sinisiä farkkuja, mutta ne on tietenkin kaapissa käytössä! Sen sijaan settiin pääsi valkoiset farkut, jotka on mun suosikit talven tauon jälkeen <3 Niiden kanssa kaikki asut näyttää erityisen raikkailta. Siinä missä talvet kuljen aika pitkään pelkästään farkuissa, tykkään keväällä käyttää erityisesti liehuvia leveälahkeisia housuja. Ja noh, nää Marimekon kankaasta itse ommellut on nyt vaan unelma. Oon ehkä nyt tänä vuonna ihastunut kuoseihin enemmän kuin ennen ja uskallan käyttää vähän rohkeampia ja isompiakin kuoseja. Viimeinen valinta alaosiin on pilkullinen midihame ja on ihanaa, että vihdoin tarkenee vilauttaa (hyvin kalpeaa) säärtä! Villapaita ja midihame on toinen mun suosikki asuista tällä hetkellä ja nyt on ne kelit kun sellaisessa asussa ei tuu liian kylmä tai kuuma.


bonus

Bonusosioon päätyy mekot, haalarit ja setit ja varsinkin keväisin ja kesäisin tää osio on aika monipuolinen! Oon taas innostunut ompelemaan ja ekan kuvan valkoinen haalari ja toisen kuvan pilkullinen kietaisumekko on mun omaa käsialaa! Molempia vaatteita oon kaivannut omaan kaappiin ja onneksi löysin just hyvät kankaat näihin. Valkoinen haalari on melkein täysimittainen lahkeestaan ja lyhyet hihat tekee siitä vähän monikäyttöisemmän kuin hihaton malli. Musta on vähän huvittavaa että haalarit on usein spagettiolkaimisia, koska jos on keli että pitää olla pitkät housut, usein kaipaa myös vähän hihaakin :--D Pilkkumekko on myös midimittainen ja kietaisumekkojen paras puoli onkin se, että ne voi joka kerta kietoa vähän eritavalla päälle. Viimeinen setti on kukkakuviollinen kauluspaita ja puvunhousut ja perin nämä mun mummoltani<3 Onhan tää setti muutenin ihana, mutta se että se on mun mummon vanha tekee siitä vielä erityisemmän.


kengät

Kenkärintamalla ei mitään uutta tai yllättävää. Herrainkengät ja loaferit on olleet mun luottokengät jo monta vuotta, puhumattakaan tennareista. Oon hetken tauon jälkeen ihastunut uudelleen minimalistisiin stan smitheihin, mutta jos nyt ostaisin uudet tennarit valitsisine ehdottomasti Vejat. Pärjään kyllä mun nykyisillä tennareilla vielä pitkään. Vähän pelolla odottelen että milloin saan mun ekat rakot näistä pikkukengistä, koska empiisisen tutkimuksen mukaan se tapahtuu aina kun otan talven jälkeen pikkukengät käyttöön haha.


asusteet

En oo edelleenkään kovin iso asuste/laukku fani, mutta tänä vuonna erityisesti hiuskoristeet kutkuttelee. Kuten kaikkia muitakin haha. Hiuspanta ja pinni on kuitenkin melkein ainoita vaihtoehtoja miten tähän mun lyhyeen polkkaan saa jotain eloa, joten otan ne kiitollisena vastaan!

Laukkurintamallakaan ei mitään uutta. Uusvanhana tulokkaana Marimekon pikkukassi ja Karla pitää edelleen vahvasti paikkansa mun suosikkilaukkuna. Kesällä mun laukkukokoelma kasvaa kaikilla korikasseilla mitä oon kerännyt omistukseeni, mutta ihan vielä en oo kokoenut että ois aika kaivaa niitä esille. Toisaalta esimerkiksi pilkullisen mekon tai valkoisen haalarin kanssa korilaukut vois toimia aika kivasti.Joko te ootte vaihtaneet kevätvaatteet esille kaappiin? Ja kertokaa mitä tää mun kapselivaikuttaa ja mikä on teidän tän kevään lemppari tyyli/vaate?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

kotisatu
kotisatu,
Olipa kiva ja inspiroiva postaus! 😊
nouw.com/kotisatu
ReettaPelli
ReettaPelli,
ihana kuulla! Kiitos :--))
nouw.com/reettapelli
emiliaveronikan
emiliaveronikan,
Hei olipa ihana postaus! Pitääkin käydä tsekkaamassa aiemmat 😊 Tällasen käytännön vois kyllä itsekin toteuttaa vaatekaapin suhteen ♥
nouw.com/emiliaveronikan
ReettaPelli
ReettaPelli,
Kiitos, ihana kuulla!♥ Niiden edellisten pitäisi löytyä tuon Capsule Wardrobe tagin alta! Ja suosittelen kyllä tätä testaamaan, jotenkin tuntuu että oma vaatekaappi on paljon monipuolisempi ja isompi tän avulla :--))
nouw.com/reettapelli
Silja
,
Moi! Ois siisti jos laittaisit ton pilkkumekon ohjeen blogiin! Aivan täykky
ReettaPelli
ReettaPelli,
hei! en tota tehdessä tajunnut ottaa mitään kuvia vaiheista ja en oikein tiedä osaanko ees tehdä kovin hyviä ompeluohjeita :----D Mutta jos teen samantyylisen uudestaan niin sitten voin kyllä yrittää kirjoittaa ohjeen! mut tässä on kaks ohjetta jota mä itse käytin: https://apairandasparediy.com/2018/02/diy-wrap-dress/ & https://www.merricksart.com/midi-wrap-dress-sewing-tutorial/
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli