KOKO ASU KIRPPARILTA

Te tiedätte kuinka mä rakastan pre-loved vaatteita, eli second handiä! Oon sitä mieltä, että ajattomia ja laadukkaita vaatteita löytyy usein parhaiten juuri kirppareilta ja tästä parhaimpana esimerkkinä onkin farkut, trenssit, villapaidat ja villakangastakit. Hyvin harvoin ostan kirppareilta mitään uutta tavaraa, jonka alkuperä on ketjuliikkeistä vaan suosin oikeasti 'vintage' vaatteita. Mun asukokonaisuuksissa second hand vaatteet esiintyy yhtä usein kuin uutena kaupasta ostetutkin vaatteet, mutta harvemmin sitä sonnistautuu päästä varpaisiin second hand löytöihin!

En isteasiassa tajunnut tätä faktaa ennenkuin muokkasin näitä kuvia. Tästä asusta pusero, farkut, laukku, korvakorut ja toinen kaulakorusta on joko kirpparilta ostettu tai äidin vanhoja aarteita. Ainoastaan kengät, vyö ja kello on uutena ostettuja! Monille kirpparivaatteista saattaa tulla mielikuva, että ne on juurikin vanhannäköisiä, tunkkaisia tai rumia, mutta mä haluan ainakin tällä asulla osoittaa että kirppari/second hand vaatteilla saa aikaan ihan samaan tapaan trendikkäitä ja tyylikkäitä asukokonaisuuksia. Vintage vaatteissa saattaa olla vähän 'vanhahtava' leikkaus tai design, mutta pienillä diy-muutoksilla saa niistäkin muokattua hyvinkin ajankohtaisia vaatteita. Tämä paita on muodoltaan enemmän neuletakkimainen, mutta kääntämällä kaulukset sisäpuolelle ja asettelemalla paidan ristiin farkkujen sisään syntyy illuusio hyvinkin trendikkäästä kietaisupaidasta. Varsinkin tämän paidan pilkullinen kuosi on juuri nyt erittäin in! Lisäsin pienen hakaneulan rintojen kohdalle, jotta luomus pysyy paremmin kasassa. Säästän aina ne mini-hakaneulat mitä joskus tulee vaatteiden hintalappujen mukana!

Nämä farkut oli alunperin jonkin verran pidemmät ja löysemmät lahkeista, joten leikkasin lahkeet katki ja hapsutin ne saadakseni aikaan vähän rennomman vaikutelman. Ja oikean pituuden mulle :---D Tämän lisäksi oon kaventanut farkkujen lahkeita polven alapuolelta muutamalla sentillä, jolloin mallista tuli hieman nykyaikaisempi straight leg. Nyt nämä farkut on yhdet mun ehdottomista lemppareista!

Mä haluan kannustaa teitä mun lukijoita miettimään että miten vois omille vanhoille vaatteille antaa uuden elämän. Vanhat farkut näyttää ihanan raikkaille kun niiden lahkeet leikkaa lyhyemmiksi! Pieniä muutoksia osaa meistä varmasti ihan kuka vain tehdä vaatteisiin jos vain uskaltaa lähteä kokeilemaan ja katsoo ensin muutaman youtube-tutoriaalin haha! Joskus se uusi elämä voi olla niin, että pukee vaatteen eri tavalla kuin ennen. Tämäkin paita on mun mielestä tosi monikäyttöinen ja edellisellä kerralla puinkin sen ihan eri tavalla. Villapaita voi saada uuden elämän kun sen pukee väärinpäin tai kauluspaita voi tuntua aivan uudelta vaatekappaleelta jos sen kaulukset kääntään vaatteen sisäpuolelle ja solmii paidan edestä!

Ja tietenkin, kannattaa tsekata lähi-kirppari, sieltä voi hyvinkin löytää sen täydellisen villakangastakin tai bleiserin jos jaksaa vähän etsiskellä ;---)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Katja,
Vitsi miten kiva asu!! 😊
katja-johanna.blogspot.fi
ReettaPelli
ReettaPelli,
kiitos! :---))
nouw.com/reettapelli
Emmi,
Wau! Ihana ja tyylikäs kokonaisuus, sulla on kyllä silmää asuihin <3
emmikristiinan.blogspot.fi/
ReettaPelli
ReettaPelli,
vitsit, kiitos!<3 Tykkäsin itsekkin tästä kombosta tosi paljon :----))
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli