kotieristys ei oikeastaan vaikuta mun elämään ja mitä voi tehdä kotona


Oon yrittänyt aloittaa tätä tekstiä ties kuinka monta kertaa jo, mutta pää lyö tyhjää sen suhteen mitä haluaisin kirjoittaa. Tuntuisi oudolta olla mainitsematta sitä miten ollaan Norjassa kotona eristyksissä virus-tilanteen vuoksi, mutta toisaalta en usko että mulla on siihen asiaan mitään mielenkiintoista sanottavaa. Huvittavaa oli huomata se, että mun oma elämä ei nyt hirveästi muuttunut vapaaehtoisen karanteenin vuoksi. Tuntuu että koko mun elämä intorverttinä on valmistanut mua tähän tilanteeseen jossa saa luvan kanssa pysytellä kotona. Teen sitä muutenkin hyvin paljon. Koska työpaikalla normaalisti "joudun" sosialisoitumaan työpäivän ajan, ei mua oikeestaan kiinnostele kovinkaan paljoa ihmisten näkeminen arkisin töiden jälkeen. Illat kotona on pyhitetty siitä palautumiselle ja omille jutuille. Oon myös ollut vähän sitä mieltä, että jos sitä laittaa hengsätyttävän summan rahaa siihen, että ostaa oman asunnon niin siitä kannattaa myös sitten nauttia ja pysytellä kotona. Koko rahan edestä hah.


Pakko myöntää kyllä se, että oon ollut vähän hävettävän laiska tutustumaan ihmisiin Norjassa. Introverttina ulkomaille muuttaminen ja uuden tukiverkoston luominen tyhjästä on vaikeaa ja suoraan sanottuna oon pysytellyt aika paljon omalla mukavuusalueella eli sohvalla mun neulomisprojektien kanssa. Toisaalta jos elämä rullaa hyvin näin ja oon onnellinen tässä tilanteessa, niin ei kai sitä hirveän "epäonnistunut" voi olla. Oon onnekseni tavannut Oslossa ihania suomalaisia mun blogin ja instan kautta ja oon niin kiitollinen että he on mulle laittaneet rohkeasti viestiä <3 sanonkin, että jos asustelet Oslossa ja kaipaat vaikka kahvittelu tai kirppisseuraa tai ihan muuten vaan seuraa, niin mulle saa ehdottomasti laittaa viestiä!!


Toimisto on vaihtunut toki nyt keittiönpöytään ja työkaverit omaan poikaystävään. Oon todella onnekkaassa asemassa sen suhteen, että jaan tän kaiken mun poikaystävän kanssa ja musta on itseasiassa ollut aika ihanaa viettää enemmän aikaa yhdessä. Arki jotenkin usein rullaa niin vauhdilla, että harvemmin sitä on aikaa olla vain yhdessä ja möllöttää. Onneksi meillä meidän kotona riittää myös molemmille oma huone jos ja kun kaipaa omaa rauhaa. (varsinkin kun poikaystävä on alkanut pelaamaan jotain sotapeliä johon kuuluu ilmeisesti se, että pitää kovaan ääneen kavereiden kanssa virtuaalisesti huudella tilanteista).Se että nyt on enemmän aikaa olla kotona on johtanut siihen, että oon vihdoin saanut vietyä roikkuvia projekteja ihan ennätyksellisellä tahdilla loppuun. Saatiin vihdoin noin 8kk välttelyn jälkeen koottua kaapit meidän varastoon ja järjesteltyä se kivaksi. Varasto varsinkin kun on poissa silmistä, ei oikein innosta uhrata viikonlopusta aikaa siihen että kokoaa jotain kaappeja sinne. Pesin myös ikkunat ja parvekkeen ja vitsit se tuo jotenkin kevät fiiliksen sisälle ihan uudella tavalla! Nyt jos koskaan on siis täydellinen aika hoitaa ne roikkuvat kotiprojektit loppuun kuten kaappien siivoaminen, uunin peseminen ja pyykkivuoren selättäminen. Mua ei ees nolota myöntää, että kaikki nää jutut on oikeastaan loppupeleissä aika kivoja tehdä kun on aikaa ja hyvä podcast tai soittolista päällä. Selkeä aikuisuuden merkki taitaa myös olla se, että on aika innoissaan siitä että saa viimeinkin pestyä koko pyykkikorin tyhjäksi, mukaan lukien ne kaikki oudot vaatekapppaleet jotka vaatii erityistoimenpiteitä.


Suunnitelmissa onkin nyt huoltaa nahkalaukut ja kengät siten että talvivermeet voi laittaa huollettuna sivuun odottamaan seuraavaa kertaa ja keväisemmät kengät on valmiita ulkoilemaan sitten kun joskus päästään eristyksistä pois. Oon myös kerännyt pinoon kaikki ne vaatteet jotka kaipaa pientä huolenpitoa, lyhennystä, kavennusta, nappien vaihtoa tai nukan poistoa. Vähän oon myös kaavaillut vaatekaapin siivoamista kevätkuntoon. Nyt voisi olla loistava hetki vaihtaa kevätkapseli käyttöön ja siirtää talvivaatteet odottamaan!


Yksi iso projekti jonka sain vihdoin hoidettua oli mun kaikkien kasvien multien vaihtaminen, uuteen ruukkuun siirtäminen ja keväthuolto. Ensin tilasin Plantagenista multaa, ruukkuja ja pari uutta kasvia kotiovelle ja sen jälkeen raahasin koko kasi kavalkaadin parvekkkeelle ja vietin pari tuntia sormet mullassa. Ja se oli ihanaa. Kasvien hoitaminen tuo mulle ihan erilaisella tavalla rauhaa ja hyvää mieltä kuin mikään muu. Siirsin ne kasvit isoimpiin ruukkuihin jotka sitä kaipasivat, lisäsin tyytyväisille kasveille vaan vähän uutta multaa päälle ja jaoin joitakin kasveja erillisiin ruukkuhin jos ne oli vähän villiintyneitä. Nypin kuolleet ja nuupahtaneet oksat ja lehdet pois, jotta kasvi saa taas elinvoimaa ja leikkasin mun sitruunapuuta rankalla kädellä. Tän jälkeen sumuttelin ne märäksi ja asettelin ne takaisin paikoilleen sisälle. ja vitsit nyt ne näyttää niin raikkailta ja hyvinvoivilta ja mä onnellisena kiertelen kotona katsomassa niitä vuoron perään.


Kasvit ehdottomasti tuo iloa mun elämään ja kun konkreettisesti hoitaa jotain elävää asiaa, siitä saa itselle iloa pitkäksi aikaa. Ainut huono puoli kasveissa taitaa olla se, että varsinkin isot ruukut on älyttömän kalliita!Viimeinen puuha jolla oon kuluttanut aikaa nyt ja aina ennenkin on tietenkin käsityöt! Suunnitelmana on vihdoin neuloa koko lankavarasto tyhjäksi ja jottei homma olisi liian helppo, tilasin vielä vähän lisää lankoja itselle. Nyt jos koskaan on oikea aika aloittaa neulominen ja ottaa uusi projekti työn alle. Lupaan että neulominen on yksi parhaista mielen rauhoittajista. Mikään ei saa päätä seesteisemmäksi kuin se, että keskittyy silmukoihin ja siihen mitä parhaillaan tekee käsillään. Mitä monimutkaisempi ja keskittymistä vaativampi työ on kyseessä sitä parempi. Sen vuoksi oonkin ollut nyt innoissani myös ompelusta, koska siinä joudun ihan uudella tavalla käyttämään mun aivonystyröitä. Ompelu on vielä jotenkin konkreettisempaa ja vaatii eri tavalla hahmottamista kuin neulominen ja sen vuoksi voin uppoutua siihen täydellisesti tuntikausiksi kerrallaan.

Veikkaan että kun kriisi on ohitse, mä saatan hukkua villapaitoihin. Yksi mun parhaista ystävistä ehdottikin, että mun pitää alkaa tehdä niitä myyntiin! Sain myös äsken vähän hullun idean ja mietin olisiko mahdollista perustaa virtuaalinen neulomiskerho, jossa voitaisiin neuloa yhdessä 😍


Yllättäen en oo mitenkään erityisen paljon tuijotellut sarjoja tai elokuvia, mutta eiköhän siihenkin vielä ryhdytä kun kotoa ei löydy enää mitään siivottavaa tai puuhailtavaa haha. Joten hyviä sarjasuosituksia otetaan aina vastaan!


Kertokaa mikä käsityöprojekti teillä on nyt meneillään?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Odelee
,
Oi virtuaalinen neulontakerho ois ihana, en ainakaan ite koskaan uskaltaudu minnekään paikan päälle! 😍
ReettaPelli
ReettaPelli,
heh mulla vähän sama etten ikinä uskalla livenä mihinkään paikalle 😅 katsotaan jos keksin jotain!
nouw.com/reettapelli
Essi
,
Ääni myös neulontakerholle! Neulomisen ohella innostuin nyt ompelusta ja onnistuneen meikkipussukan jälkeen uskalsin ommella mekon ja sekin onnistui yllättävän hyvin.:) Nyt on kyllä käsitöille inspiraatiota erityisen paljon!
ReettaPelli
ReettaPelli,
Jee!! Ja ompelu on kyllä myös ihanaa puuhaa, siinä jos missä huomaa nopeasti sen miten omat taidot kehittyy 😌
nouw.com/reettapelli
Wilma
,
Olis ihana nähdä kuvia teidän kämpästä! Ehkä multa on mennyt ohi postaus siitä tai jos ei niin ajattelitko tehdä? 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
en oikeastaan ole kunnollista postausta tästä tehnytkään muuton jälkeen, enemmänkin instan puolella jakanut pieniä paloja. Mutta tää oiskin nyt loistava postausidea toteuttaa koska kotona tulee oltua nyt jonkin aikaa😆
nouw.com/reettapelli
Minttu
,
Neulontakerho olis kyllä ehdottoman huippu idea!
ReettaPelli
ReettaPelli,
Vitsit ihana kuulla, että tälle idealle löytyy kannatusta! :---)) Pitää katsoa miten sen voisi järjestää kivasti!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli