lomalla kaikesta

Oon ollut lomalla vähän kaikesta heinäkuun. Kesäkuu tuntui melkein jo lomalta lämpimien säiden ansiosta ja siitä syystä että vietin kaksi viikkoa Suomessa kotona rajojen aukeamisen jälkeen. Vaikka olinkin vielä kesäkuun loppuun asti töissä, tuntui elämä ihan erilaiselta kun työkonetta naputteli vanhempien takapihalla auringon paisteessa. Sitä saavutti melkein sellaisen huolettomuuden joka on ollut läsnä vain niinä pitkinä lapsuuden kesinä jolloin isoin murhe on se, että saako tänään jäätelöä vai ei.


Suljin työkoneen heinäkuun alussa ja tein päätöksen että sitä en avaa ennen kuin työt elokuussa jälleen alkaa ja siinä pysyin. Oli omituista ja ihanaa. En ole varmasti sen jälkeen kun sain oman tietokoneen joskus teininä ollut näin pitkään ilman että kirjautuisin koneelle. Normaalisti vietän ihan liian paljon aikaa nenä tietokoneen ruudulla, kun usein työpäivän jälkeen olen vielä kirjoitellut blogia. Lomaa olen puolivahingossa ottanut myös blogista ja nimenomaan asujen kuvaamisesta. Koti-kevät vei multa täysin inspiraation pukeutumiseen ja asujen kuvaamiseen, vaikka nurinkurisesti nyt olisi ollut enemmän aikaa siihen kuin koskaan. Sen sijasta oon tehnyt muita juttuja ja kuvaillut enemmän arkista kuvamateriaalia. Tuntuu aika kaukaiselta ajatus siitä että lähtisin varta vasten jotain asua kuvaamaan. Sen sijaan paljon luonnollisemmalta tuntuu ajatus siitä, että asu kuvataan jos sellainen kiva sattuu päälle kun on jossain menossa. Enemmänkin kiinnostaa monipuolisempi tyylisisältö, kuin yksittäisten asujen jakaminen tai niistä puhuminen. Heh, suoraan sanottuna mua kyllästyttää puhua siitä mitä mulla on päällä, mikä ei oikein toimi jos siitä meinaa blogia kirjoittaa! Sen sijaan tällä hetkellä kiinnostaa enemmänkin arkinen kuvasisältö vaatteista niiden oikeassa tarkoituksessaan.

Elokuun taitteessa oon jälleen kiinnostunut pukeutumisesta ja vaatteista ja vähän yllättäen juuri nyt mun oma tyyli tuntuu varmemmalta ja selkeämmältä kuin koskaan. Luulen että tarvitsin nimenomaan vähän etäisyyttä asukokonaisuuksien miettimiseen ja kaksi kuukautta verkkareissa toimi loistavana nollaajana. Ja onhan loppukesän ja alkusyksyn pukeutuminen nyt vain kaikista parasta aikaa! Tuntuu muutenkin että juuri nyt inspiraatiota on mulla liikkeellä enemmän kuin mulla on aikaa toteuttaa. Olin aivan yllättynyt siitä tuesta mitä sain mun salaiseen haaveeseen perustaa omaa villapaita brändi kun siitä kerroin instassa Q&A merkiessä (vastaukset ja kysymykset löytyy vielä profiilista tallennettuna). Tän jälkeen on aivot käyneet melkein ylikierroksilla siitä miten voisin ja haluaisin ylipäätänsä sen toteutttaa. Tältä saralta on toivottavasti pian syksyllä uusia tuulia ja mä vinkkaan heti kun jotain tapahtuu!


Oon ottanut lomaa myös mun vaatehaasteesta, jos joku on jäänyt kaipaamaan siihen liittyviä päivityksiä. En suoraansanottuna oo kovin pahasti ns. mokannut, mutta ei se nyt viime kuukausina oo mennyt täydellisestikkään. Huomaan että mulle tuppaa käymään niin, että en hetkeen osta mitään ja jos sen jälkeen ostan yhden jutun niin tuntuu kuin tulppa lähtisi irti ja sitten tuntuu että voisin ostaa vaikka mitä. Varsinkin kirppareiden avaaminen koronan jälkeen oli itselle haastava paikka ja kirpparilta tuli ostettua itselle muutama vaate yli sen tavallisen 2 / kuukausi määrän lisäksi. Suomessa ollessa kävin lävitse äidin ja isän vanhoja vaatteita mökillä ja sieltä lähti mun omaan kaappiin myös "muutama" vaate. Mutta se sallittakoon, koska niitä en ainakaan ole ns. ostanut vaan ottanut vain uudestaan käyttöön. Parempi niitä on käyttää kuin säilöä mökillä pusseissa! Koen edelleenkin vaikeana rajanvedon vaatteiden ja esimerkiksi urheilu/retkeilyvaatteiden välillä. Osaan perustella itselle tosi uskottavasti sen, että tää paita on retkeilyyn tarkoitettu mikä tekee siitä sellaisen vaatteen joka ei kuulu haasteen pariin. Että joo, syy miksi en oo vaatehaasteesta puhunut sen jälkeen kun ilmoitin että omg mulla menee tää niin helposti on se, että sitten ei mennytkään enää kovin hyvin :---D lol. Mutta oon nyt tsempannut itseäni siihen että nyt elokuussa jatketaan samalla kaavalla ja aloitetaan ns puhtaalta pöydältä. Saa nähdä miten pystyn motivoimaan itseäni tän löysäilyn jälkeen. Onneksi voin aina neuloa villapaitoja.


Mistäs muusta oon lomaillut? Arjesta. Lomaa oon viettänyt koko ajan melkein liikkeellä, mikä näin jälkikäteen katsottuna oli ehkä vähän optimistinen veto. Heti loman alettua kun palasin takaisin Norjaan, lähdettiin kahdeksi viikoksi roadtripille vuoristoon ja vuonoille. Oon ajatellut kirjoittaa tästä reissusta vähän tarkemmin omaan postaukseen! Sen jälkeen ehdin muutaman aika touhukkaan päivän Oslossa hengähtää kunnes lähdin loman viimeiseksi viikoksi takas Suomeen kotona käymään. Vietettiin viikko veneillen, saunoen ja jäätelöä syöden ja oli ihana olla vain kotona. En voi ainakaan kokea siitä huonoa omaa tuntoa että olisin "laiskotellut" lomalla ja onkin melkein ihanaa että pääsi takaisin töihin rentoutumaan. Melkein odotan niitä venyviä iltapäiviä ja alkuiltoja kun ei tarvitse tehdä mitään sen kummempaa kuin neuloa. Aikansa kutakin.


En oo enää varma onko täällä ruudun toisella puolella enää ketään mun epäsäännöllisen kirjoittelun takia, mutta mä luulen että nyt palaan takaisin myös tänne blogin puolelle<3 ainakin kuvia (myös asuista) on kesältä kertynyt, joita voinkin nyt sitten sopivasti tänne jälkikäteen julkaista! Toivottavasti ne kiinnostelee taas <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ella
,
Asut täällä blogin puolella kiinnostaa ainakin allekirjottanutta! Ymmärrän hyvin ettei kaikesta oo niin hirveästi sanottavaa, mutta haittaako se? Lause tai parikin riittää mun mielestä. Tuun mielummin inspiroitumaan blogien/Pinterestin pariin, koska Instassa asukuvat usein "hukkuu" muun sisällön joukkoon 😃
ReettaPelli
ReettaPelli,
Ihana kuulla! Ja hyvä pointti, ei kai jokaisesta asusta tarvikkaan romaania kirjoittaa 😃 Samaa mieltä oon kyllä siitä, että Instassa asut kyllä katoaa siihen kuvavirtaan helposti ja niistä ei saa niin paljoa irti!
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli