LUONNONKOSMETIIKKA LEMPPARIT: EVOLVE & ATOPIK FINLAND

TUOTTEET SAATU SUGAR HELSINGILTÄ

Oon täysin hurahtanut luonnonkosmetiikkaan. Ja tuntuu ettei nyt ole enää paluuta entiseen.

Olikin vähän hassua, etten ollut eksynyt luonnonkosmetiikan maailmaan sen syvemmälle, kun ajattelee että suosin vaatteissa luonnonmukaisia materiaaleja ja syön vain kasviperäisiä tuotteita. Muutamia luonnonkosmetiikan tuotteita mulla on ollut käytössä jo pitkään, lemppareimpana näistä Weledan skin food (joka pelasti mun atooppisen ihon), mutta en oo koskaan oikeastaan harkinnut sitä, että vaihtaisin mun normaalin kosmetiikan luonnolliseen. Vasta oikeastaan tänä vuonna oon havahtunut siihen, että tämä on vaihdos minkä haluan tehdä. Innostuin niin paljon Lumenen uusista tuotteista, joihin oli merkitty tuotteiden luonnonmukaisten ainesosien prosenttiosuus ja vaikkei Lumene nyt luonnonkosmetiikkaa olekaan, on ihana käyttää tuotetta, jossa lukee 97% luonnollisia ainesosia. Joka tapauksessa, tämä toimi jonkinlaisena siirtymänä luonnonkosmetiikkamaiseen ajatteluun ja kesällä ostin muutaman luonnonkosmetiikkatuotteen loppuneiden tilalle.

Elokuussa pääsin käymään Sugar Helsingin toimistolla ja tunsin että olisin tullut kotiin. Meidän arvomaailmat ja ajatukset eettisyydestä vastaa niin hyvin toisiaan, mikä on ihanan raikasta blogimaailmassa. Välillä musta vähän tuntuu, ettei munlaiselle ajattelijalle oikein ole tilaa. Tunnen oloni erittäin etuoikeutetuksi, että mulle siunaantuu tämänkaltaisia mahdollisuuksia! Sain valita heidän edustamistaan luonnonkosmetiikka brändeistä muutamia itselle sopivia ja tarpeellisia tuotteita testiin (ilman mitään velvoitetta kirjoittaa niistä) ja voin sanoa, että oon ollut ihan rakastunut tän viimeisen kuukauden ajan. Onnistuttiin katsomaan ilmeisesti mulle täydellisesti sopivia tuotteita, koska mun iho on suorastaan hehkunut heti siitä hetkestä lähtien, kun otin nämä tuotteet käyttöön. Halusin esitellä teille niistä muutaman ehdottoman lempparin, joita käytän nykyään päivittäin.

Kasvojenhoitoon mulle valikoitui Brittiläisen Evolven ja Suomalaisen Atopik Finlandin tuotteita, jotka molemmat soveltuvat hyvin myös herkälle iholle. Mulla onkin välillä ollut se ongelmana synteettisen kosmetiikan kanssa, että mun iho reagoi aika herkästi vähänkin voimakkaampiin tuotteisiin ja sen vuoksi oon myös tosi nihkeä testaamaan mitään uutta kosmetiikkaa.

Atopik Finland on jo nimestäkin päätellen suunnattu atooppiselle iholle, mutta uskon sen soveltuvan aika laaja-alaisesti monentyyppiselle iholle. Atopik Finlandin tuotteet on valmistettu kaurasta ja jokaisessa näissä onkin ihana vieno kauran tuoksahdus. Mä rakastan kauran tuoksua, koska siitä tulee mieleen jostain syystä lapsuuden pitkät kesät! Atopikilta mulle käyttöön valikoitui rauhoittava kauravoide ja kasvoille tarkoitettu kauraöljy, jotka molemmat ovat aivan loistavia. Jos tuntuu, että kasvot kaipaavat vähän hemmottelua, niin laitan pelkästään tätä kauraöljyä iholle tai seerumin päälle, jättäen kasvovoiteen välistä kokonaan. Kauraöljyä oon käyttänyt vain iltaisin yötä vasten, mutta tällä sais aika kauniin sisäisen glown, kun sen lisäisi meikin alle! Pakko myös sanoa se, että se imeytyy aika nopeasti mun iholle, eikä naama todellakaan jää mitenkään öljyisen näköiseksi.

Mun pitää kyllä ehdottomasti tutustua vielä tarkemmin heidän valikoimaan ja ottaa joitain muitakin tuotteita käyttöön, koska tuntuu että tämä sarja toimii mun iholla ihanasti. Heidän Sensitive sarjasta mulle hyviltä tuotteilta vaikuttaa ainakin Sensitive puhdistusemulsio ja kasvovesi! Atopikiltä löytyy myös oma anti-age sarja, vartalolle tuotteita kuin myös aurinkotuotteet!

Toinen brändi, johon oon nyt rakastuntu ikihyvin on Evolve! Pakkauksien ulkonäkö ei ainakaan tätä rakkautta pienennä! Heidän tuotevalikoimastaan mulle valikoitui hieman enemmän tuotteita, kosteuttava seerumi, kasvovesi, silmänympärysseerumi ja täyteläinen puhdistus balm. Parasta näissä tuotteissa musta on se, että jokaisessa lukee minkä niminen henkilö on kunkin tuotteen purkittanut! En ehkä koskaan voinut ajatella, että luonnonkosmetiikka voisi tuntua näin luksukselta, miltä näiden käyttäminen tuntuu. Yksinkertainen pakkaus, täyteläinen koostumus ja ihana luontomainen tuoksu tekee näiden käyttämisestä oman kokemuksen. Tärkeintä on tietenkin se, että miten hyvää nämä tuntuu tekevän mun iholle! Iho tuntuu suorastaan imevän itseensä jokaisen näistä tuotteista ja oonkin iloinen siitä, että valitsin juurikin erityisesti kosteuttavia tuotteita itselleni testattavaksi.

Aloitan mun rutiinin Evolven suojaavalla ja kosteuttavalla kasvosuihkeella ja se herättää kasvot ihanasti aamuisin. Käytän tätä kasvoveden tapaan, koska tällä hetkellä mulla ei oo mun rutiinissa ollenkaan kasvovettä käytössä. Tämän suihkeen ollessa vielä vähän ihollani, lisään hyaluronihappo seerumin sen päälle. Luin jostain, että se imeytyy ihoon paremmin, kun sen levittää vielä vähän kostealle iholle! Evolven hyaluronihappoa sisältävä seerumi taitaa olla heidän kaikista suosituin tuote ja voin sitä suositella omasta puolestakin. Se tosiaankin kosteuttaa ja imeytyy mun ihoon ihan sekunneissa! Joidenkin seerumien kanssa mulla on käynyt niin, että ne on tuntuneet liian voimakkaille mun herkälle iholle, mutta tämän mun iho on ottanut onnellisena vastaan. Silmänympärysseerumi on näistä tuotteista ehkä nerokkain, koska se on roll-on muodossa! Mulle aina käy niin, että silmänympärysvoidetta tulee liikaa ja sitten en oikein tiedä mitä sen kanssa tekisin. Tämän roll-onin kanssa tuotetta tulee juuri sopivasti ja metallinen pallo tuntuu aamuisin ihanan viileältä ja virkistävältä.

Ehkä kuitenkin tämä puhdistus balm on mun suosikki. Pehmeä voide hierotaan kuivalle kasvojen iholle ja se suorastaan sulaa sormien lämmössä. Ja tuoksuu taivaalliselle! Tän jälkeen kädet kastellaan, jolloin voide muuttuu maitomaiseksi emulsioksi ja vasta tän jälkeen tuote huuhdellaan vedellä tai pyyhitään kasvoliinalla pois. Mä en tällä hetkellä käytä oikeastaan juurikaan mitään meikkiä, joten en osaa sanoa tän tehokkuudesta meikin poistoon, mutta jos naamassa olisi mulla vahvempi meikkaus, pesisin sen varmaan ennen tämän käyttöä toisella putsarilla pois ja käyttäisin tätä ns. kakkos puhdistukseen.

En tiedä onko se näitten tuotteiden ansiosta, mutta en tosiaan käytä nyt arjessa mitään meikkipohjaa. Koen että mun ihon kunto on niin älyttömän hyvä, etten yksinkertaisesti kaipaa meikkivoidetta tai peitevoidetta korjaamaan epätasaisuuksia. Mä tykkään tosin aika luonnollisesta lookista, mutta ennen oon aina sen saavuttamiseksi kyllä käyttänyt vähintäänkin BB- tai CC-voiteita. Tällä hetkellä iho saa olla ihan rehellisesti mitä se on, joka tietenkin on vain positiivinen kierre. Tän vuoksi välillä suihkutan Evolven suojaavaa kasvovettä kasvoille vielä viimeisenä, koska ajattelen sen suojelevan mun kasvoja kaupungin epäpuhtauksilta, minkä meikkivoide normaalisti tekisi. Oslossa ei onneksi ole kovin paha tilanne ilmansaasteiden suhteen! Evolve on varmasti myös brändi, jolta haluan testata muita tuotteita, koska niitä riittää! Erityisesti mua kiinnostaa heidän erilaiset kasvonaamiot, joista osa kuulostaa taivaallisille. Mä oon maailman huonoin käyttämään kasvonaamioita, joten tässä löytyy kyllä parantamisen varaa haha.


Eli jos jotakuta teistä, kiinnostaa kokeilla luonnonkosmetiikkaa, niin tässä on kaksi brändiä jota mä voin omakohtaisen kokemuksen perusteella suositella! Mä en jostain syystä ennen ajatellut että luonnonkosmetiikka olisi näin hyvää, mutta mun luulot on kyllä nyt murrettu ja tiedän että tulen varmasti jatkossa käyttämään luonnonkosmetiikkaa ihollani. Musta tuntuu, että luonnonkosmetiikka tekee hyvää mun iholle kuin myös sielulle. Oliko näistä osa teille tuttuja entuudestaan? Ja jos teillä on omia suosituksia, niin kuulisin niitä mielelläni <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli