LYON TRAVEL DIARY + TIPS

LYON

Viikko sitten vietin pitkän viikonlopun Lyonissa ja vitsit rakastuin siihen kaupunkiin palavasti! En oikeastaan odottanut tältä kaupungilta mitään ihmeellisempää ja reissun tarkoituksena olikin treffaaminen mun oslo-tyttöjen kanssa, joihin tutustuin 2016 kun oltiin kaikki täällä vaihdossa. Ollaan onnistuttu pitämään kiinni siitä, että tavataan aina aika ajoin toistemme kotimaissa ja tällä kertaa tavattiin Lyonissa.

Lyon on kaupunkina aivan älyttömän ihana, juuri sellainen munlainen! Siellä on ihan oma tunnelmansa ja kaupunki on just sopivan pieni ja kompakti siihen, että se ei ole overhelming, mutta sieltä löytyy erilaisia alueita ja tutkittavaa. Mun on pakko sanoa, että Lyon on mun mielestä paljon kivempi kaupunki kuin Pariisi! En ehkä muutenkaan oo kovin big city girl, joten se voi selittää miksi Lyon oli niin mun oloinen paikka. Rakastan myös ranskalaisia kaupunkeja, pieniä kujia ja sitä ranskalaista fiilistä. Lyon oli täynnä toinen toistaa ihanampia putiikkeja ja kauppoja, pieniä ravintoloita jotka muistuttaa sitä että olisit kaverin luona syömässä ja ihana vanhan kaupungin alue.

Lyonia kutsutaan Ranskan food capitaliksi ja ravintoloita siellä on kyllä erittäin paljon. Valitettavasti ranskalaiset ei ole oikein vegaani-innostuneita, kuten pohjoismaat, joten veganaisia vaihtoehtoja sai vähän metsästää. Tyypillistä oli että ravintolat oli joko kokonaan vegaanisia tai sitten ei ollenkaan ja kun reissaa porukan kanssa jossa muut toivovat saavansa ehkä jotain muutakin kuin vain vegaanista sapuskaa oli meillä välillä haastetta ravintolan löytämisten suhteen. Mutta selvittiin ja mä voin antaa pari vinkkiä ravintoloiden ja kahviloiden suhteen.

Lyon on tunnettu myös isoista katumaalauksista, joista tämä on yksi tunnetuimmista ja kuuluisimmista. Koko talon takaosa on maalattu 'taloksi' jossa parvekkeella on tunnettuja ihmisiä.

TO SEE:
Basilica Notre Dame de Fourvière
Lyon Cathedral
Vieux Lyon area (old town) + secret traboules
Le Croix-Rousse area
Les Pentes area
Presqu'île area
Parc de la Tête d'Or + botanical garden


Tiedätte että en oo niin kovin iso nähtävyyksien ystävä, vaan mieluummin käytän aikaa siihen että kävelen ympäriinsä mielenkiintoisissa kaupunginosissa ja fiilistelen paikallista elämää kahviloissa. Basilica Notre dame on sinne menemisen arvoinen ja matkalla pääsee myös vierailemaan vanhalla amfiteatterilla, jossa järjestetään kesäisin konsertteja! Notre Damelta on upea näkymä koko kaupungin ylle, jos käy kävelemässä ns kirkon taakse.

Maisema kaupungin ylle Notre Damen takaa

Kuva yhden salaisen Traboulesin sisältä.

Nämä on siis salaisia oviaukkoja rakennusten sisälle, joista pääsee kulkemaan lävitse ja itse asuntoihin. Nämä on tosiaankin salaisia, joten jos ei tiedä tarkkaa osoitetta niin näistä jokaisesta kävelee ohitse täysin tietämättään. Kun löytää oikean osoitteen, niin yksinkertaisesti pitää vain avata ovi ja astua sisälle. Näiden historia on se, että maailman sodan aikaan kun saksalaiset sotilaat ajoivat ranskalaisia sotilaita takaa, ranskalaiset piiloituivat näihin sala-trabouleisiin. Niistä tosiaan pääsee rakennuksen lävitse toiselle kadulle, kiipeämään taloon sisälle ja sitä kautta pois. Nykyään näissä asuu ihan tavallisia ihmisiä!

Lyonin läpi kulkee kaksi jokea, joka tekee kaupungista ihan omanlaisen.

Parc de la Tête d'Or - kasvitieteellinen puutarha

TO EAT:
Slake
- kaupungin suosituin brunssi (tänne pitää varata pöytä etukäteen) ja kahvillekkin pääsy vähän epävarmaa

Équilibres Café
- vegaaninen brunssi ja muutenkin suloinen kahvila


Bartholomé
- vegaaninen brunssi sunnuntaisin, muuten myös vegaanisia vaihtoehtoja. Ylläolevat kuvat sieltä, aivan ihana kahvila

YAAFA
- falafel ravintola (vegan)


My Petité Facotry
- vegan ravintola


Like An Elephant
- kasvisvaihtoehtoja


Puzzle Cafe
- ihana pieni kahvila


Le Jardin Des Pentes
-loistavaa italialaista pizzaa ja erittäin halpa!

TO DO:

vaellella ympäriinsä pieniä katuja pitkin (Lyon on aika kompakti joten jalkaisin pärjää hyvin)

osta klassinen ranskalainen patonki, ne ei oo missään niin hyviä

joten kävele ympäriinsä patonki kainalossa, niin hyvä tulee!Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jossus Travelpics,
Olipa kiinostava matkakohde. Kompakti kaupunki sopii minulle koska kävelen mielummin kuin matkustan taksilla tai metrolla.
www.rantapallo.fi/jossus
ReettaPelli
ReettaPelli,
Samaa mieltä! Kävellen pystyy kokemaan kaupungin niin paljon paremmin ja sen vuoksi suosinkin just vähän pienempiä kaupunkeja :---)
nouw.com/reettapelli
Jaana
,
Olin tuolla vuoden opiskelijavaihdossa ja todellakin, samaa mieltä ku sä, ihana ihana ihana kaupunki! 😊
ReettaPelli
ReettaPelli,
oi että, Lyon on varmasti ihana kaupunki olla vaihdossa! Todellakin käymisen arvoinen kohde :---)
nouw.com/reettapelli
Q,
Onpa kaunista! Haluaisin uudestaan Ranskaan mutta Pariisi ei jotenkin ainakaan yhden kerran perusteella iskenyt muhun. Joten tää vois olla hyvä paikka vierailla 😊
mymindwithme.blogspot.com
ReettaPelli
ReettaPelli,
Siinä tapauksessa suosittelen kyllä sitten Lyonia! Tai sitten jos tykkää rannikosta, niin Cannes/Antibes Rivieralla on kanssa myös sympaattisia! Itse en jotenkaan niinkään lämmennyt Nizzalle, mutta ranskan rivieralla on todella paljon ihania pieniä kyliä<3
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli