MIKSI MUSTA EI TULE KOSKAAN SUOSITTUA BLOGGAAJAA?

LIFE, SLOW FASHION


Kun aloitin bloggaamisen 2011, oli blogiskene aika eri mesta kuin se on nyt, mutta jo silloin oli selvää, että ne suosituimmat bloggaajat hyötyivät blogistaan huomattavasti. En voi väittää etten olisi unelmoinut suosiosta, menestyksestä ja mammonasta aloittaessani, vaikkei se tietenkään perimmäinen syy blogin aloittamiselle ollutkaan. Jos olisi ollut, niin tuskin tätä vieläkin näpyttelisin, kun sitä 'suosiota' ei ole näillä mailla näkynyt haha. Jokainen tietenkin määrittelee suosion omalla tavallansa, mutta tässä tekstissä viittaan tällä termillä siihen, että on Suomen mittakaavassa luetuimpia blogeja ja kykenee sitä myötä tekemään tätä ammatikseen. 
Näillä reunaehdoilla, ei mun blogia voi sanoa suosituksi ja sitä se tuskin koskaan tulee olemaankaan. Oon tehnyt sen päätöksen jo jonkin aikaa sitten, ettei mun blogista tule 'suosittua' blogia. Mikä on ehkä naurettavin päätös minkä sä voit bloggaajana tehdä. Miksi mä haluan tietoisesti ampua itseäni jalkaan?

Suomessa, jotta voi blogata ammatikseen, tulee blogin olla kaupallinen ja sen tulee sisältää yhteistöitä. Näistä bloggaaja saa palkkansa. Mä en halua kaupallistaa mun blogia siten, että voisin tienata tällä. Toteutan yhteistöitä jonkin verran ja sanon kyllä keisseille, jotka sopii tänne. Mutta mä en halua, että mun blogi rakentuu kaupallisuudelle, koska sitä mä haluan juurikin kyseinalaistaa mun teksteillä. En voi oikein advokoida ekologisuutta ja seuraavassa postuaksessa kehottaa ostamaan jotain. Tiedostan mun roolini mielipidevaikuttajana ja jos voin käyttää sitä 'hyvään', haluan niin tehdä.
Mä oon paljon onnellisempi siitä, että mun lukija inspiroituu miettimään omaa kuluttamistaan kuin siitä, että jonkun kamppiksen myötä saisin mahdollisimman monet ostamaan mun esittelemän tuotteen. 
Mä en myöskään ole tyyliltäni ja elämältäni tarpeeksi 'bloggaaja', että keräisin ympärilleni suuren seuraajamäärän. Tuntuu hassulta kirjoittaa tämä ylös, mutta tottahan se on. Mun tyyli ei ole siihen sopiva, en ole tarpeeksi rikas siihen, en jaksa rakentaa itselleni lifestyle blogiin sopivaa elämää tai lavastaa sitä kuviin, enkä myöskään ole tarpeeksi huomiota herättävä tai mielipiteitä sytyttävä saavuttaakseni suurta yleisöä :---D Ja hyvä niin. 


Perimmäinen syy teitenkin on se, etten mä halua olla suosittu bloggaaja tai blogata työkseni. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja kiitollinen mun nykyisistä seuraajista! Mun mielestä suuri lukijamäärä ei aina kerro kaikkea laadusta ja on paljo huippuhyviä blogeja 'pienillä' seuraajamäärillä. En väitä ettenkö joskus haaveile mun blogin kasvamisesta isoksi ja niistä eduista mitä mä sen myötä saisin itselleni, mutta se rajoittuu lähinnä siihen että toivoisin saavani ilmaisia matkoja haha.

En kaipaa 'ilmaisia' tuotteita, vaan mua on nimenomaan alkanut ahdistamaan se tavaramäärä. Seuraan youtubessa muutamia suosittuja henkilöitä ja sen tavaramäärän näkeminen mitä he omistavat/saavat lähinnä ahdistaa mua. Ajattelen että onneksi mulla ei oo edes mahdollisuutta tuohon :---D

En voi tietenkään väittää että mun blogilla olisi edes aineksia suosituksi blogiksi, koska niin ei varmaan todellisuudessa ole. En pysty millään kilpailemaan kuvien laadulla tai tekstien omaperäisyydellä. Sekin on ihan ookoo. Mulle riittää se, että mä olen itse tyytyväinen mun blogin 'laatuun'. Ja mä olen! Tää on just mun näköinen nurkkaus internetissä. 

Likes

Comments

Reetta Pellikka
Reetta Pellikka,
Kiitti!! Haha samaa mieltä, musta tuntuis niin valheelliselle mainostaa jotain pyykinpesuainetta tai jotain purkkiruokaa, koska ne ei oo yhtään mun juttuja :---D Ja samaa mieltä kans tosta, että bloggaajia kritisoidaan ihan super paljon ja rankasti, ei musta kyllä olisi siihen hommaan!www.blogger.com/profile/128716114949887362
jossu
jossu,
aaa voi vitsi pakko heittää kommentti että rakastan sun blogia ja tota sun habitusta ylipäätään! älä koskaan ikinä muutu 😊
FashionStatement
FashionStatement,
äää apua kiiitos!! <3 Ill try my best!!nouw.com/fashionstatement
Write a comment...
IP: 82.99.3.229