MIKSI TULISI AINA PANOSTAA ASUKOKONAISUUTEEN

LIFE, SECOND HAND LOOKS, SLOW FASHION

kuvat: Noora Pellikka

Mä oon just se ihminen, joka on kotona kaikista mukavimmissa vaatteissaan ja heti kotiin saapuessaan kiskoo 'normaalit' vaatteet pois päältään. Oon muodin ja pukeutumisen suhteen yhä enemmän ja enemmän mukavuus edella suhtautuva ja mulla ei ole ongelmana käydä kaupassa verkkareissa ja 'laittautumattomana'. Musta onkin vähän huvittavaa se, että blogin puolella näyttäydyn aina kivoissa vaatteissa ja asukokonaisuuksissa, kun todellisuudessa vietän 90% mun ajasta samoissa kotivaatteissa. Enhän oo ainut jolla on ns. kotivaatteet ja normivaatteet?

Heräsin kuitenkin tässä tänä vuonna siihen todellisuuteen, että koska kirjoitin gradua kotona ja nyt kesällä kun en ole töissä, en käyttänyt mun kauniita ja ihania vaatteita melkein ollenkaan. Jos kävin jossain kääntymässä, saatoin hyvin vain lähteä kotivaatteilla hiihtämään ulos ja jostain syystä oon ennen ajatellut, että on vähän 'turhaa' pukeutua kivasti vaikka kauppareissulle. Kesäkapselia kootessani tulin siihen lopputulokseen, että jos en nyt ryhdistäydy tän mun pukeutumisen suhteen, en tule käyttämään varmaan 90% mun kesävaatteista. Omistan ihan turhaan ihania vaatteita, jos ne päätyy päälle vain silloin kun teen jotain. Töissä käyvänä tai opiskelijana tilanne oli mulla tietenkin erilainen, koska oli melkein päivittäin hyvä syy pukeutua nätisti, mutta näin lomalla pitää kehittää niitä hyviä syitä muualta.

Oonkin siis päättänyt, että postissa tai kaupassa käyminen on aivan tarpeeksi hyvä syy pukea jokin mun näköinen ja kiva asu päälle! Tää saattaa toisinaan tarkoittaa kivaa kesämekkoa tai toisinaan farkkua ja teepaitaa. Mutta se mikä on muuttunut on mun ajatusmaailma. En enää halua ajatella sitä, että olisi ns. turhaa pukeutua kivasti jonkin arkisen syyn vuoksi vaan huomaan että oon vähän innoissani siitä mahdollisuudesta että voin laittaa jotain kivaa päälle. Oon tullut myös siihen lopputulokseen, että jotta tää mun uusi ajatusmaailma toimisi, mulla tulee olla kaapissa vain vaatteita joissa tunnen itseni mukavaksi. Vaatteita, jotka on niin hyviä päällä, että voisin periaatteessa pitää niitä myös kotona ollessani päällä. Ei enää mitään liian kireää tai puristavaa, mitään joka päällä mulla ei oo itsevarma olo.

Tän mun ajatustavan muutoksen jälkeen oon huomannut kaksi asiaa. Ensimmäinen on se, että mun vaatekaappi tulee huomattavasti monipuolisempaan käyttöön kun haastan itseäni käyttämään niitä kivoja vaatteita ihan arkenakin. Toisekseen huomaan että mulla on itsellä myös parempi olo. Oon tiennyt sen jo ennestää, että hyvä asukokonaisuus antaa sen pienen lisäpotkun omaan itsevarmuuteen ja se on yksi niistä syistä miksi mä muodista ja vaatteista niin paljon tykkäänkin. Nyt kun mulla on aina päällä jotain 'hyvännäköistä' ja itsevarmuutta boostaavaa, olin sitten käymässä ruokakaupassa tai vaikka kahvilla, niin mulla on yhä useammin se fiilis että 'i can do anything'. Siinä mielessä mun mielestä tää vanha sanonta 'give woman the right shoes and she can conquer the world' pitääkin paikkansa.


Eli jos sä oot niinkuin mä ja tykkään sluibata kotivaatteissa, niin mä suosittelen kokeilemaan ja haastamaan itseään pukeutumaan joka päivä vähän kivemmin! Oli se sitten kivemmat kotivaatteet tai kaunis pusero kun lähdet käymään ulkona. Tää mun asukokonaisuus näissä kuvissa on ihan tavalliselta päivältä kun käytiin mummolassa. Joku saattaa huomata, että tää hame on sama kuin pari postausta takaperin ja on oikeassa! Ompelin hamekankaan jämäpaloista itselleni edestä solmittavan puseron ja tykkään tästä setistä yhdessä ja erikseen ihan super paljon. Yhdessä puettunä tää näyttääkin enemmän mekolta, kuin setiltä, mutta sitäkin voi vaihdella sen mukaan miten korkealla hametta vyörälöllä vetää. Rakastan vaatteita, joita voi pitää monella eri tavalla!

Mitä mieltä ootte tästä mun oivalluksesta, vai onko tää teille jo ihan normaalia elämää? Oonko ainut, josta on muodostunut vähän liian mukavuuden haluinen ajan mittaan haha? Huomaatteko te, että te säästätte niitä kivoimpia vaatteita ja asukokonaisuuksia johonkin spesiaaliin hetkeen?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IlonaK
IlonaK,
Se onkin hyvä filosofia pyrkiä hankkimaan niin mukavia vaatteita, että niitä voi käyttää sekä menoissa että kotona. Yleensä olen toiminut näin, mutta kevättalvella harmonian rikkoi luokseni muuttanut koiranpentu, jolla oli kova puruvimma. Oli oikeasti ihan hirveää kulkea pari kuukautta kotona reikäisissä samoissa collegevaatteissa päivästä toiseen, ettei enempää vaatteita mene rikki. Nyt olen niin nauttinut siitä, että puruvimman laannuttua on saanut pitää kauniita vaatteita myös kotona. Haha, kaikesta sitä onkin tyytyväinen! 😃
nennesitajasetata.blogspot.com
FashionStatement
FashionStatement,
eikä! No onneksi tää vaihe meni ohitse :---D Mulla onkin just monet vaatteet ihan yhtä mukavia kuin kotivaatteet, mutta jostain syystä oon aina ollut sitä mieltä, että kotona oon kotiin tarkoitetuissa vaatteissa ja sitten ulkona mun normivaatteissa! En tiedä miksi tää on niin juurtunut mun päähän hah
nouw.com/fashionstatement
Emma
Emma,
Totta! Siitä saa aivan erilaiset energiat kun pukeutuu. Koti vaatteissa kun on aina tottunut olemaan ja löhöilemään.
Sitten kysymystä mistä löytyvät oslon parhaat kirpparit:)
Yt.emma
FashionStatement
FashionStatement,
toi on niin totta! Vaatteet kyllä antaa asennetta päivään ja oloon ;--) Oslossa parhaat on Grünerløkka nimisellä alueella esimerkiksi Velouria Vintage, Robot, Ny York vintage ja Fretex. Nää on kaikki ns. vintage putiikkeja, koska Oslossa ei oo samanlaista itsepalvelukirppis kulttuuria kuin Suomessa. Grünerløkassa Markveien nimisellä kadulla on myös monta pientä second hand putiikkia joiden nimiä en muista/tiedä, joten jos vaan sitä katua kävelee Olaf Ryes Platzilta keskustaan päin niin pitäisi löytyä hyviä spotteja :--)
nouw.com/fashionstatement
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229