MISTÄ LÖYDÄN SECOND HAND AARTEENI?

Jatketaan second hand vaate-teemalla! Tän postauksen aiheen innoittajana toimi se fakta, että tän asukokonaisuuden (kenkiä lukuunottamatta) palat on ‘haalittu’ vähän mielenkiintoisemmista paikoista kuin UFFlta. En oikeastaan ole varmaan koskaan ostanut UFFlta mitään, koska ainakin Norjassa ne tuntuu olevan vähän turhan hintavia. Norjasta/Oslosta puuttuu ainakin mun tietämyksen mukaan ne perinteiset itsepalvelukirppikset jonne ihmiset vie kamojaan myytäväksi. Oon yrittänyt etsiä, mutta täällä second hand scene koostuu kuratoiduista vintage putiikeista, muutamista second hand tapahtumista, netissä/mobiilissa myymisestä ja sitten UFF/Punaisen Ristin myymälöistä. Ja mäkun just rakastan niitä itsepalvelu kirppiksiä!


Parhaimmat löytöni oon juurikin tehnyt näiltä itsepalvelu kirppiksiltä ja tässä asussa bleiseri on ostettu perinteiseltä sellaiselta. Jos etsii jotain tiettyä uskon että UFFlle marssimisessa on puolensa, mutta itsepalvelu kirppiksillä parasta onkin se yllätyksellisyys. Koskaan ei oikein tiedä mitä löytyy! Toinen vinkki löytöjen tekemiseen on tarkistaa aina se kämäisen näköinen saa ottaa-kasa, joka aika monella kirppailla on. Usein siellä on vähän mielenkiintoisia tuotteita, mutta toisinaan saatat bongata jotain hienoa ilmaiseksi. Nimittäin löysin tän täydellisen ohuen neule-teepaidan siitä pinosta ja en voinut uskoa onneani!


Kolmas vinkki löytöjen tekemiseen on yksi mun lemppareista. Kolutkaa vanhempienne, isovanhempienne ja sisarusten tai kavereiden vanhat vaatteet lävitse! Lemppari second hand löydöt mitä oon tehnyt on ehdottomasti äidin, isän tai mummon vanhoja <3 Lisäarvoa tuo tietenkin tälle löydölle se, että se on jonkun läheisen vanha vaate ja usein kyseessä onkin juuri “vintage” vaatteet, eikä edellistalven H&M löytö. Mä oon valitettavasti mun sisaruksista se vanhin, joten mä oon aina se jonka vanhat ja nykyisetkin vaatteet nyysitään käyttöön XD Musta on älyttömän hienoa, että mun äiti on esimerkiksi säästänyt vanhoja vaatteitaan, jotta mä voin niitä ottaa omaan käyttöön. Tein tätä jo teini-ikäisenä, mutta yhä edelleen saatan tehdä jonkun hyvän löydön hänen varastoistaan. Oon ottanut myös käyttöön joitain isän vanhoja kauluspaitoja tai villapaitoja, koska eihän niistä mitenkään näe ulkopuolelle että ne on miesten vaatteita! Joten jos tuntuu ettei sulla oo aikaa lähteä kiertelemään kirppareille, niin voi olla että second hand aarteet odottaa sua paljon lähempänä kuin uskotkaan. Tiedän toki että oon itse aika onneekkaassa asemassa että mun perhe on säästänyt vanhoja vaatteita ja että oon aikalailla samankokoinen, joten voin ottaa näitä käyttööni.

Kuvan puvunhousut on itseasiassa mun mummon vanhat ja on ehkä vähän huvittavaa, että kuljen mun mummon housuissa! Mutta miksei! Ne on itseasiassa mulle just hyvän kokoiset ja oon kaivannut mun kaappiin hyviä mustia suoria housuja jo pitkään. Nää on pituudeltaan mulle vähän pitkät ja en oo vielä päättänyt että haluanko lyhentää ne vai pelkästään kääriä tarpeen mukaan. Taidan päätyä siihen, että pidän ne pitkinä, koska yllättäen oon tosi fiiliksissä tästä asusta! Siinä missä väitin pari viikkoa sitten että pitkät housunlahkeet tekee musta vähän tukkoisen ja lyhyen näköisen, väitän nyt että tässä asussa ainakin se tuntuu luovan illuusiota pidemmistä jaloista! Vai mitä mieltä te ootte?


Tän asun palaset on siis löytyneet kaikki eri lähteistä, vaikkei sitä ehkä päällepäin uskoisi, koska niin hyvin ne tuntuu pelaavan yhteen. Tykkään älyttömän paljon tän asun androgyynisestä ilmeestä ja puvun yhdistämisestä tennareihin. Aina kun vedän puvun päälle, mulle tulee erityisellä tapaa vahva olo. Eikai niitä turhaan power suiteiksi kutsuta.


Mikä on ‘hassuin’ paikka mistä ootte tehneet hyvän second hand löydön?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

JennyJanette
JennyJanette,
Loistavia vinkkejä🙏 Upea oot Reetta 😍
nouw.com/jennyjanette
ReettaPelli
ReettaPelli,
äääk kiitos paljon!! <3
nouw.com/reettapelli
Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli